Турция разполага танкове по границата с Гърция?

Анадолската агенция отрече информациите
117
Турция разполага танкове по границата с Гърция?
Снимка: БГНЕС

Турция премества танкове до гръцката граница на фона на напрежението в Средиземно море, съобщи агенция Ihlas, цитирана от БГНЕС.

Според нея, превозващи 40 танка съоръжения са напуснали района Рейханлъ в южната провинция Хатай на границата със Сирия. След това военната техника ще бъде транспортирана с влак до западната провинция Одрин на границата с Гърция.

На 6 август външните министри на Гърция и Египет подписаха споразумение за демаркация на морските зони в Средиземно море. Документът вече е ратифициран от парламентите на двете страни.

Според Атина споразумението с Египет гарантира правото на гръцките острови на морския шелф и в изключителната икономическа зона. Анкара заяви, че не признава документа и изпрати своя изследователски кораб „Oruc Reis“, придружен от група военни кораби, за сеизмични проучвания на гръцкия шелф край Кастелоризо.

В отговор Гърция приведе въоръжените си сили в готовност и обяви, че ще защитава своите суверенни права.

Твърдения в някои сайтове, че турските въоръжени сили прехвърлят танкове към границата с Гърция, не отговорят на истината, съобщи пък Анадолската агенция. Ставало дума за планова дейност на командването на Втора армия, базирано в Малатия, а не за прехвърляне на военна техника на границата с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: ГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам че не сме богати, но хора ... войната е на границата ни . Не ми пука нито за едните , нито за другите . Но поне някаква възпираща армия , технология да имахме , поне докато някой дойде на помощ ( ако въобще има кой ) . Така за 1 цигара време ще ни унищожат . Няма друга такава държава
78
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Млък. Има стара българска поговорка ,че като се запали чергата на съседите , не се знае какво ще стане със собсвената......източните Родопи с преобладаващо турско население само това чакат , да стане някакъв конфликт в беломорска тракия , където 50% от населението е мюсюлманско и да поиска автономия!
77
22
 
13
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Турция има голяма армия щото имат нужда да се окуражават и нахъсват един друг преди да нападнат .А ако са по-малко та дори и с 2-3 бягат и викат Вай Алллах, вай ....Иначе на приказки са голяма работа . За това и по турските дюкянчета и кафенета хвалбите не спират ... в кръвта им е . Само дето направо изпадат в ужас като видят кръв. А ако пък е и тяхна .... хахаХодил съм много пъти в Турция . Имам и няколко сбивания в техни кръчми . Винаги едно и също. Без да е дошла родата не почват бой....
76
12
 
5
 
! Отговори
Леле до 83 преди 3 години
***, вярно ли не осъзнаваш колко е опасно за националната сигурност това, което става до Българската граница!? И *** ще наричаш който те е възпита, не си фактор да задаваш тон с "малък."- леле, леле, леле :)
75
11
 
25
 
! Отговори
Млък. преди 3 години
Абе ,вас какво ви тревожи проблема между гръка и турчина?гледайте си нашата ***,не можем да си дръпнем гащите на горе от 30 год.вече,па вие грижа за съседите.Байганьо нямаш оправия,много сме зле.малката африка на ЕС сме!
74
18
 
16
 
! Отговори
До EL TURQO преди 3 години
Фесе, и на времето казвахте така за нас и стигнахме до Цариград, но подлите и великите сили се намесиха, особено чърчилите. Всичко е до акъл, а не до техника, а и разкажи защо в Цариград една врата фесовете са я зазидали, защото знамението е, че руснаците от там ще минат при превземането на Цариград. Били сте и ще си останете първична нация, вече войни се печелят първо икономически, после физически
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78 трилър да се чете тролът !!
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78 Тои би трябвало да turk а не turko ,но и затова е босичък (трилър живее ,за да получава минуси и получава оргазми от тях).
71
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 милионна държава ще седи с едни танкове които да премята като прани гaщи от едната граница до другата... ако искала да удари някакво гръцко недоразумение. Хайде стига глупости. Турците ако искат танкове, ще вземат от където и да е другаде, не от сирийската граница.
70
2
 
9
 
! Отговори
Армандо Кеворкян преди 3 години
Имаше велик Византииски Художник, роден във Венециански Крит , малко след като Византия е победена от ислямо-селчуките в 1453 год. Остров Крит е завладян чаааааак в 1571 год !!...После емигрирал в ИСПАНИЯ = името му е ДОМЕНИКО ТЕОТОКОПУЛОС = ЕЛ ГРЕКО !Префикса ''ЕЛ'' === Е ИСПАНСКИ....А '''Ал'''' -- е Арабски !Не виждам нищо турско и селджушко тука ??Защо подражаваш на Християните = Гърци и Испанци ??Аа , мм , кажи ЕЛ ТУРКО ??
69
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
видяхме какво стана 74 година, фамагуста как си плюха на петите тогава европа стоя и гледа сега пак
68
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да пуска танковете и да ни спаси от сиртакито
67
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турските *** пак са се активирали. Това шубето вярно е голям страх! Този път Европа ще ги приключва форевъ и те го знаят :Д
66
4
 
17
 
! Отговори
1453 преди 3 години
според международното право островите нямат право на EEZ, осен ако държавата не е островна , затова айде у лево
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
морския шелф??това някакво ново понятие, нещо като континентален шелф ама не баш понеже е остров, ана трябва да е шелф щото ако не е гърчулята няма как да претендират за собственост!
64
4
 
34
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Дълбоко се лъжеш като си мислиш, че ЕС е зад вас. Много бързо забрави как ви зарязаха във вихъра на пандемията. Кой ви помогна тогава?.....ТУРЦИЯ
63
5
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
И гърците са гола вода като нас!За сега се държим защото ЕС е зад нас.Я се разтури ЕС ще ядем дървото на следващия ден.
62
17
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Като Започне, Никой няма да разбере,Някоя Сутрин , ще се събудим със Турски Флагове на Гръцките Острови,Ще кажат само:* След Турско нападение - Гръцките Острови Вече са Турски,Мицотакис призова за едноминутно мълчание в памет на над 30 000 загинали гръцки войници, Мир на Праха Им*Това ще е :) И толкова, Край на драмата ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
61
20
 
28
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Прав си Франция е в топ 5 на най могъщите държави! Огромен производител на оръжие с много отвъдморски територии.Франция е владяла ислямския свят десетилетия ,но турците никога няма да ги нападнат, те нападат само малки малобройни държави ,защото са страхливци в същността си!
60
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почна третата световна.Поне имаме армия и самолети :)))) и дебели министри