Турция разполага танкове по границата с Гърция?

Анадолската агенция отрече информациите
117
Турция разполага танкове по границата с Гърция?
Снимка: БГНЕС

Турция премества танкове до гръцката граница на фона на напрежението в Средиземно море, съобщи агенция Ihlas, цитирана от БГНЕС.

Според нея, превозващи 40 танка съоръжения са напуснали района Рейханлъ в южната провинция Хатай на границата със Сирия. След това военната техника ще бъде транспортирана с влак до западната провинция Одрин на границата с Гърция.

На 6 август външните министри на Гърция и Египет подписаха споразумение за демаркация на морските зони в Средиземно море. Документът вече е ратифициран от парламентите на двете страни.

Според Атина споразумението с Египет гарантира правото на гръцките острови на морския шелф и в изключителната икономическа зона. Анкара заяви, че не признава документа и изпрати своя изследователски кораб „Oruc Reis“, придружен от група военни кораби, за сеизмични проучвания на гръцкия шелф край Кастелоризо.

В отговор Гърция приведе въоръжените си сили в готовност и обяви, че ще защитава своите суверенни права.

Твърдения в някои сайтове, че турските въоръжени сили прехвърлят танкове към границата с Гърция, не отговорят на истината, съобщи пък Анадолската агенция. Ставало дума за планова дейност на командването на Втора армия, базирано в Малатия, а не за прехвърляне на военна техника на границата с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: ГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мухотакис ще танцува пред Султана и ще му сервира чай :)
38
4
 
5
 
! Отговори
ВМЗ Сопот преди 3 години
Айде докога ще ги чакаме, няма ли да почват вече?
37
23
 
14
 
! Отговори
Нико Тоскани преди 3 години
ГЪРЦИЯ САМА МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ ДО КРАК ВСИЧКИ ТУРЦИ И ТАНКЧЕТАТА ИМ. :))))))))))))ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН , ЧАКАМЕ НАИСТИНА НАПАДЕНИЕ НА ТУРЗИТЕ..СЛЕД ТОВА ТУРКИАС ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ДО ПОСЛЕДНИЯ ЖИВ ТУРЧИН В ТОТАЛНА ЖИВОТИНСКА ВОЙНА .ЕЛАТЕ, ЗАПОВЯДАЙТЕ БРАТЯ ТУРЗИ .
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43Ами да го направи що само лае!
35
14
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турция Активира и Новата си Придобивка,ПВО - С400 - и на Ердо Не му Пука - нито за Американски, Нито за Европейски Самолетоносачи ,Вече използва и Ракети от 70 до 300 километра - 100% турско производство ,С Лазерно Насочване ,И Ердо има Капацитет да Направи Самолетоносачите - на Купчина стара Желязо - За Броени Минути ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма и да намериш !!Това е провокация!Не само България а също Кипър Гърция Сирия Грузия Армения влизат в тая карта и никой не е реагирал ,защото няма смисъл а и това не е нещо ново.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе нашето Министерство на Външните работи отговори ли нещо за труската карта, на която България е изобразена като част от Турция ? За Навални реагираха 10 мин. след случката, а за картата не намирам информация ?
32
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АдмирацииОтносно 25 млн. мюсулмани от руските републики.Гледам клипче. Майка пита монголоидната си около 3-годишна дъщеряТи каква си по националност?Я русская.Как така руская? Ти си бурятка.Нет! Я русская.Братята ти са буряти, дядо ти е бурят и ти си бурятка.Нет! Я русская.Накрая малката бурятка се обиди и едва не се разплака, но не спря да твърдиЯ РУССКАЯ!
31
5
 
16
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Европа по принцип мисли само за себе си. Европа е страхлива. Едва ли ще помогне на Гърция с нещо. Само американците могат да наклонят везните. Но дали Америка ще иска да рискува приятелството си с Турция, която има втората по големина армия в НАТО? Аз мисля, че никой няма да се намеси и гърците ще го отнесат, ако продължават да не искат преговори и да се разберат на масата.
30
11
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
И Къде са Гърците ?Къде е Франция ?Къде е ЕС, САЩ ?Турция Продължава да си Сондира,И не брои за 5 стотинки, Гърция, ЕС и САЩ,Турция си Дупчи Дупките ,А Всички Избягаха от Там - Чак Пушек се Вдигна,Особено след като преди 2 седмици - Турски Дрони - Блокихара Всички Електронни Системи - Радари, Оръжия, Комуникации и Навигация - на Френски Военен Кораб,Френския Военен кораб Обяви Бедствено Положение - и се Опита да Повика Помощ - но и комуникациите Бяха Блокирани от Турците,ХА-ХА-ХА-ХААААА
29
7
 
4
 
! Отговори
гого преди 3 години
До АнонименПрав си - ако по жреме на американската агресия в югославия руснсците бяха остсвили там само една руска рота американците нямаше да разкостят югославия. но тогава русия се ръководеше от един пияница.
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До османчето що не пишеше бе серсемино баннаха ли те Хаххаххахах
27
8
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 33 преди 3 години
По време на балканските войни, ние биехме турците, а гърците мислеха как да ни забият нож, ако бяха помогнали сега Цариград щеше да е български. Много ще се накефя, ако фесовете ги подпукат
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АдмирацииДумите "на Гърция както и на България може да помогне само Русия" не трябва да се възприемат като оказване на помощ при военен конфликт. За един концептуално властен лидер, какъвто е Владимир Путин, има десетки много по-ефикасни и ефективни начини и методи за въздействие върху международната обстановка. Като пример мога да дам Белорусия. Едно своевременно спокойно, но решително заявление от страна на МО на РФ мигновено прекъсна апетита на готовите да влязат в РБ партизани-агресори.
25
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЪРЦИЯ Е ГОЛЯМ ЗАЛЪК ЗА ТУРЦИЯ .ЩЕ ЯДАТ ЗДРАВ ПЕРДАХ ОТДАВНА НЕ СА ЯЛИ ОТ БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ ,НО ЗА ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА ВРЕМЕ.
24
2
 
13
 
! Отговори
WAR преди 3 години
Бате Бойко да не се окажат танковете по Българската граница ? !
23
7
 
18
 
! Отговори
Петю преди 3 години
Някога през Балканската война България изкара войната на свой гръб,а беше се съюзила с останалите държави,които бяха само наблюдатели вместо заедно да се бием срещу Турция.И какво получихме за жертвите-Междусъюзническа Война.Тогава беше шанса да няма Турция земя в Европа.Нека великите стратези на Гърция сега да си спомнчт този момент.
22
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото никой не дава пет пари за мюсюлманските пустинни държави Сирия и Либия ,докато Гърция е християнска и е ,част от ЕС и НАТО и Европа . Ако има война ще приключи бързо и какъвто и да е изхода от нея. Европа няма да позволи окупация и погазване на човешките права от страна Турция.
21
24
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Гърция срещу Турция е като Муха срещу Слон,Турция има капацитет за 3 часа да Ликвидира Гърция - без да пресича границата, и без да стане от стола.Турция Вече разполага с различни модели Ракети -100% турско производство , Умни ракети - с максимално отклонение 5 метра - на разстояние 300 Километра , Атина е на 250 километра. Гърция - Няма такива възможности и Опции ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция обича да влиза на 50 км и да остава. Запада насърчи Турция да влезе в Сирия, Либия.Защо да не влезе в Гърция?