Турция разполага танкове по границата с Гърция?

Анадолската агенция отрече информациите
117
Турция разполага танкове по границата с Гърция?
Снимка: БГНЕС

Турция премества танкове до гръцката граница на фона на напрежението в Средиземно море, съобщи агенция Ihlas, цитирана от БГНЕС.

Според нея, превозващи 40 танка съоръжения са напуснали района Рейханлъ в южната провинция Хатай на границата със Сирия. След това военната техника ще бъде транспортирана с влак до западната провинция Одрин на границата с Гърция.

На 6 август външните министри на Гърция и Египет подписаха споразумение за демаркация на морските зони в Средиземно море. Документът вече е ратифициран от парламентите на двете страни.

Според Атина споразумението с Египет гарантира правото на гръцките острови на морския шелф и в изключителната икономическа зона. Анкара заяви, че не признава документа и изпрати своя изследователски кораб „Oruc Reis“, придружен от група военни кораби, за сеизмични проучвания на гръцкия шелф край Кастелоризо.

В отговор Гърция приведе въоръжените си сили в готовност и обяви, че ще защитава своите суверенни права.

Твърдения в някои сайтове, че турските въоръжени сили прехвърлят танкове към границата с Гърция, не отговорят на истината, съобщи пък Анадолската агенция. Ставало дума за планова дейност на командването на Втора армия, базирано в Малатия, а не за прехвърляне на военна техника на границата с Гърция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: ГърцияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
10
 
33
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Франция може да помете само племената с копията в Африка.
58
11
 
13
 
! Отговори
Osman Pasa преди 3 години
Турциа е с огромно овазение в ислямскиа свиат като поцнеш от пакистан азърбейзан тажикистан казахстан туркменистан алжир тунис мароко и много други ислямски републики искасти да биде джихад в европистан. Всицко се подготвиа веце в еуропистан има нат 20 милиона муслимани
57
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв ел си ти бе каиш това латиноамериканска приставка, мнооо си зле! Трябва да разбереш ,че Франция ще ви помете всичките чак до Индонезия стига да го пожелае!!Събуди се от съня си!
56
13
 
23
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Кой, ще се бие срещу турците в Европа? В Европа освен, турците, арабите и чернокожите няма мУже. Смешници сте всичките.
55
18
 
23
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Миличките ми Ганчета. Те си мислят, че всичко е като в CS. Трябва да разберете едно, НИКОЯ ДЪРЖАВА В ЕВРОПА НЯМА ШАНС СРЕЩУ ТУРСКАТА АРМИЯ ПО ОТДЕЛНО, ВКЛЮЧИТЕЛНО И РУСИЯ. ТОВА СИ ГО ЗАВРЕТЕ В КРАТУНИТЕ.
54
19
 
13
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
С 40 танка и Люксембург не може да превземат. А и гръцката армия в много аспекти като флот и тн превъзхожда турците. Нищо общо с племената в Сирия и Либия. На никой не му трябва война, по-добрите в дипломацията ще спечелят.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз, като съм бил в казарматя, искам да избивам български пулитици.много съм промит.
52
0
 
3
 
! Отговори
Петю преди 3 години
До СИМЕОН ВТОРИ ВЕЛИКИ:Мислех да го образовам малко ама не може.
51
6
 
9
 
! Отговори
Край преди 3 години
То около нас отвсякъде кипи от агресия българчетата не шат армия излишно било момчетата да получават военно обучениеДано ни дойде акъла навреме че след 500 години да не ни освобождават пак
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До osman pasaКакво пасеш бе османеее крави ли кози ли овци ли какво pasesh? А?
49
3
 
14
 
! Отговори
СИМЕОН ВТОРИ ВЕЛИКИ преди 3 години
До Петю Ти толкова мозък ли имаш ,че да му задаваш въпроси на това 12-13 годишното ромче,което *** под статии за Турция? Тоя не знае нито турски нито български ,нито му е стъпвал крака в Турция някога!
48
4
 
13
 
! Отговори
мачу пикчу преди 3 години
Най голямото предателство на този кабинет е , че не модернизира армията за да я направи равностойна на съседите ни...В момента сме пържола....може да ни изяде всеки...
47
7
 
8
 
! Отговори
Петю преди 3 години
До Osman Pasa:Като стои целият Мюсюлмански Свят зад Вас,защо Египет и Либия с Гърция подписаха споразумение за икономическите си зони в Средиземно море .Може би защото са Християнски Държави или защото мразят Турците .За Сирия да не говорим-ако имат начин ще ви изравнят със Земята.
46
13
 
16
 
! Отговори
Адмирации преди 3 години
Трябва да се замислим, дали да ходим на почивка и пазаруване в Турция! Днес посягат на Гърция, а утре?
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде мятайте се че ми писна вече
44
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ас ниама нузда да знам васиа есик вие триавба да учите насия застото 2023 идва и булхариссранде сте баде област в османската империа
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Османчееее много си неграмотен *** и елементарен на колко си на 12?
42
5
 
8
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Става напечено !!! Генерал Радев да вдига армията !!!
41
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Османчееее събуде се от съня си и върви да чистиш кенефите знаеш ,че си на норма инак довечера няма да има за водка и цигари!
40
13
 
3
 
! Отговори
Osman Pasa преди 3 години
Ние чертаем картата си в Турциа одавна се говори за враштането на османските земи и тос пат с насилственото прочистване на твроториите за да няма бунтове по касно. Ние орока си го взехме и сега сме силни целия мюдлимански свиат стои зат нас