Каракачанов: Северна Македония не е готова за ЕС, не спазва Договора със София

Ветото ще ги извади от илюзиите, че това може да продължава
7 ное 2020 18:05, Анисия Иванова
213

"Република Северна Македония не е готова да започне преговори, защото тяхното правителство вече повече от три години се опитва да не изпълнява Договора с Република България. По нито една от точките от този договор, подписан на 1 август 2017 година, няма никакъв напредък," каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в ексклузивно интервю за предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Не мога да разбера защо някои външни наблюдатели объркват ролите. Не България кандидатства за членство. България е страната-член, Македония кандидатства за членство в ЕС и би следвало да е наясно, че ангажиментите, които поема със сключването на договори, какъвто беше Договорът от Скопие от 1 август 2017, трябва да се спазват. В Македония обаче като че ли витаеше и продължава да витае едно схващане, че някой ще притисне България в последния момент и България ще клекне," заяви Красимир Каракачанов пред водещата Милена Милотинова.

Още по темата

"Има опити да ни убеждават по един или друг начин, но България защитава своите национални интереси," каза той.

"Виждаме Македония сега, в ситуацията, в която е кандидат-член, с агресивното си поведение, с явните си претенции към България - за малцинство, кражбите на история, говора на омразата към България… и си представете Скопие утре в ЕС - кой печели от това? България ще загуби категорично, ако има един подобен съсед като Македония, който е член на НАТО и ЕС и който държи подобен тон и поведение. Аз мисля обаче, че и ЕС не печели. Защото ЕС си има изключително много проблеми, той е на един водораздел ще продължи ли да съществува по този начин, или ще се реформира. Самият ЕС си има достатъчно много проблеми и мисля, че на самата Европа не й трябва още един проблем на Балканите - с формираните  на базата на кражбата на история, измислени претенции към България. Това не може да съществува повече.", коментира вицепремиерът.

По отношение на предложението си за Анекс към Договора от 2017 година Каракачанов заяви: "Трябва да има писмен документ. Аз на изявлението на скопските политици не вярвам."

“Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции. И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем“, обясни Каракачанов.

"Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за тях“, прогнозира той. "Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, да доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме", добави вицепремиерът.

"28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор“, категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Ще има ли Анекс към двустранния договор, кой се е опитвал да ни убеждава да не спираме Скопие за старт на европреговори, въпреки неспазването на ангажиментите и антибългарския тон – целият разговор на Милена Милотинова с вицепремиера Красимир Каракачанов вижте във видеото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
10
 
! Отговори
Бугарин од Струмица преди 3 години
Сите сме *** тука! Има некоj промити мозоци како 5-ко, ала мислам дека истината се знаj во сите земи.
141
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време беше да ги натика тия мишоци в дупката им. Досега само компромиси от наша страна.
140
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато на времето 20 албанци излязоха въоръжени , доста се бяхте стресували , деца на сонцето, а като влезнете во ЕС ке просперувате като нас !
139
6
 
3
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Каракочана има бизнес с паспорти на македонци и за това е против.
138
5
 
12
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Макиците нямат място в Европа
137
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5-koЗа 9 век твоите приятели гърците казват, че Солун е византйски и от славянските племена говоярт само за българи а не за македонци или сърби. България и Византия са постоянно във война но няма Македония. Византийците с опитват с нова "славянска" азбука да асимилират бтългарите и другите славяни, но Климент Охридски приема бг азбука с доста латински букви, на която пишете и вие днес и Путин а не на старата на Кирил и Методи.
136
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5-koТогава не ви трябва ЕС и така ви е добре. Албанците са с нас и са ни по-добри приятели и ще влязат в ЕС. А вие сте си добре с оската със Сърбия или Гърция извън ЕС нали така. За какво спорим тогава, а Каракачанов само си губи времето вместо да си върши работата.
135
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя, с разваления български и латинскатаj, нещо си се объркал - МАКЕДОНСКИ ЕЗИК НЕ СЪЩЕСТВУВА. Тоя грък ти е говорил на бълфарски или на развален български със сръбски думи. А сръбския и руския езици са произлезли от българския. Това са исторически факти. Такива, с каквито е пълно по света, че и по вашите музеи. Още помня задраскания български текст в една стара каменна плоча. Неспокосано преправен с дялкания или частично унищожен. Обаче го показвате и даже се гордеете с варварството си!
134
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Братя мои Македонци,ние и Вие сме един народ.Братя сме по кръв и вяра!!!
133
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5-koГърция фалираха 2012 г. и много гърци емигрираха та не се знае какво ще излезе. Гърците не са работливи а опитват само с банки и финансови пирамиди.
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5-koАтина и Скопие са в НАТО с България. Оската е БългарияАлбания срещу Сърбия и Сръбска Македония докато албанците са с България. И Ленин е с Турция и България на Стамболийски след ПСВ но руския цар и царедворци са с Англия, Сърбия и Гърция на война срещу Турция и България.
131
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам е един дебелак да се гаври с хората,поне той да приличаше на човек,а не на прасе и да не беше агент на държавна сигурност. И да нямаше незаконни тераси Краси 5-те тераси.
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте какво,,само си губите времето,докато не признаят истината и изтрият антибългарщината,просто не ги приемайте в ЕС,гледайте си нашата къщичка,нашите хора в държавата,подкрепяйте се,помагайте си в беда помежду си,в обучение и професии,в переспектива ,в създаване на работни места,в социални дейности за хората и нуждаещите се,за природата,в трудови дейности,5 разнообразни плодни дръвчета да засадите,сте направили повече от всякакви думи,на един беден или нуждаещ се да помогнете,сте патриоти
129
2
 
9
 
! Отговори
Сус, бе! преди 3 години
До KubilayКьопек, не знаеш собствената си история! Ако не беше Съветска Русия да ви даде злато, стотици картечници "Максим", десетки хиляди винтовки "Мосин" и револвери "Наган", милиони патрони и даже кавалерийски шашки, да не говорим за инструктори, сега границата ви с Гърция щеше да е около Анкара!А новозеландците и австралийците от АНЗАК погиват, защото некадърникът лорд У.Чърчил ги е пращал на вярна смърт и че турците са командвани от един велик полубългарин, Мустафа Кемал, наречен Ататюрк
128
2
 
14
 
! Отговори
До Кубилай преди 3 години
Македонците се опитват да се качат на главите ни! По безобразен начин. Да си стоят, където искат, впрочем те си го избират. Въпрос и на възпитание е в крайна сметка. Никой на наше място не би им го позволил. На какво бъдеще се надява Македония? С никого няма прилични отношения. Албания и Сърбия я асимилират и обезличават всяка минута. Гърция и отне името. Позволяват го! Хора без интелигентност и устойчивост, за какво бъдеще става въпрос тук?
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Договорът се пише с малка буква.
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KubilayДа бе, Сърбия и особено Русия ще ги вкарат в ЕС!Въпрос: и Кубилай хан ли изкарахте турчин? Може и Тамерлан да обявите също за турчин, зер, след битката при Анкира е разкарвал години пленения Баязид Ийлдъръм навсякъде със себе си в клетка, като животно!
125
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До KubilayТе не са искали ЕС, а ГЕРП и ОП ни проглушиха , че трябва да се интегрират от западните балкани и какви успехи са. Е Видя се че някой ни лъже и нищо не е вярно. Или СМ не искат ЕС или наште лъжат или и двете. По-скоро Каракачана се провали в бг и се опитва с външни проблеми да прикрие обезлюдяването защото скоро няма да има полиция и армия и гърци, турци араби и т.н. ще могат да си влизат в бг и няма повече бг държава.
124
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зависи как го разбираш от демокрация.Примерно в Бьлгария демокрация ли е сега.Аз казвам че не е.
123
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой го избра тоя за министър на отбраната.Най задръстената държава сме в света.