Каракачанов: Северна Македония не е готова за ЕС, не спазва Договора със София

Ветото ще ги извади от илюзиите, че това може да продължава
7 ное 2020 18:05, Анисия Иванова
213

"Република Северна Македония не е готова да започне преговори, защото тяхното правителство вече повече от три години се опитва да не изпълнява Договора с Република България. По нито една от точките от този договор, подписан на 1 август 2017 година, няма никакъв напредък," каза вицепремиерът Красимир Каракачанов в ексклузивно интервю за предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Не мога да разбера защо някои външни наблюдатели объркват ролите. Не България кандидатства за членство. България е страната-член, Македония кандидатства за членство в ЕС и би следвало да е наясно, че ангажиментите, които поема със сключването на договори, какъвто беше Договорът от Скопие от 1 август 2017, трябва да се спазват. В Македония обаче като че ли витаеше и продължава да витае едно схващане, че някой ще притисне България в последния момент и България ще клекне," заяви Красимир Каракачанов пред водещата Милена Милотинова.

Още по темата

"Има опити да ни убеждават по един или друг начин, но България защитава своите национални интереси," каза той.

"Виждаме Македония сега, в ситуацията, в която е кандидат-член, с агресивното си поведение, с явните си претенции към България - за малцинство, кражбите на история, говора на омразата към България… и си представете Скопие утре в ЕС - кой печели от това? България ще загуби категорично, ако има един подобен съсед като Македония, който е член на НАТО и ЕС и който държи подобен тон и поведение. Аз мисля обаче, че и ЕС не печели. Защото ЕС си има изключително много проблеми, той е на един водораздел ще продължи ли да съществува по този начин, или ще се реформира. Самият ЕС си има достатъчно много проблеми и мисля, че на самата Европа не й трябва още един проблем на Балканите - с формираните  на базата на кражбата на история, измислени претенции към България. Това не може да съществува повече.", коментира вицепремиерът.

По отношение на предложението си за Анекс към Договора от 2017 година Каракачанов заяви: "Трябва да има писмен документ. Аз на изявлението на скопските политици не вярвам."

“Ако ние сега ги оставим, те утре ще ни се тропосат отново с тези претенции. И този път, като член на ЕС, ще създадат сериозен проблем“, обясни Каракачанов.

"Моята прогноза е, че сега ветото на България ще бъде един студен душ за тях“, прогнозира той. "Надявам се този студен душ да им подейства да излязат от своите илюзии, да доведе до отрезвяване, сядане на масата и честен диалог между хора, които имат обща история и говорят един и същи език. Това очаквам. Ако не – няма проблем, ние не бързаме", добави вицепремиерът.

"28 години спориха с Гърция. Ние сме готови и на такъв дълъг разговор“, категоричен е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Ще има ли Анекс към двустранния договор, кой се е опитвал да ни убеждава да не спираме Скопие за старт на европреговори, въпреки неспазването на ангажиментите и антибългарския тон – целият разговор на Милена Милотинова с вицепремиера Красимир Каракачанов вижте във видеото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В човешката история няма развита демокрация, мюсюлманска страна. Демокрация и ислям не вървят заедно.
121
7
 
5
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Дотам, че султанът е търсел под дърво и камък образовани хора за администрацията и ги е намирал сред... българите..Добре, да рурчинът не е можел нищо освен да се бие, прав си. Ама нали само сме клали, убивали? Сега пък българите работели в администрацията? Разберете се. А с макето сме на едно мнение, защото гледаме напред. Човекът иска да ви каже, че като им слагате вето, сами ги бутате към Сърбия и Русия. Просто двамата гледаме напред, а вие назад, сто години и повече назад.
120
2
 
2
 
! Отговори
. преди 3 години
Дотам, че султанът е търсел под дърво и камък образовани хора за администрацията и ги е намирал сред... българите! Исторически факт. ЕргоКьде е тука роба.
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
133 Турция отвори да погълне нещо, което е твърде голямо за устата и, Затова ще капитулира, както през 1918, когато бе "болния човек на Европа" , и когато султанат подписа поражението си.
118
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязах че турците жестоко защищават македонците защо ли е така ?
117
1
 
8
 
! Отговори
факти преди 3 години
До KubilayИмперията рухва, защото става нежизнеспособна. Турците са отвикнали да работят, остават неграмотни, не им се учи, нищо не им се прави, просто лентяи. Дотам, че султанът е търсел под дърво и камък образовани хора за администрацията и ги е намирал сред... българите! Исторически факт. Така че Кубилай, да има много здраве, величие ли?!?! Другия път!
116
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбия е виновна, не хулете макетата. Те са от 1913 в сръбско, възприели са всичко тяхно!
115
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
135 Оди си в твойот мал шенген, в руската кочинана Вучич и Додич, да знаеш само те как ви обичат.За макетата казват:"що южно, то ружно/грозно/, а за мюсюлманите, понеже сте половината такива,Направи справка със сръбските зверства в Сребреница.
114
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
135 Оди си в твойот мал шенген, в руската *** на Вучич и Додич, да знаеш само те как ви обичат.За макетата казват:"що южно, то ружно/грозно/, а за мюсюлманите, понеже сте половината такива,Направи справка със сръбските зверства в Сребреница.
113
2
 
11
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До KubilayЛека и не се занимавай с нас. Гледай си там Турция и султана, и лирата, че нещо много падна. Не се меси в спорове, за които нямаш капацитет да водиш.
112
1
 
6
 
! Отговори
ЧАО преди 3 години
До KubilayПовече не се и връщай в разговора, беше неприятно!
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
115 Когато България, която е на 2000 години, е била Империя, салджукските турци са били малко, азиатско племе.Османците са натрапници те в Европа, едва през 14 век, за вземат част от нея, вазползваики се от чумата, върлувала тогава.Превръщат Св.София в джамия, защото не са могли да строят.
110
9
 
1
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Скоро ще загубихте и това, което са ви дали...Дали? За разлика от Балканите, нас никой не ни е освобождавал/давал нещо. Турската държава е обградена от всички. Новозеландци дошли да търсят..по тези земи, намират гробовете си. Излизам защото стана късно и явно попрекалявате с ракията. И така вие, години чакате курдистан, Истанбул, а междувременно Турция влезе в 4 държави - Ирак, Сирия. Либия и Нагорни. Вие си чакате, както се чакат да паднат на коча..лека нощ и приятни сънища след ракийката.
109
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При идването на османците заварват на три резцепени бьлгарите, Видинско още малко австроунгарско да е.Просто нас нямало да ни има като индивиди.Други хора щяха да спорят бьргари или траки са били преди тях.
108
3
 
4
 
! Отговори
бъдеще преди 3 години
Миналото, разбрахте, че не го познавате и го отричате. Тогава да говорим за бъдещето - ВЕТО, това е бъдещето, накратко! В ЕС приемат свободни, суверени държави, а не посръбчени, без свое национално самосъзнание хора. И в ЕС никой не търпи да бъде разиграван от останалите, това там е НЕДОПУСТИМО И НЕ СЕ СЛУЧВА.
107
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
124 Ти не се грижи за нас, гледай своите дрипи, че никой не ви иска никъде. Скоро ще загубихте и това, което са ви дали.
106
0
 
4
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
До KubilayТи нещо не си разбрал. В Македония какво сте оставили от древността, та днес да го намерите. Например какви археологически паметници, свои, древни сте открили? НО, СВОИ, не български, например. Какво сте дали на света, питам?
105
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раята е имало поп с черква с имот и свой патриарх. Читалища и училища.Занаятчии и калфи, свободни дюлгери и скотовьди. Чорбаджии с ратаии.Пьтища бани пощи сьдилища жележница наченки на фабрики.Това ли ти е робията робе.00
104
1
 
2
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До KubilayДа ти кажа честно, по-добре хич и да не бяхте идвали. За оставянето ти заговори първи-култура били оставили. Нищо да не бяхте оставяли, по-добре щеше да бъде. И като не ти харесва спора за Гоце, не коментирай.
103
8
 
2
 
! Отговори
Kubilay преди 3 години
Никой не те обича, ако го владееш 500+ години, нормално е. Виж хаоса в близкият изток, това по време на Османската го е нямало. А по отношение на оставянето. Питаш какво сме оставили? Какво искаш и защо все някой трябва да ви оставя нещо? Съхранили сме ви езика, народа и сте се множили като зайци, по 15 деца са имали българите. Джамии сме строили, а ти небестъргсч ли искаш да ти за вещааем? Осман лош, ето свободни сте, дерзайте, оставете нещо вие на света. Или ще се карате за Гоце и Сандански?