На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на българите, македонците ни наричат фашисти

Ето какви са реакциите в съседката ни след като я спънахме за ЕС
Обновена: 19 ное 2020 06:30 | 18 ное 2020 23:00, Нели Христова
546
На Зоран Заев му се иска да покаже среден пръст на българите, македонците ни наричат фашисти
Снимка: БГНЕС

След като България подложи крак на Северна Македония по пътя й към Европейския съюз, коментарите в съседката ни не закъсняха. "Идва ми да покажа среден пръст на българите", заяви премиерът на страната Зоран Заев в интервю за местната телевизия ТВ21. А стотици македонци изразиха възмущението си в социалните мрежи.

Попитан от водещия на предаването "Клик плюс" Борян Йовановски дали иска да покаже среден пръст на българите след ветото, което страната ни им наложи за присъединяване към ЕС, Заев заяви:

"Това е най-лесно. Идва ми, как да не ми идва. Имам цялото право на света да го направя след всичко, което сме направили". Той обаче поясни, че се е поучил от грешките на своите предшественици, че такъв език не води до нищо добро.

Ветото, което вчера България наложи на Република Северна Македония за влизане в ЕС Зоран Заев коментира така: "Това, което се случи, е голяма неправда. Вярвам, че това не е желанието на българския народ и на премиера Борисов". Според него този ход е продиктуван от наближаващите избори в България през март 2021 г.

В социалните мрежи пък голяма част от потребителите ни описват като фашисти и татари. Най-гневните обвиняват България и в кражба на македонската история, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Най-крайните мнения са публикувани в страницата на завършилия Софийския университет македонски политик Петър Богоевски. Той е известен с антибългарската си пропаганда. А неговите последователи влизат в остри спорове с българи, които коментират публикациите.

Коментари по темата има и в Twitter, но много по-умерени. Някои от хората използват момента да отправят критика към правителството на Зоран Заев.

А други шеговито заявяват, че все пак от ветото има полза, защото ще отвлече поне за малко вниманието от коронавируса.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


546
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
9
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Да, забравих - средното пръстче може да го ползва довечера да се облекчи с него Другаря Заев. За среден пръст - още 10 години чакане.
345
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой може ли да каже колко българи са убити заради тази пуста опустяла Македония?
344
1
 
16
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Циркаджии! Начело с тоя суяк с кривата четвъртита глава. Когато спрат да поругават български военни паметници и се научат да говорят, да заповядат. Аз бих анулирал и всички паспорти които им ПОДАРИХМЕ. Не ми пука дали ме мразят. Сега, като не мина номера да се мазнят на бабата и да ни го заврат отзад, изпаднаха в Бяс. Е, от мен що зависи, да ходят да се жалват на Йосиф Брос. Те и без това не са го прежалили, скоро официално го честваха в Скопие, новите "европейци" със сръпско възпитание.
343
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено като му откажат достъп някъде, нормалният човек се пита къде е сбъркал, а не псува, не разиграва драми - опитва се да се коригира по някакъв начин. Цялата антибългарска реторика изигра лоша шега на макендонците и за това не сме им виновни ние.
342
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди като Бойко беше казал "северномакедонския президент" онзи веднага го поправи и едва ли не се обиди, че според договорът с Гърция трябвало да се използва македонски, а не северномакедонски като прилагателно ... е хубаво, ама ние не сме подписвали този договор, а онзи понеже нали не разбирал български да беше си изчакал превода от преводача да му го преведе както го желае :D
341
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те македонците освен фашисти ни наричат също и татари
340
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно , защо трябваше макетата да чакат повече от 10 год, да се реши спора с Гърция за името, а сега си мислят, че ние ей така хоп сме много щастливи да ни мразят,ругаят (а иначе да си купуват бълг.паспорти ) и без много много повече да му мислиме, ще кажеме ДА. да ама не да се попържат малко. И като извод във бъдеще ще си имаме много проблеми с тези из........ри.
339
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да им поставим условие да приемат букви Щ, Ъ, Ь, Ю и Я :) и да се откажат от сърбизмите Кь, Гь, Ль, Нь
338
1
 
19
 
! Отговори
гого преди 3 години
Много внимание им се обръща на тези циркаджии. В крайна сметка, те искат да влизат в ЕС, те трябва да са активната страна. Казахме си условията, те да си решават. Ако искат добре, ако не, още 30 години ще се редят за български паспорти/за да могат след това да хулят България/. Няма нужда да им се извиняваме. Просто да ги оставим на собствените им демони...
337
1
 
1
 
! Отговори
Владимир Путин преди 3 години
До Анонимен Нещо си грешка със историята на Русия .Тя точно 150 години е била под татарско робство ,по точно не робство а васали . Чети историята бе момче ли си момиче ли си .И знай така ръждиви центове не се заработват само от прочета на фалшиви и жълти вестници .Трябват факти и то исторически ,а не голословни твърдения .
336
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам никакво съмнение че режима на борисов обмисля военна атака на македония, но си прави сметката без кръчмар, нато ще гарантира отбраната на македония при евентуална война а ние ще загубим още територии. някой му промива мозъка че може да спечели една бърза война и да си осигури нов мандат като премиер
335
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите проиграха всичките си исторически шансове преди 100 години.След успеха в Балканската война,България е била с изключителен международен престиж,и исканията й са били уважавани от Великите сили.С най-голяма територия,най-силна.Въпрос на дипломация и преговори е било всичко да бъде узаконено с договори.Фердинанд обаче иска да вземе всичко(и Солун),отказва и най-малките компромиси на своите съюзници-Сърбия и Гърция.Напада ги,и губи всичко.После на нас все другите са ни виновни!
334
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По същество правителството на Борисов обяви война на Македония, да се разпалва сега нова балканска война е наистина лоша лоша идея. Захариева държеше реч напомняща речите на Хитлер срещу евреите. Европа е в пълен шок от нашите диваци
333
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайните мнения далеч не са на Богойески. Той просто оргиналничи, след като на изборите излезна, че не е получил нито един глас, включително негов и на жена му. При Богойески не съм видял коментал от типът на либералния "Либертас" - "Не ни трябва Европа с азиатци в нейните пазви". Това е класически фашизъм.
332
2
 
17
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Да покаже среден пръст и какво? Най- много Бойко да кръстоса единия лакът с другия и да им го покаже !
331
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се направи кардинална преоценка на външната политика след 1991г. Тя се оказа изцяло погрешна и се провали. В македонската преса излезнаха материали вкл. интервю с предишния германски посланник в Бг. и после в Мк. за намесата на Германия в политическия живот у нас, вкл. финансиране, менижиране и създаване на партии и партийни функционери. Това трябва да бъде изкарано на светло.
330
1
 
23
 
! Отговори
Z преди 3 години
До АнонименБългария не търси територии, ното в одринско, нито в охридско. Объркал си се нещо или ти промиват мозъка с лъжи от телевозора.
329
0
 
16
 
! Отговори
Излишни преди 3 години
До Ангел А знаеш ли ,че 8000 официално записани куци власи държат над 50% от всички върхови позиции в Македония? Албанците с право протестират - куците власи са една двехилядна от популацията,а албанците са 40%, а пък в Македонията командорят куци власи,сиgани и по някое сърбЕ. Абсолютно безпредмитни са преговори с елит,който генетично Не е български.
328
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Идва ми да покажа среден пръст на българите", заяви премиерът на страната Зоран Заев"Реално го показваш "Македония" си откъдето и да го погледнеш.
327
0
 
8
 
! Отговори
Z преди 3 години
До АнгелКак може да побългариш българи?!