Сърбия не трябва да се страхува от Байдън, смята Ивица Дачич

Той обаче очаква натиск от САЩ за признаването на Косово
23 ное 2020 15:37, Красимир Ангелов
27
Сърбия не трябва да се страхува от Байдън, смята Ивица Дачич
Снимка: БГНЕС

Сърбия не трябва да се страхува от новия президент на САЩ Джо Байдън, заяви председателят на Скупщината Ивица Дачич. Той обаче отбеляза, че новият американски президент ще настоява Белград да признае Косово, пише белградският ежедневник "Вечерне новости", цитиран от "Фокус".

"Ние гледаме на него до голяма степен през призмата на 90-те, но забравяме, че през този век той е идвал в Белград и сме изграждали отношения заедно. Така че няма връщане към 90-те години, независимо от резултатите от изборите в Америка, но демократите ще поискат признаването на Косово", заяви Дачич в интервю пред местна медия.

Председателят на парламента припомни, че Байдън, като вицепрезидент на САЩ, е бил два пъти на официално посещение в Белград и разговорите на двете страни са били напълно различни от тези, които Байдън е водил през 90-те години.

"Мисля, че трябва да се съсредоточим върху изграждането на нови отношения и нови връзки с хората, които също ще се занимават с европейските въпроси, т.е. диалога с Прищина. Защото най-големият проблем на американската администрация на Байдън, тоест демократите, е, че те вярват, че косовският въпрос е разрешен", отбеляза Дачич.

Той смята, че демократите не подкрепят продължаването на диалога между Белград и Прищина, а просто търсят изпълнението на решението за признаване на Косово. Дачич посочи, че в този смисъл бъдещата президентска администрация на Тръмп вероятно не би била по-благоприятна за Сърбия от Тръмп, "който не носи тежестта от участие в проекта за създаване на независимо Косово".


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върби
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
21 Сърбите стъписаха света със жестокост та си, масовите изнасилвания, бомбардировките над Дубровник, Сарайево, убийствата в Косово..Престъпленията срещу човечеството, за които в Хага, бяха осъдени всичките им генерали, могат да се сравнят, само тези във Втората световна, извършена от Хитлер.
Сърбите запали ха войната в б. Югославия, по заповед на Москва. Сърбия и Русия са сепаратистични държави. Те са заплаха за Европа.
22
0
 
7
 
! Отговори
Кармата ги стигна преди 1 месец
От една страна ми е жал за сърбите, затова че така ги прецакаха в Косово. От друга страна те са виновници за обезбългаряването на Македония, избиване, тормоз и всякакви ексцесии над българите там в продължение на стотина години. Та, господ бави, но не забравя...
21
3
 
1
 
! Отговори
Русофил+ преди 1 месец
С Русия твърдо зад гърба си, Сърбия от никой не трябва да се страхува. Бомбандировките на военнопрестъпния НАТО над Югославия е първият клин, забит в отношенията на Запада с Русия. Вторият е Чечня, третият - Либия, четвъртият - Сирия, петият - Украйна, и т.н. до пълната победа .............
20
0
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Доста шизофрения лъха от тоя....
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой го бръсне Ивица Дачич за слива и защо въобще трябваше да ги лансираме тези западни Балкани за ЕС ,та то за нас няма работа вече в ЕС от африканци араби ,южноамериканци и какви ли не напълни се вече те за това британците си дръпнаха чергата!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По върбите има още място....00901
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страхуват се този, който знае, че е направил големи поразии, за които трябва да плаща.
Гузен негонен бяга.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сръбския вариант на Сидеров :))) Гледах отказ от негово изказване по сръбска медия, б угарите това, б угарите онова, за всичко сме им виновни на сърбите :)
15
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
с просто око се вижда че вече никой несе страхува от сащ и неги броят за сила
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, доста трябва да се страхува понеже "демократите" разбиха Югославия и бомбардираха Белград с бомби с обеднен уран.
13
1
 
14
 
! Отговори
сърбе на върбе преди 1 месец
Сърбия трябва да се страхува от всичко и всички. Защото е жалка и комплексирана държавица която не е дала нищичко на света и региона освен войни и разпри, единственият остров на шовинизма в Европа, основателно мразена от всички съседи и мразеща всички.

Няма значение кой е президент на САЩ, от тях само бой ще видят. И най-вероятно заслужено.
12
1
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
кво Джо Байдън?
неееее по-добре Джел Дениълс!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбите по 10 на КОЛ
10
1
 
17
 
! Отговори
ПИРОТ Е БЪЛГАРИЯ преди 1 месец
Цариброд,Босилеград,Пирот и Бабушница принадлежат на България
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия толкова беди донесе на Балканите още от 44та година.
Първо започна със създаването на "македонската нация" - там що народ изпотрепа. После подкара наред. Не случайно западните и републики, за да се откопчат от нея войни водеха.
8
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Много му дреме на Байдън за някаква Сърбия,или Косово,които са колкото една...стотинка на картата.Същите са...макетата,живеещи със...заблудата че целия свят е...петимен да ги види в ЕС и всички...големи ще се скарат на България,която ще се...разтрепери и ще им...козирува.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия трябва да се плаши само от албанските жени,който раждат 3пъти повече от сръбкините.
Дачич,още не е преглътнал загубата на Косово ,а в Южна Сърбия албанците вече са мнозинство и не се знае дали пък и те няма да искат независимост.
6
3
 
2
 
! Отговори
Балканите преди 1 месец
Станаха един цирк населен с редица изкуствено създадени държави, които не трябва да ги има. Всичко се случи заради намесите на обичайните играчи, които си играят на разделяй и владей.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За братоубийците само бомби като от 99 - та! Дано байдън да покдпреи Албания и последната да разшири територията си с ново попълнение ала Косово 2!
СЪРБЕ НА ВЪРБЕ!
Няма да е лошо и Макетата да се разделят с известна територия, която да се анексира от Велика Албания!