За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание

За случая сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи
25 ное 2020 17:30, Нели Христова
252
За поругаване: Македонци пуснаха списъци с хора с българско самосъзнание
Снимка: Facebook

Езикът на омразата от страна на Северна Македония към България продължава. Група във Facebook носеща името "Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши" (Хайде да плюем по българи и българофили) създава списъци с македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание, които да бъдат издирвани и унижавани. За случая сигнализира Ангел Джамбазки на собствената си страница.

 

Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки"...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Вторник, 24 ноември 2020 г.

"Това не е просто и не е само омразна и ненавистна реч. Това не като просто да наречеш две дами министри "фригидни кучки". Това, почитаеми съратници, са списъци. Списъци, съставяни в Скопие на македонски и български граждани, с българско национално самосъзнание", пише Джамбазки във Facebook. "Списъци, по които тези хора в Македония с българско национално самосъзнание, да бъдат издирвани, да бъдат наплювани, унижавани, поругавани."

"Тези хора в списъка не са в безопастност. Министерството на външните работи незабавно трябва да реагира с остър дипломатически демарш, да извика посланика на Влада на Република Северна Македонија и да изиска незабавна защита на живота, имота и честта на тези македонски граждани", призовава той и добавя: "За последен път такива списъци в Македония са правени през януари 1945-та година, когато на Рождество по стар стил започва "Македонската кървава коледа". В рамките на този геноцид срещу македонските българи, извършен по съставени от титовите главорези с петолъчки на шайкачите списъци, са избити без съд и присъда, или изчезват безследно, над тридесет хиляди учители, търговци, свещеници, офицери, гимназисти, граждани. Тяхната едиствена вина е, че имат българско национално самосъзнание."

Админите на страницата побързаха да отговорят на Ангел Джамбазки, отново използвайки обидни думи.

"Като македонец, аз не съм сърбофил, а русофил и туркофил, нека види "педерот" Ангел Джамбазки, аз подкрепям Русия и Турция повече от Сърбия, защото тези две световни сили са най-добрите ни приятели, а също и най-големите врагове на България. Всяка чест на МАРШАЛ ПУТНН И СУЛТАН ЕРДОГАН, КОИТО ЩЕ СЕКАТ БЪЛГАРИТЕ И МАКЕДОНЦИТЕ ЩЕ СИ ВЪРНАТ ПИРИН!!", пишат от страницата Ајде-да-плукаме-по-бугари-и-бугараши.

 

Јас како македонец не сум србоман него русофил и туркофил, еве нека види педерот Ангел Джамбазки, аз повише подкрепам...

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Вторник, 24 ноември 2020 г.

А преди няколко минути добавят: "Ангел Джамбазки, кажете на вашите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев, че няма място за титоизъм в ЕС, а как така Тито е идол на Байдън, Макрон и много други лидери в ЕС и САЩ?"

 

Ангел Джамбазки велиш ти и твоите колеги Каракачанов, Захариева и Ковачев дека нема место за титоизам во ЕУ, а како тоа на Бајден, Макрон и многу други лидери од ЕУ и САД им е Тито идол?

Публикувахте от Ајде да плукаме по бугари и бугараши в Сряда, 25 ноември 2020 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
25
 
! Отговори
Прахмапут преди 3 години
На всички им е известно, че македонците са по-ниски от тревата като са в България, така че, оставете ги да се правят на клавиатурни каубои. Аз обмислях да ходя на туризъм там, като се поуспокои обстановката, но сега просто ще го задраскам като бъдеща дестинация.
51
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
, това е , българи.По такива списъци на 6ти януари 1945та година са били избити хиляди македонци с българско самосъзнание. Тази дата и до днес се нарича "кървавия божик".Но 70 години учеха македонските деца, че българите са фашисти.Айде, честито!Пък вие си ги вкарвайте в ЕС.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Прекали с жертвите в Софето от Чърчил :))) Българина не мре лесно, те и затова ни мразят :) Когато командирите се сражават рамо до рамо с пехотата, англичани, французи и сърби се хващат за главата, да не говорим че сме първите пуснали бомба от самолет (Одрин) :))))))
49
1
 
14
 
! Отговори
Марин преди 3 години
Ако някога, който и да е ръководител на България, се съгласи Македония да бъде допусната в ЕС, значи е лизогъзец и дупедавец.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Територията си е наша , материалът нещо се инати .Само да се покажем откъм Струмица и пак ще хукнат с вукетите да ни посрещат .
47
0
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Да допълня - трябва да се смени името на тази държава - СРАМ - Северна Република Антична Македония - това мисля че ще се приеме от Политиците им - особено за Антична .
46
0
 
2
 
! Отговори
БЕЗ-ОПАС-НОСТ преди 3 години
... се пише, Нелка
45
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве хора стига сте палили моторетката кво се вързвате. Все едно някой луд като Йоло Денев да прасне една страница у фейса в която да твърди, че македонците са наследници на Бог Тангра и ония да му се вържат на акъла. Местете го в другия крачол и си налейте по едно, минава 18ч., време му е да си вземем дозата антивирусен препарат.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ги анексираме да не плачат обаче =D
43
3
 
10
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Тази *държава* СРМ никога няма да влезе в ЕС .Да не си мислите че България е Причината . Те са като Турция .ЕС не е Късоглед Съюз - те виждат тези Проблеми . Моето мнение е че ЕС натисна България да сложи ВЕТО на СРМ за да не стане Член .
42
0
 
18
 
! Отговори
СТОЙО преди 3 години
никога няма да ги ПУСНЕМ в ЕС
41
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 години
Българите НЯМАМЕ общо с монголците и татарите. Татарите са също- китайци, монголци.. Общото е САМО че сме имали един бог- Тангра.. . Между 681 г и 863 г, в България се е почитал същия БОГ, както монголците и хуните, но онези само са се крадяли и са се самоизб.или.. България я има, заради Български Език, Българските ИМЕНА, Християнството и начина по които се обличаме и изглеждаме... Чрез тия ОТЛИЧИТЕЛНИ белези, може да РАЗПОЗНАЕМ българите.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БравоИма и патриотичен харем с няколко жени.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изпаднали са тея македонци никва европа за тея шувинисти
38
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
нашите ИЗМИСЛЕНИ "политикани" са виновни!!..Ония искат да са викат "македонци" и да "шпрехат" на "македонски язик"?..Добре,хубаво,немате проблеми!Но ако искате поддръжка от наша страна трябва ДА ДЕКЛАРИРАТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНО НИВО,ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ,че НЯМАТЕ никакви претенции към България,нито териториални,нито исторически,нито битово-традиционни...И готово!..Да бъдат каквито си искат,САМО ДА НЕ НИ СЕ МОТАЯТ В КРАКАТА!!!!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен няма смисъл да се впрягаме, видно е, че Джамбазки има нужда от подобни провокации за да легитимира иначе излишното си присъствие в политиката. Респективно, някой там, който е създал тази страница, също легитимира себе си или някой друг а може би целта е да озлоби хората от двете страни на границата едни спрямо други. Нормалните люде и у нас и в Македония хич не им е до подобни простотии.
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринАко си загубил близък от фашистите на ВМРО и цар Борис друга ще пееш. САмо от бомбите на НАТО загиват 20 хиляди и още 30 хиляди бг войници убити от немците в 1944-45 г.
35
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 години
България я има щото сме създали ДЪРЖАВА, правят се семейства между българи , строят се къщи в които да живеят тия българи, и се отглеждат животни, за храна- месо, мляко, риба... Щото в последно време често четем за Монголците и Хуните, че са завзели големи територии, ОБАЧЕ, тия САМО са крадяли, спяли са където намерят, в чужда къща и когато НЕ са могли да победят в война, са почнал ида се крадат по между си, и са се самоизб.или и затуй са ИЗЧЕЗНАЛИ.
34
2
 
7
 
! Отговори
Ти преди 3 години
До Ф.С.В.Като не искаш да си българин, ставай патагонец ако искаш, но какво си се разплюнчил тук?То е ясно, че от теб освен плюнки, друго не може да се очаква!
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хааахааа щели да си зимат пиринска македония...гледайте България да не си земе цела македония ,и без това имате един танк и половина .....