Заплашват българи в Северна Македония, заради етноса им

Пуснаха списъци на хора с българско самосъзнание
8 яну 2021 22:16, Петя Славова
131

Във Facebook в Република Северна Македония бяха пуснати списъци на хора с българско самосъзнание. За случая тогава сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи.

Преди седмица българското външно министерство заяви, че следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии със списъци на български граждани в Република Северна Македония, призоваващи към саморазправа с тях, и очаква властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване на езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание.

Кой стои зад тези списъци? Коментар в предаването "Брюксел 1" на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

"Това е работа на службите на Северна Македония да разберат това, защото е изключително неприятно и застрашаващо живота и здравето на тези хора, както и психическото им състояние, ако знаят, че някой, някъде, продължава традицията от 1944 г. на преследване на всеки, който заяви открито своята българска етническа принадлежност и представи историческите факти такива, каквито са били, а не манипулирани“, казва Андрей Ковачев.

Според евродепутата такива практики трябва да бъдат преустановени.

"Това е европейската интеграция – преодоляване на омразата от миналото. Затова и управляващите в Северна Македония трябва да положат огромни усилия в тази посока, а не чрез техни изявления да подстрекават още повече. Не искам да говоря за шефа на опозицията и неговата партия, която е абсолютно на антибългарска позиция“, добави Андрей Ковачев.

Цялото интервю гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, 9 януари, от 17.30 часа по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заплашват ли?Да не са Комунистите на Живковия Режим , тва нещосамо приТодор Живков е възможно
97
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психиатричната работилница РСМакедония няма място в ЕС.
96
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Езикът на омразата и преследване на българите в Северна Македония, също ли е тяхна си работа? Въпрос към Заев и Димитров.Българското правителство да сезира ЕК и Съда по правата на човека.
95
5
 
6
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
До bg fenТо,че България има нужда от почистване е ясно.Какво и на кого аз дължа нещо не е твой проблем.България не ти е бащиния,че да казваш и съветваш кой и как да е изчисти.Живей си в заблудата и се радвай на черните си петна.Истината едва ли ще е достигнеш скоро....или някога изобщо.
94
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до КрумКойто се чувства македонец, а не македонски българин е свободен да се откаже от българското си гражданство и да оди да живее в Скопие.-------А не искаш ли да ти остави и ключа от апартамента си? :))
93
1
 
13
 
! Отговори
bg fen преди 3 години
До Кънчо Мисирков1945г и по-късно... Ами това се опитват да ви кажат всички,но явно белите петна в знанията ви са много...За повече инфо се обръщай към ,,македонската наука,, и ако ти е водеща в живота,като човек с български документи си свободен да изчистиш БЪЛГАРИЯ от себе си-поне това и дължиш
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има 3% рейтинг, в затвора и извън парламента!!!
91
0
 
10
 
! Отговори
Bul gur преди 3 години
До 92 Крум Круме,ти си гений. Хубаво е да го знаеш,ако все още не са ти го казвали.
90
9
 
17
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Към всички ония, които се декларират като македонци в България ще кажа. Македонски махали от бежанци от областта Македония има във всеки един по-голям град на България. Мит е, че бежанците се били заселили в Пиринска Македония. Който се чувства македонец, а не македонски българин е свободен да се откаже от българското си гражданство и да оди да живее в Скопие.
89
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до bg fan България е участвала във войната, за да заграби територии и да експлоатира местното население. Ако е мислела за хората с българско самосъзнание, можела е с много по-малко средства и жертви да постигне много повече. Войната е била като сега бойковите строителства - оправдание да се вземат заеми, да се развъртят едни пари и да се получат огромни комисиони, а народът е гинел по бойните полета, вярвайки, че освобождава някого.
88
17
 
4
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
До 80Ами като македонец е географска област,защо на първите паспорти на моите родители пишеше ,народност-македонец,македонка.Тези паспорти бяха издадени в България. Те са бежанци от Егейска Македониа и са дошли в Пиринска Македониа през 1945 година.,заради освободени земи репарации за Гърция. Никой не ги е насилвал и принуждавал да се пишат македонци.Няма графа-географска област.
87
2
 
16
 
! Отговори
bg fen преди 3 години
До Кънчо Мисирковда не забравяме защо БЪЛГАРИЯ е участвала във войните,с кого и против кого.Скоро си идваме да видим кой какви списъци прави и д...е да му е яко
86
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само много талантлив гинеколог може да извади България от там, където е в момента...
85
3
 
0
 
! Отговори
Анономен преди 3 години
Марка/Модел: BMW X6Модификация: XDriveМощност: 303 к.с.Вид на двигателя: БензинТип: ХечбекГодина на производство: 2009 год.Пробег: 159000 кмСкоростна кутия: АвтоматичнаБрой врати: 4 (5)Цвят: БордоПродавач: Фирма / Частно лицеОсобености: 4x4 ABS Airbag Автопилот Аларма Бордкомпютър Ел. огледала Ел. стъкла Застраховка Имобилайзер Климатроник Кожен салон Ксенонови фарове Лети джанти Металик Навигация Парктроник Сервизна книжка Серво управление Халогенни фарове Централно заключване
84
5
 
4
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
До 83 Сата НАТОГоворим за събитие след Втората световна война.Репарации земи за Гърция. Да не забравяме,че започваме войната с Хитлер и е завършваме със Сталин. Имали сме окупационни воиски в Егейска Македониа и във Вардарска Македониа.В крайна сметка сме от страната на тези които губят войната.
83
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
****. = бьлгара ците
82
1
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Всички които не са били гърци в Егейска Македониа са принудени да освободят земите/домовете/ си-------Това ме интересува - на какво основание?Да са изгонени просто така, е правен абсурд.Такива неща и под турско не са ставали. Освен това гръцките бежанци се пръкват чак 1922 г, а не 1919, когато е Ньойския договор. Имам усещането, че *** са използвали егейските македонци като разменна монета, за да си платят за издънките във войните.
81
25
 
6
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Пишещите тук , с малки изключения хабер си нямат от истината и историята.Не става само като папагали да повтаряме,че няма македонци и,че всички са българи. Това естествено не е вярно.Асимилацията в Гърция и България , не може да изтрие родовата памет.Българите бъркат Историята с Географията, както и гърците,защото така ни отърва.Македониа е държава и ще си остане държава.Македониа на македонците.Борбите винаги са били за Независима Македониа.
80
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българите вън от Македония" - Ако си тръгнат българите от Македония, там ще останат само албанци. Скъпи македонци, има една българска поговорка, която явно "братята" ви сърби са научили добре - Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо. Те затова така са ви "прегърнали" вече около век. Знаете ли кой обявява война на България след Обединението ни? Сърбия! И така до ден днешен пречат на пълното ни обединение подстрекавани от разни други наши "братя". Не позволявайте да ви манипулират!!!
79
3
 
21
 
! Отговори
До Мисирков преди 3 години
На теб наистина мозъкът ти е колкото на една мисирка ! Ако гърците наистина бяха изгонили всички други, щяха да останат само шепа хора - има официални преброявания от тогава ! Истината е, че някои хора са предпочели да се пишат гърци, за да не се преселват. А твоите предци са дошли в България просто защото са етнически българи - за никакви "македонци'' не се споменава в преброяванията - "македонец'' е географска принадлежност, не народностна !