В Северна Македония изгориха българското знаме, България силно възмутена

Посланикът ни е направил остър устен демарш в македонското външно министерство
Обновена: 15 яну 2021 08:57 | 15 яну 2021 07:03, Елка Василева
560
В Северна Македония изгориха българското знаме, България силно възмутена
Снимка: ТВ21

По време на традиционния Вевчански карнавал в Северна Македония е запалено българското знаме, предаде БНТ.

Провеждането на карнавала е било отменено заради пандемията. Въпреки това участниците преминали през централната част на селото и това довело до безредици.

Силите на реда са се опитали да спрат тълпата.

Още по темата

Според кмета Сашо Янкоски всички имат вина за напрежението, но най-много полицията, която е изпратила прекалено много служители на реда.

Вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския посланик в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред правителството на Република Северна Македония силното ни възмущение от вандалския акт, съобщиха от МВнР.

Посланик Ангелов вече направи остър устен демарш в МВнР на Република Северна Македония.

Карнавалът във Вевчани /на 14 км от Струга/ е подобен на кукерския празник. Представленията се случват под открито небе, всеки има своята роля според маската, която носи, пеят се традиционни песни и се танцува. Според древната традиция в деня след фестивала маските, които са носени по време на карнавалните шествия, трябва да се изхвърлят и изгорят в огън – така се смята, че се унищожава злото.

 

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


560
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
1
 
1
 
! Отговори
B. преди 3 години
До osmanА всички излизат по този свят, като българи !!!!Голям парадокс, не мислиш ли?Това е от омраза или ?Интереса ! Това е интерес. Интересчии!
368
3
 
7
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 3 години
Най добре танковете да дойдат! Не че ще запалят, ама нейсе... Идват избори!
367
1
 
6
 
! Отговори
Lan преди 3 години
390, ама решавай вече "тях" ли, "ни" ли, че май и ти не знаеш кой си и какъв си! А не се бой, българите не мразят себе си, просто скучаят и се джафкат. Виж за Македония как изведнъж забравихме и партии и различия :) и винаги в криза е така. Един народ се познава в криза, не в благоденствие. Точно както и хората.
366
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако зависеше от мен, скъсване с "приятелския" българо-сръбско-албански народ, границата затворена, консулите отзовани....:)) Ако Меркел нещо възроптае, Бойко да й напомни, че сме им били съюзници и през 2-те световни войни, точка по въпроса :))
365
4
 
16
 
! Отговори
Е... преди 3 години
За откаченото поведение на македонското ни братче да се благодарим на сръбските ни "приятели"!
364
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво мислят по въпроса другарите от ***,дали някой може да каже??Те като едни нови интернационалисти се скъсаха да защитават северджаните последните месеци а това е второ палене за джа месеца и то за толкова знаем,кой знае колко са иначе.Пука им на свет за българите,както и нас за Османците....Айде МАРШ от българските форуми.
363
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Османе, никой не мрази българите повече от самите тях. От там е и македонският ни комплекс.
362
4
 
4
 
! Отговори
Lan преди 3 години
387, :) в ЕС няма място омразата между народите. :) Т.е. децата сами си ги лишават и с подобни вандалски актове на омрза положението се влошава.
361
22
 
5
 
! Отговори
osman преди 3 години
Bravo na Makedoncite vsichki mrazqt bulgarite navsqkade po sveta....
360
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен да ми лишат децата от европейско бъдеще, да ги заплашват и изнудват с положението си някакви шкембета... може и да не се разминат само с изгорено знаме.
359
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето затова трябва да има бойкот до дупка! Пълна блокада и скъсване на дипломатическите връзки дори !
358
5
 
6
 
! Отговори
до 382 преди 3 години
"А ние им подаряваме ваксини и не само.И им се молим да бъдат по-добри с нас.Ай сиктир!"Дете, какво да го правиш. Учиш го, помагаш му, лекуваш го, а то още не е влязло в пубертета и се мисли за по-умно и велико от всички. А България, като майка, си го обича и се надява да му уври главата и да стане нещо от него, че да не си забрави и рода.
357
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идват избори. Дано следващото ни правителство да не е толкова зависимо от "бившите" доносници на КГБ/ДС и да престане българската агресия спрямо Македония, защото това ще е пагубно за идните поколения българи.
356
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние им подаряваме ваксини и не само.И им се молим да бъдат по-добри с нас.Ай сиктир!
355
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян_ГъНа САЩ и Израел постоянно ги горят знамената, не е някаква новост :)) При нас е сложно, защото ги смятаме за българи, въпреки че според мен вече са сърбомакедони и не трябва да се правят компромиси :) Едно е да искаш приятелство, друго е да си плюеш на корените :) Аз нямам нищо против да си имат държава макетата, само че сърбите ги карат да ни обезличават, все едно макетата са съществували 13 века, ние сме само придатък :) Това е безумно откъдето и да го погледнеш :))
354
1
 
12
 
! Отговори
Братя македонци: преди 3 години
Помнете!Да си *** - акъл не требе!
353
18
 
3
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Хич не ми пука и не съм възмутен че горели българското знаме. Българското знаме е опозорено от 1990год.от предатели и продажници...
352
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са резултатите на крайно агресивната българска политика, заплахи санкции още заплахи ... и резултата е виден. Дано Европа се намеси преди Герб да запалят нова балканска война
351
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ние със северна македония договор нямаме. гурците им промениха името, време е да го направим и ние. тия трябва да се казват ВАРВАРСКА македония
350
0
 
3
 
! Отговори
Народна поговорка преди 3 години
Рибата се вмирисва откъм главата !