Османи: Никой не може да оспорва македонския език!

Доверието в Споразумението за добросъседство трябва да се възстанови, каза той
6 фев 2021 11:38, Петя Славова
206
Османи: Никой не може да оспорва македонския език!
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заяви, че доверието в Споразумението за добросъседство трябва да бъде възстановено, защото според него всяко отклонение от тази рамка е връщане към ситуацията преди споразумението, когато в отношенията между двете страни е имало непредсказуемост пред "ТВ 24", цитиран от скопското електронно издание "360 степени".

Още по темата


"За съжаление, поради обективни и субективни фактори, доверието, че това споразумение дава резултати, е загубено. "Аз лично и повечето от нас сме убедени, че споразумението е подходящата рамка, която разрешава различията между нас и България"- каза Османи, цитиран от "Фокус".

Той добави, че България не оспорва атрибутите на самоличността. Според министъра няма нужда от страх, защото никой не може да оспорва македонския език и идентичност и те са поискали това от българските си колеги след поредица от срещи в последно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тоя сайт бууллгарр е *** цензурирана дума.Я да ходя по свето и се чукам като бая ганяяа у гърдите и на Сите викам да ме питат с гголямс гордост - БуллгааааарЗа мене тва е гордост!
139
0
 
8
 
! Отговори
kreti преди 3 години
Никой не може да оспорва Албанският Език и Писменност на македонците , честити им шиптъри!
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
132 Е, Русия привлече безвъзвратно, австрийската концепция Югославия, както я наричаш,бих добавил Велика Сърбия, на тя се разпадна с гръм и трясък. До толкова, че президентът Николич казва:" Без майка Русия няма Сърбия", дори предложи, Сърбия да се присъедини към Евразия. За сега, сърбите подписаха, да влязат само в евразийския пазар. Австрийците са само, да хранят сърбите и да им дават пари, Русия направи от Сърбия руска база на Балканите.
137
6
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до 135 Защо те интересуват границите на македонската държава по онова време? Със сигурност тази държава е била ИЗВЪН тогавашната Българска държава и със дигурност ти нямаш нищо общо с Македония.
136
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да бях на Вардар и пуках скопско пиво. И да им виках я съм *** бре и се чуках у гърдите. Па те ме гледаха с презрение... Я ги смятах за братя по кръчмите в Скопие край Вардаро, те не смятаха за враг... Промити са им мозъците....и девойките им не не даваха...едни дръпнати стоят, вдървени... Като поробени хора са у главите
135
0
 
8
 
! Отговори
по-леко преди 3 години
Не дразнете България с глупости, че да не публикува списък с имената на граждани от РСМ с български паспорти. Да не грейнат там имената на целия министерски съвет на РСМ. Какво пък - и това е ход!
134
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм нарекъл Сърбия Пруски проект, ти май не можеш да четеш.
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
132 Е, Русия привлече безвъзвратно, пруския проект Сърбия, както я наричаш. До толкова, че президентът Николич казва:" Без майка Русия няма Сърбия", дори предложи Сърбия да се присъедини към Евразия. За сега, сърбите подписаха, да влязат само в евразийския пазар.
132
5
 
3
 
! Отговори
С преди 3 години
С Първата Българска Държава имаме 2% генетична връзка. Хора всички ние и не само ние ,а целия свят работи в полза на много малко,но много богати хора.Всичко друго е една илюзия в която живеем.Поради тази причина живейте си живота и не се занимавайте с неща с които се дразните и дразните околните. Историята е наука в полза на политиците и на балканите се ползва само за избиване на комплекси и създаване на врагове и конфликти.
131
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма пускане.Македония е България и точка. Дали са в НАТО и ЕС или не са това не се променя.Това е историята. Не можеш да я промениш колкото и да искаш
130
1
 
9
 
! Отговори
удар преди 3 години
Заев и Османи да не получат удара там, откъдето най-малко го очакват - вътре от сънародниците си. Събитията около българското вето накараха македонците да се замислят и да започнат да се съмняват в това, което им говорят управниците им. Вкл. и написаното от нас по форумите четат и започват да събират 2 и 2. Да не говорим, че във всяка къща има стари документи, в които на чист български език пише кой кой е. Македонски журналисти също са на път да извадят списъци с управници с тайни бълг. паспорти
129
1
 
4
 
! Отговори
Добре преди 3 години
До Сата НАТОАз нямам претенции за ничии земи, а ме интересуват границите на македонската държава по онова време!
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
91Не само патриотите са за вето срещу РСМ, всички, с изключение на няколко небългари, криещи се зад грандове. Да, признали сме държавата, езика и правото на самоопределение, но от 1945, 1992, до днес. Преди тези дати историята им е българска, езикът им произожда от български диалект. Те говорят на официален на РСМ език, както и да го наричат. Сигурно е, че гръкът Александър Македонски не е говорил на този език.Това,ако се запише, спре езикът на омразата и преследването на българи там, ги пускаме
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички по целия свят знаят че Албания ще лапне Македония и Косово. Как да помогнем на шепата християни в мекедонско по друг начин...
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Югославия е австрийска концепция, развита от хърватски учени, поданици на Франц Йосиф. И идеята е била да се създаде Славянска държава, което да предотврати поглъщането на южните славяни от Просия. Така че Югославия принципно е антируска конструкция. Обратно, ние през цялото време сме се влачили по корем пред руснаците, заради Санстефанска България.
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мекдония е цената която България плаща за да съществува. И не само Македония, но и Добруджа, западните покрайнини, Беломорска Тракия, Странджа Сакар... Българската земя е кастрена от великите сили, за да бъде доведена до малка и слаба. Е успели са. Истината обаче никога не губи тежестта си.
124
0
 
6
 
! Отговори
Кочо преди 3 години
Яко е как външният министър на Сев.Македония, чиито майчин език е албански, обяснява как никой не трябва да оспорва македонския език. Това е висша форма на лицемерие, защото той със сигурност във всеки един момент би присъединил "страната си" към албания.
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорех за ПросИя, а не за ПрУсия.
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е основана 681г.Македония е основана 1944г.Всичко останало е без коментар!
121
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
123 Не Просия, а Прусия. Да, но Прусия не е Сърбия, която прави от Югославия Велика Сърбия и така я унищожава , както видяхме. Сръбският примитивен националшовинизъм, подклаждан от Русия, е най-голямото зло в Европа. Видяхме до къде доведе той, до най-кървавия конфликт, след ВСВ, в света.