Османи: Никой не може да оспорва македонския език!

Доверието в Споразумението за добросъседство трябва да се възстанови, каза той
6 фев 2021 11:38, Петя Славова
206
Османи: Никой не може да оспорва македонския език!
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи заяви, че доверието в Споразумението за добросъседство трябва да бъде възстановено, защото според него всяко отклонение от тази рамка е връщане към ситуацията преди споразумението, когато в отношенията между двете страни е имало непредсказуемост пред "ТВ 24", цитиран от скопското електронно издание "360 степени".

Още по темата


"За съжаление, поради обективни и субективни фактори, доверието, че това споразумение дава резултати, е загубено. "Аз лично и повечето от нас сме убедени, че споразумението е подходящата рамка, която разрешава различията между нас и България"- каза Османи, цитиран от "Фокус".

Той добави, че България не оспорва атрибутите на самоличността. Според министъра няма нужда от страх, защото никой не може да оспорва македонския език и идентичност и те са поискали това от българските си колеги след поредица от срещи в последно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си шиптър бе.Османи е шиптърдко име
119
1
 
10
 
! Отговори
На преди 3 години
На Шекеринска с автентични документи й доказаха българския й произход - факт! Ако ви започнем един по един /че не сте много/, ще го направим за 99 процента от "македонскиот народ". Не е това идеята. Идеята е да кажете на народа си истината, г-н Османи и г-н Заев. Оплетени сте в лъжи, а това рано или късно ще приключи с крах. Преди да е станало късно, кажете истината за произход, история и език и за кървавата антибългарска политика. И на вас ще ви стане по-леко!
118
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
103 ОК, по-кротко, да правят каквото щат, но да не крадат българската история и език. Да не използват езика на омразата срещу България и то от най-високо ниво, да не палят българския флаг, да не преследват хората с българско самосъзнание в РСМ. Да премахнат лъжите от учебниците по история и всякакви други книги.
117
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Великите сили създават квазидържавата Югославия, Русия действа с тайната си дипломация в полза на сърбите. -------Когато е създадена Югославия, самата Просия е била квазидържава и разграден двор.
116
4
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Преди Османската империя, кои земи е притежавала Македония/говоря за държавата, а не за областта/?------ Това какво общо има? Мислиш си, че имаш права върху земя, населявана от други хора ли? Ако трябва да сме точни, тези земи са били на местни феодали, които пък са били част от Сръбската империя.
115
4
 
0
 
! Отговори
Кой преди 3 години
Кой какви корени има не се знае.Според генетичните проучвания ние ,най-много имаме средиземноморски гени(гръцки и кипърски) над 58%,повече от самите гърци, които имат под 2%.Прабългарските ни гени са около 2%. Имаме и други най-различни гени.Като генетично съвпадение с македонците,сърбите,румънците и косоварите имаме 50% съвпадение. Ние с изброените сме в една генетична група.Това са официални данни от 3 генетични проучвания правени за нас.Иначе историята(политиката) и генетиката се различават
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Великите сили създават квазидържавата Югославия, Русия действа с тайната си дипломация в полза на сърбите. Това тя направи и през 1885, когато изтегли руските генерали и офицери от младата българска армия, за да улесни победата на сръбския нападател, който напада България в гръб, с цел са я унищожи, като държава. Знаем, че във Войната на капитаните, младите командири,водени лично от Батенберг, повеждат българите в победен бой, а сръбската войска, превъзхождаща българската,позорно бяга.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 115Русия се интересува само от Бософора за да няма кораби на нАТО близо до брега си след Кримската война. Когато България и Румъния не са с Русия, Русия търси помощ от Турция, Сърбия, Сирия и другите страни.
112
0
 
6
 
! Отговори
Добре преди 3 години
До Анонимен 111Въпроса ми не беше към вас! Следващия ми въпрос щеше да е: "При кой македонски цар държавата Македония пада под османско иго?"!
111
1
 
6
 
! Отговори
да видим преди 3 години
Никой не може ли? Да видим:1. Сърбите с кръв и насилие ви смениха чипа - вече не знаете кои сте2. Албанците - претопяват ви всяка минута3. Гърците - развеселиха света с вас - смениха ви направо конституцията!4. Българите - удариха ви ВЕТО - живото унижение, след което още се чудите как да се съвземете...И кое още "никой да не може", г-н Османи!
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе сме против албанския и "македонския" езици стига да са равнопоставени с българския в Македония. Защото там има и българи а в България има 1 милиона българи бежанци от Македония и още толкова от беломорието. Ако те се върнат и гласуват, Заев и Османи няма да са министри.
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
114 Русия никога не е преставала да действа на Балканите,явно,или скрито, откъдето минава пътят й за Босфора. Чак и когато има проблеми. Известно е че в Руско -турската война Русия влиза не съвсем подготвена, но разчита на логистичната подкрепа на българското население и организираните чети, както и на това,че Османската империя е отслабила своята предишна мощ. Русия подкрепя силно сърбите и нейната дипломация работи за сръбските интереси,против България.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Къде е Русия като тя е във война 1919 г. Югославия е дело на Франция, Англия и САЩ след 1919 г. и след 1944 г. СССР се съгласява да я има като буферна срещу Германия , но после се отказва от Югосалвия защото Тито отива с НАТО.
107
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много българи смятат,че албанците в Македония са едва ли не на наша страна в спора...ноооо от тези изявления е очеизвадно,че не е така
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
107 Вардарска Македония е българска географска област, населена с 90%българи, според османските регистри. След освобождението, тази област се подарява на Кралство Югославия и болшинството там българи биват подложени на клане,преследване прогонени и нечувана сърбизация. Със застъпничеството на Русия се създава Велика Сърбия, маскирана,като Югославия.Ако българите не бяха болшинството, сърбите нямаше да произведат насилствената асимилация там.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДобреНищо не е притежавала Македония. Преди турците няма такава държава. Имало е Македония преди 2500 г. но тя не е била славянска а е била тракийска и после гърците и Рим я поробват че им трябват роби за работна ръка и войници.
104
0
 
5
 
! Отговори
Добре преди 3 години
До Сата НАТОПреди Османската империя, кои земи е притежавала Македония/говоря за държавата, а не за областта/?
103
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
103 Никой не иска от живеещите в новоизлюпената държавица край Вардар, да се нарекат българи, трябва само да признаят българските си коруни и че историята преди 1992 е българска -от Средновековието, на българи живеещи в състава Османската империя и в пределите на квазидържавата Югославия. Че македонска нация съществува от 1945, език-след корекция на български диалект. Който днес е официален език на РСМ. Няма данни, за друга македонска държава, освен на гръка Александър Македонски.
102
5
 
2
 
! Отговори
До до много бъркате преди 3 години
И по какъв начин са ти на главата.Те не са на моята.Ние им казваме кое е правилно и кое не.Те какви са и какво да правят,какъв произход имат,на какъв език говорят,какво да има и какво да няма,какъв език да изучават или да не изучават.Те какво ни казват на нас или ни се бъркат.Така че ние сме на главите им,а не те.
101
5
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Много преди Сталин и Тито точно Западните държави са "подарили" части от България на сърбите------ Първо, никой не е подарявал части от България на сърбите. Преди да се "подарят", тези територии са били на Османската империя. България всъщност е взела най-голямата част - Пиринска Македония и Западна Тракия.