Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски

Вчера той предложи план за подобряване на отношенията с България
28 фев 2021 19:00, Нели Христова
128
Мащабна акция в РС Македония срещу Любчо Георгиевски
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа в РС Македония се провежда масирана и напълно координирана атака срещу бившия македонски премиер Любчо Георгиевски. Вчера той предложи собствен план за изход от задънената улица на двустранните ни отношения

Огромната част от медиите не публикуваха краткия текст от неговите предложения, но за сметка на това публикуват десетки коментари, анализи и реакции на “възмутени” политици, журналисти и анализатори.

Кметът на град Куманово, който е част от управляващата партия Максим Димитриевски поиска прокуратурата да се самосезира, а Георгиевски да остане без македонско гражданство.

Депутатът от партията на премиера Зоран Заев Мария Георгиевска направи специално изявление, в което съобщи, че управляващите “нямат абсолютно нищо общо с личните позиции на Георгиевски”.

Коалиционният партньор на Зоран Заев Павле Траянов от Демократическия съюз е сред най-шумните и за да бъде забелязан изрече следното: Нямаме обща история с българите. Ние съществуваме от векове, а на македонския език, както и на другите, са минали илядници години, за да се утвърди. Според него “позициите на Любчо Георгиевски са пробългарски и антинационални”.

В същото време опозицията в лицето на ВМРО-ДПМНЕ обвини Георгиевски, че “обезличавал идентичността на Македония”. Говорителят на партията заяви, че “тезите му са опасни и нанасят щета на националните интереси”.

В атаката се включиха “дипломати”, които обслужваха и подкрепяха антиквизацията на Никола Груевски в миналото.

Всички меди, както проправителстевни, така и опозиционни, публикават “гневните реакции”, но никъде не се среща поне едно неутрално мнение или коментар.

Всичко това напомня за периода след 1945 г., когато всеки инакомислещ в Македония се обявяваше за “предател, шпионин, терорист, сътрудник на окупатора или част от петата колона”.

В предпложенията на Любчо Георгиевски никъде не се оспорваше съвременната македонска идентичност, а имаше призив страната да приеме историческата истина, а властите в София да признаят реалностите днес в РСМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
17
 
! Отговори
ВМРО-комита преди 3 години
Мдааа...виждам,че си запознат добре с РЕЗЮМЕТО на сверномакедонската история.А *** нас това не ни бърка!ЩЕ ЧАКАТ от умрел писмо за Еруопската уния....!Като им мухляса македонската наденица и ги напърчат албанците изодзаде сами ще се натискат да декламират пред Парламента ни "АЗ съм българче,обичам нашите планини зелени....БЪЛГАРИН да се наричам ,първа радост е за мен...!"НИЕ НЕ БЪРЗАМЕ!!!!
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВМРО-комитаНедей така ве човек, те сега са макета, нищо че всичките им герои са написали ясно че са македонски татари :)))) Те произлизат от Алексанър Македонски или Велики както го наричат западняците....после осиновявят българите като племе, тоест царете ни са макета, гърците се дърпат но т*пите българета ще се огънат под натиска на античната истина, дори Луната е македонска :))))))
66
2
 
21
 
! Отговори
ВАнче Михайлов преди 3 години
Ехооо...айларипиии...продажни макетааа...не се обаждайте кат черни радиостанции!!!!Бегайте да подсмърчате пред Еуропската уния за подаяние ,оти за друго нищо не ви бива !
65
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВМРО-комитааман от откачалки...ти първо виж дали българите го знаят това стихотворение и тогава говори за македонците.
64
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВМРО-комитаванче михайлов е бил най-големия страхливец...затова се скри в рим,където умря в дълбока старост,забравен от всички!
63
6
 
24
 
! Отговори
ВМРО-комита преди 3 години
Ако сега стане от гроба Ванче Михайлов що ли ке стане в РСМ? Определено ще е интересно!ША фърчат косми и гаще до небесата...и набързо ще почнат да декламират на висок глас:"Аз съм българче,обичам нашите планини зелени....БЪЛГАРИН да се наричам, първа радост е за мен!"
62
38
 
5
 
! Отговори
Горан Пандев преди 3 години
Вуггари, ше ядете голям бой...И ЗЕМИ КЕ ВРАКАТЕ .Гръция и Сръвия + Россия и Германия - ке ви нацепат яко .
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименглупости!любчо георгиевски не знае къде се намира благоевград камо ли да живее в него.преди време беше купен апартамент на негово име,в който той въобще не беше стъпвал,след което беше продаден.любчо си има бизнес в македония.
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ни занимавали с тия умопомрачените ве! Малко ли са ни другите проблеми?
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Люпчо Георгиевски има двойно гражданско и живее в Благоевград.Верно? Ами то значи българин я управлява официално тази РСМ... хехех.
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-смешното е че тоя изцепки ги вижда целия ЕС и само подкрепят нашето решение да не ги пускаме дори да започнат някакви тегави преговори... макар да бях поддръжник да им го вкараме до средата и после ни напред, и назад(да ги пуснем да почнат преговори, но да не им позволим да затворят нито една глава).
57
2
 
26
 
! Отговори
археологическаНАХОДК преди 3 години
Надпис в АНТИЧНА книжарница на Северна Македония: Поради изчерпване на "Историята на Северна Македония ",желаещите могат да я поръчат по телефона. Ще им бъде изпратена с кратък СМС !
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях на мястото на нашите управляващи веднага щях да дам българско гражданство на Любчо Георгиевски. Хахахха. Ей така, да си има!
55
1
 
22
 
! Отговори
е ле па тия.... преди 3 години
Македонец бие сина си и му говори : "- 2-ка по математика, че е голяма наука - разбирам , ама 2-ка по история на Северна-македония дето нема и една страница не разбирам."
54
2
 
18
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Тези още доста време ще зреят за Европейският съюз.Нека попреспят и тогава пак ще го говорим. Не разбират ,че този човек им каза най-правилният и истински начин за да се приключи тази сага.Абе да попитам къде са принцът и принцесата им от Пакистан?!... преди години имаха голяма шумотевица по това.
53
3
 
27
 
! Отговори
Еуропска уния пита: преди 3 години
Как ще му вземете на Любето македонското гражданство?Това не е ДЕМОКРАТИЧНО!В ЕУРОПАТА дека сте се запътили такива СТАЛИНИСКИ МЕТОДИ не се толерират!Прави са БУГАРИТЕ дека викат,че ще гледате Еуропската уния през крив северномакедонски макарон!!!!
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единтечността да се чете идентичността, просто си търсят течноста макетата :))
51
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отврaт!Търсят си единтечността :)) Гърците ги отрязаха като ги нарекоха ска*ани българи, другите балкански държави и гък не казват, явно античния им произход е под въпрос, все простотии с тях....:))))
50
1
 
23
 
! Отговори
Скопски историчар преди 3 години
И Шо ке праим сеги?Свърши гипса за Скопския ДИСНИЛЕНД...Гърците ни смениха името на държавата и байряко...Бугарите ни отсвириха за ИНТЕНЗИТЕТО и язъйко...а сърбите ни се подхихилкват от страни и ни викат че сме будали...Само албанците ни се радват и точат лиги заЗАДНИЦИТЕ ни...Ехь,Луно, Луно, земьо македонска! Пак ли ке се тепаме за тебе!.Кен лииии, тулибулибу дауч ююююю...
49
0
 
42
 
! Отговори
Отврaт! преди 3 години
Гърците ги отказаха официално да не се заиграват и фантазират с Александър, сега се вгледаха в нашите исторически личности пак да крадат и фалшифицират! Преди бяха антички, сега изведнъж станаха словени?!? Преди бяха преки внуци на Александър и Филип, сега станаха деца на Самуил и неговата "македонска цивилизация и империя"?!? Направо ми се п0връща от ТИЯ!