Русия достави танкове на Сърбия

Целта на военно-техническата помощ е да подсили сръбската армия
23 май 2021 19:53, Нели Христова
157
Русия достави танкове на Сърбия
Снимка: БГНЕС

Русия достави на Сърбия модернизирани танкове тип Т-72МС и бронирани разузнавателни и патрули машини, съобщи днес руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин, предаде ДПА, позовавайки се на агенция Интерфакс.

Целта на военно-техническата помощ е да подсили сръбската армия, заяви Фомин на церемония в Ниш по предаване на военната техника.

Броят на предоставените военни машини не бе оповестен.

Фомин каза, че Русия ще продължи да работи за засилване на двустранните отношения със Сърбия и да съдейства за модернизацията на въоръжените ѝ сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Скрап
82
0
 
2
 
! Отговори
USa преди 2 години
Daje i dyrjavata ni vze schtot sme typi
81
5
 
6
 
! Отговори
Русия освен оръжие преди 2 години
и енергоносители няма какво друго да предложи не само на Сърбия,но и на другите страни по света.А Сърбия къде смята да използва танковете?В Косово или срещу държавите от НАТО,които я заобикалят?
80
1
 
8
 
! Отговори
Е преди 2 години
То друго няма и какво !
79
6
 
11
 
! Отговори
ФУК ФУК ФУУУУК преди 2 години
Ми наще кви са бе прасета руски? ???ЕЕЕ НИЕ ПЪК ИМАМЕ КНИЖНИ Ф16 ЗА ТРИ МИЛЯРДАААА
78
12
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
след като в косово има ам база сърбите трябва да се подсигурят освен това никогане забравяите 1999 г българия пусна ам самолети на път за белград товапредателство към съседите не се забравя
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Vijte v yutuba kak BAYRAKTAR TB2 lovi ruskie tankove i c300 kat mi6ki :)
76
14
 
20
 
! Отговори
СЪРБИТЕ преди 2 години
ВИДЯХМЕ ГИ ПРЕЗ 1999Г СРЕЩУ ЩАТИТЕ...КЛЕКНАХА ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ....И РУСКИТЕ ТАНКОВЕ НЕ ГИ СПАСИХА
75
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пак ли!Само бай Ердо има C-400, сърбите ги немат тези нещица, немат пари да ги купят :)) Имат C-300, но и ние имаме, още малко ще изкараш армията им безплатно свръх оборудвана.... хахахаха :)
74
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятно са минали през натовска територия с изричната намеса на Другаря Байдън.Както и разрешението на Путиновия Северен Поток 2,е едно от великите постижения на неомарксисткото правителство,управляващо САЩ !Байдън предаде Източна Европа на руска енергийна зависимост,финансира Хамас и Иран,та за няколко танка ли ще се церемони?
73
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SSАрмията беше добре до 1989 г. После всичко беше съсипано и сега няма и население.
72
15
 
32
 
! Отговори
SS преди 2 години
Нивото ни е такова,че при една евентуална (истинска война) ще капитулираме до 24 часа може и за по малко зависи срещу кой ! Има тотална демотивация,разачорование,нихилизим срещу държавата.И това не е съвсем без основание.Армията ни от 1945год до сега се е превърнала в паразитна бюрюкратична закостеняла структура.Политиците ни са хвани единия ,та удари другия ,политически хамелиони.Корупцията,новите ценности различни от българските ерозират държавата и са на път да я сринат.
71
7
 
21
 
! Отговори
дъртак преди 2 години
До СмешнициОгледай се! Нямаме вече армия!
70
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 123456ПСВ Англия и Франция стоварват войска в Македония срещу България. БКП са били против войната и са най-прави.
69
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До 123456Даже от Балканските войни.
68
7
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 години
В условията на съвременната война в която основна роля играят технологиите ,и значението на авиацията,ракетостроенето и развитие на противотанковите средства танка все повече губи позиции ( но не напълно). Той все още си остава острието за пробив в противниковата отбрана.Толкова инфо.Да научите нещо от бай ви SS.
67
8
 
18
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Русия се обявава като защитница на Сърбия още 1-та светова война! Хубаво е да поназайваме история, преди да се прявим на всезнайковци...
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 84Добри бойни машини са, явно си виждал танк само на снимка :))) Разбира се, при военните се иска повече, все пак армиите се нуждаят от най-новата техника за убиване, нормална човешка еволюция :))))
65
4
 
8
 
! Отговори
SS преди 2 години
Какво всъщност представлява танка.В него са заложени 3 основни свойства.Мощност на огъня,скорост на движениети(маневреност) и бронева защита.Ако танка има огнева мощ то ,той се превръща в подвиж.артилерийска система,ако се развива броневата защита,той придовива качеството на подвижен защитен щит.Ако има скорост и тя надминава тази на пехотата той се превръща в транспортна машина за движение срещу противник-вото разположение.Но танка престава да бъде танк ,ако се изключи едно от 3основн свойства.
64
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 82 То пък сърбета много имат! Руснаците им "подариха" 8 ръждясали МиГ -29 да се радват като дечица ,сега пък бракувани танкове ,които по всяка вероятност не са повече от 10.Ако бяха повече сърбета задължително щяха да се похвалят!