Русия достави танкове на Сърбия

Целта на военно-техническата помощ е да подсили сръбската армия
23 май 2021 19:53, Нели Христова
157
Русия достави танкове на Сърбия
Снимка: БГНЕС

Русия достави на Сърбия модернизирани танкове тип Т-72МС и бронирани разузнавателни и патрули машини, съобщи днес руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин, предаде ДПА, позовавайки се на агенция Интерфакс.

Целта на военно-техническата помощ е да подсили сръбската армия, заяви Фомин на церемония в Ниш по предаване на военната техника.

Броят на предоставените военни машини не бе оповестен.

Фомин каза, че Русия ще продължи да работи за засилване на двустранните отношения със Сърбия и да съдейства за модернизацията на въоръжените ѝ сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
10
 
16
 
! Отговори
Пак ли! преди 2 години
А задава ли си някой въпроса от къде са минали руските танкове, за да достигнат вражеска Сърбия! Преди време Бойко- натовеца редовно пропускаше руските самолети да минават над България при доставката на С-400 за Сърбия. Аман от национални предатели...
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иракската армия имаше такива ,,безаналогови" танкове,видяхме как се представиха!Мен повече ме притеснява ,че и ние имаме е от тези трактори с оръдие!
61
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79Не можеш никого да биеш. Нямаш с кого и с какво.
60
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истинаКаквото и да се въоражават, не могат да станат воини :))) Ние за добро утро сме ги трепали, хем са имали целата подкрепа на Великите сили. какво като са им докарали танкове, ще набият косоварите ли :))))
59
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73Партизанското движение в Югославия е доста надценено!Самите сърби вече го признават,дори бях изненадан ,да чуя признанието им ,че Ниш и Белград не са освободени от партизаните ,а от Червената армия и...българската армия!Самите те казват ,че Тито нарочно е преувеличавал успехите на партизаните защото искал ,да изпъкне ,а и си бил развалил отношенията с Москва!
58
6
 
12
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
До истина И кого ще бият сърбите с тези допотопни руски железа?Натовските си съседи ли?Точно пък сърбите ще ги бием и на лягане и на ставане.Сърбали са ни попарата.От сърбин войник не става.Те са за пиене и за ядене на плескавици .
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кого смятат да нападат ще си признаят ли? Или ще чакат Путин да им каже.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да, десет дивизии, дето никой не ги е виждал. Глей си филмчетата и не се опитвай да мислиш много.
55
8
 
10
 
! Отговори
истина преди 2 години
Сърбите се въоръжават ударно, но и много умно. Не робуват на разни съюзи а купуват оръжие от цял свят - миналата година купиха китайски и турски дронове, което е доста напредничаво и прави тяхната армия да отговаря на съвременните предизвикателства. Т-72МС не е лош танк и в модернизираната си версия не отстъпва на западни аналози.
54
4
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Само да напомня на ентусиастите, че Сърбия не са слепи русофили, а купуват оръжие поравно от всички - свен от руснаците, също и от Китай и САЩ, както и от Европа. Например имат чисто нови спасителни хеликоптери Еърбъс, китайски зенитни ракети и американски трикоординатни радари - чисто нови.
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОПич, прочети малко история. Освен това хистори са направили доста филмчета за партизаните в Югославия.По исторически оценки броят им се равнява на около десет дивизии, облечени с английски униформи, въоръжени със съюзническо оръжие. Генералът им се казва Тито, който по-късно оглавява държавата. Прочети малко......
52
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
Чета коментариите ! Много експерти,много нещо. Прочетете книгата на Гудериан Внимание танкове която е класика във воденето на сухопътна война и ще научите нещо.Руснаците пък казват:Танка е транспортна машина за безвизов сухопътен туризъм.Ние имаме остаряла бойна техника.Която показваме по паради.А трябва след като съседите ни се въоръжават да се въоръжаваме и ние.А тука политиците ни се борят за власт.
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бройката не се оповестява защото по-всяка вероятност е смешно малка и това ще навреди на руската пропаганда в Сърбия!
50
0
 
3
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До ЦАХАЛКонтрол става и с бомбардировачи - справка Хирошима
49
6
 
1
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
До ЦАХАЛС танкове се осъществяваше контрол над територия в годините когато нямаше противотанкови оръжия.
48
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Сърбия! Каза Не на Американското НАТО!-:))) Те помнят за разлика от нас!
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОПартизаните се крият по горите защото фашистите ги гонят да ги трепят. Има закон за защита на държавата и се полага награда за всеки комунист или евреин както за застрелян вълк или дивеч. И ти ако си и ти ще бягаш в гората ако те преследват да те убият и ще се защитаваш живота. А комунисти са станали не от добро.
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние отдавна имаме Т-72, даже подарихме на макетата, аме те ги нарязаха на скрап :))) Явно сърбетата искат да нападат (по скоро не искат), да заповядат "великите" и "непобедими" сръбски воини :))))
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия приказки за дронове байрактари, дето отваряли танкове като консервни кутии ги оставете. Ако искате да разберете какво може един танк, гледайте американския филм The beast- класика от 1988г за един руски танк Т55 в Афганистан. Тези са Т72. Ама и зависи от екипажа.
44
5
 
2
 
! Отговори
ЦАХАЛ преди 2 години
До дядо йоцо гледа"Кой в днешно време използва танкове. Един танк е 50 тона и струва няколко милиона. Един танкоубиец Джавелин тежи двадесетина килограма и струва 200 хил., и стреля по-точно и по-далеч."Да, отзад клавиатурата е така.Танкове използвува този, който иска да установи контрол върху нова територия.Досега всички опити да стане с бомбардировки са неуспешни.Ако искаш без броня да ходиш в Албания или Афганистан - опитай.А за противотанкистите... опитай, а? ;-)