Русия достави танкове на Сърбия

Целта на военно-техническата помощ е да подсили сръбската армия
23 май 2021 19:53, Нели Христова
157
Русия достави танкове на Сърбия
Снимка: БГНЕС

Русия достави на Сърбия модернизирани танкове тип Т-72МС и бронирани разузнавателни и патрули машини, съобщи днес руският заместник-министър на отбраната Александър Фомин, предаде ДПА, позовавайки се на агенция Интерфакс.

Целта на военно-техническата помощ е да подсили сръбската армия, заяви Фомин на церемония в Ниш по предаване на военната техника.

Броят на предоставените военни машини не бе оповестен.

Фомин каза, че Русия ще продължи да работи за засилване на двустранните отношения със Сърбия и да съдейства за модернизацията на въоръжените ѝ сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
7
 
! Отговори
Крали Марко преди 2 години
До Веселинъ 7112136860"Срещу кого би използвала Сърбия танкове?"За Косово чувал ли си? ;-) Разбира се, това поставя въпроса сърбите за Чечения чували ли са......Нищо, де, след Гърция ние сме на 2-ро място по танкове на *** в Съюза, нека и сърбите си имат. Не са "Меркава", нека си горят нафтата с Т-72, нито ние ще превземаме Белград, нито те - София... да му мисли братска натовска Албания...
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, нашите не са щурмували града, но са участвали в обсадата и са пазели да не влезе подкрепление. Мисълта ми беше, че това е била съществената военна сила там - нашите и руснаците, а не някакви айдуци-титовисти с леко стрелково оръжие.
41
9
 
4
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Кой в днешно време използва танкове. Един танк е 50 тона и струва няколко милиона. Един танкоубиец Джавелин тежи двадесетина килограма и струва 200 хил., и стреля по-точно и по-далеч.
40
2
 
5
 
! Отговори
БКП преди 2 години
До Сата НАТО"Партизанското движение разцъфтява двата месеца преди 9 септември."Едно време в "Кандидат-студентската история на България" го бяха написали много добре - "През нощта на 8-ми срещу 9-ти септември хиляди партизани излезли в горите..."След отвратителния и най-голям в Света терористичен акт на Великден 1924-а нормално комунистите в Царство България са малко... но как са взели властта в Румъния общо 500 комунисти - това е не по-малко интересно ;-)
39
8
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Митовете за сръбското партизанско движение са същите като и за нашите - с тая разлика, че Югославия беше по-голяма, съответно и лъжите им по-големи. След изтеглянето на германците и свалянето на прогерманскпто сръбско правителство, куцо и сакато се записва партизанин.
38
6
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Срещу кого би използвала Сърбия танкове? Срещиу България евентуално и срещу Хърватско. Поьнавам сърбите и срещу българите те не искат да се бият. Освен няколйо болни мозъка ултранационалисти. Русия въоръжава Сърбия защото Русия никога не е имала честта да умира сама. Искат да повлекат сърбите. Убеден съм,че и турците биха били с Русия. Никой обаче не може да побефи Царство България,без да победи НАТО,а това е невъзможно.
37
3
 
6
 
! Отговори
Сталинград преди 2 години
До Сата НАТО"На 6 юни 1944 г англо-американците десантират в Нормандия и това обръща хода на войната."Ходът на войната обръщат доставките на всичко - от консерви, камиони и локомотиви - до цели фабрики, радиостанции и гориво - от САЩ и Британската Империя - през 1943-а. Тогава става ясно, че Райхът няма да може да превземе целия СССР и трябва да измисли нещо друго за евреите вместо планирания Сибир. Уви... Апропо, в Сибир още има Еврейска республичка, Биробиджан...
36
3
 
3
 
! Отговори
г-л фон Клинкерхофен преди 2 години
До Сата НАТО"Тито се е върнал чак след освобождаването на Белград от Трети украински фронт и Българската армия."Те червените разбойници все някъде бягат и се надяват да се върнат на щиковете на пълчищата на Джигашвили.... Ким I ако не се лъжа е същата "бира".Но мисля, че Кремъл не е позволил на армията на Царство България да превземе Бялград... мисля, че след боевете за Тимок и Морава нашите - не давали преди това жертви във ВСВ войски - ги препращат към Унгария.
35
8
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
На 6 юни 1944 г англо-американците десантират в Нормандия и това обръща хода на войната. Дотогава нашите и германците методично са изтребили всякакви герои шумкари от всички цветове на дъгата - гръцки, сръбски, югославски И български. Партизанското движение разцъфтява двата месеца преди 9 септември.
34
4
 
4
 
! Отговори
Шумкар преди 2 години
До Сата НАТО"Сърбия не се е опълчвала на Хитлер, половината сърби са били на страната на германците, партизаните са били една шепа и са били натикани в *** гьс."Ако не в началото, то в крайна сметка - и не без англо-американско участие - и не без предизвиканите от усташите реакции - се формира сериозно сръбско паритзанско движение.... междувременно, обаче, Германия предава цяла Шумадия до Бялград на Царството на българите да се оправяме с шумкарите... та и да и не... не е черно-бяло.
33
2
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 2 години
До КлингенбергКогато Фриц Клингенберг съобщи на ОКВ(главното командване), че със седем души е првзел Белград, те не му повярваха. Единствената жертва беше кметът на Белград, който се самоуби като разбра, че е предал града на седем души. Невероятна история.
32
4
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
До пролетта на 1944 г от Титовите партизани остават около 2000 човека, натикани вдън гори тилилейски, а самият Тито го евакуират в Италия. Тито се е върнал чак след освобождаването на Белград от Трети украински фронт и Българската армия.
31
4
 
9
 
! Отговори
С300 преди 2 години
До АнонименНа парадите на Гергьовден може да се видят и "унищожените" ни С-300. Иначе са част от ПВО/ПРО на АЕЦ-а ни. Унищожихме ракетите земя-земя, с които щяхме да обстрелваме с евентуално (при ТСВ) доставени ядрени заряди столиците на съседите си.Освен това тия С300 са бая ръждясали... а и първо нека се уточним срещу какъв противник биха ни трябвали?Сирия и Армения си имат С300, но не са спрели нито ЦАХАЛ, нито Байрактар-ите...
30
7
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
е какво?..-Бизниса си е бизнис..Тия поне са получили стоката "на живо",в "3Д" изпълнение,действаща и готова за бой...А ние платихме милиарди за некакви ВИРТУАЛНИ "Ефки"....Но нищо,сигналите от Кравария са обнадеждаващи..Завчера стана ясно,че в завода,който би требало да бъдат произведени,са доставени първите стругове..А покрива на сградата бил пред завършване...
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Сърбия (Кралство Югославия) е имало монархофашизъм много по-лош от нашия. Заради това хървати, словенци и мюсюлмани не са могли да ги понасят.
28
7
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Сърбия не се е опълчвала на Хитлер, половината сърби са били на страната на германците, партизаните са били една шепа и са били натикани в *** гьс.
27
0
 
9
 
! Отговори
малко история преди 2 години
Всъщност на Белградската конференция 1936 г на която България не е поканена "защото имат за разрешаване въпроси от съвместен интерес . . ." Всичките правителства, включително Югославското са Фашистки. Англичаните правят преврат по-късно 27 март 1941 г
26
0
 
11
 
! Отговори
Клингенберг преди 2 години
До КоментаторСърбия се опълчва на Германия много юнашки. Не е лошо да се попрочете малко, например как Белград се предава на първия срещнат германски офицер, и по-точно - на Фриц Паул Хайнрих Ото Клингенберг. Вермахтът губи цели 151 човека в епичните битки. От 6-ти до 12-ти април продължава яростната съпротива на jугословенските нАроди. Не знам дали не са подобрили успехите на французите по капитулиране пред Вермахта. Във всеки случай не могат да стъпят на малкия пръст на поляците.
25
7
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
На тия ли 500-танка в Ниш разчита Фигуранта за евентуален преврат..?!АМА , ПОСЛЕ ОБАЧЕ , ДА НЕ СЕ НАЛОЖИ ДА БЕГА У АРМЕНИЯ ??!
24
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашките , просто се чудят на кого да тропосат старата си и непотребна техника!В Нагорни Карабах се доказаха , като абсолютно негодни и неефективни.