Ще помагаме на РС Македония за гасене на пожари

Пендаровски: В най-кратки срокове България ще ни изпрати помощ
36
Ще помагаме на РС Македония за гасене на пожари
Снимка: БГНЕС

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски е разговарял с българския държавен глава Румен Радев късно снощи. Поводът е бил многобройните пожари в страната и възможността на България да изпрати противопожарни екипи в най-кратък срок.

"Късно вечерта проведох телефонен разговор с президента на България Румен Радев. Договорихме се във възможно най-кратки срокове България да изпрати противопожарни екипи, които да помогнат на нашите при гасенето на пожарите", написа Пендаровски в социалните мрежи.

Вчера от Центъра за управление на кризи на РС Македония съобщиха, че на територията на страната са избухнали няколко пожара, като има изгорели къщи и селскостопански постройки.

Най-сериозно е засегнат град Кочани, където огънят е достигнал до жилищни сгради. Съобщава се за повредени къщи и автомобили, а няколко жители на града са потърсили лекарска помощ заради затруднено дишане. Местното население е включено в локализирането на пожарите, а с цел превенция е изключено електроподаването към западната част на града.

В гасенето на пожарите участва и армията.


36
Още по темата: Македонияпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им изгасим пожара,сръбската им мама стара!
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алоу!!! Вие тук не можете да угасите пожарите, къде отиваш може би?!
29
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е било винаги в историята,Македония молила за помощ Българската държава и след Илинденското Въстание,но помощ не е получила.Сега е същото.България само може да получи нещо,но да дава и е трудно. Ако може да ни почерпи някой,да ни даде. А по отношение Сърбия,от там вече има помощ,както беше и с ваксините.От нас само обещания.Македония пак ще се справи без нас,както винаги.Там живеят смели и щастливи хора,които винаги са усмихнати,даже и при най-трудните времена.
28
0
 
10
 
! Отговори
карлсон от покрива преди 1 месец
С кофпомпи ?? Пожарите в България, кога ще изгасите? Интернационалисти??!!
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е това е, няма как майка да остави сина си да изгори, нищо че той е неблагодарен и я ругае. Днес ще помогнем, утре пак ще чуем, че сме татари и фашисти. Пъдаровски шо не се е обадил на Вучич да му помогне?
26
0
 
21
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Имам един единствен въпрос. "ЗАЩО"??? За да ни наричат фашисти, татари, и незнам си още какви???? Затова ли ще им помагаме с пари от нашия препълнен бюджет? Или пък защото ако това се случи в България - Те ще дойдат да помагат???
25
0
 
13
 
! Отговори
22 преди 1 месец
До помощ (коментар 17)Гърция се ръководи от ПОЛИТИЦИ, а България от ПОЖАРНИКАР (до сега) и ЧАЛГАРИ (според последния избор). Е как да ни е наред управлението и представянето пред света?!
24
0
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 1 месец
Пендаровски, пътищата ви до българската граница са асфалтирани по югославско време. Стига лицемерничене, един път направете читав барем стигнат нашите пожарникари преди да изгорите в собствената си глупост.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не им помогнат сърбетата? Нали са си големи дружки? Пак до нас опряли. Ама айде, нека пратим две роти военни, вместо учение.
22
0
 
20
 
! Отговори
VD преди 1 месец
Нашите пожари не можем да си угасим, щели да ходят на "македонците" да помагат - палячовци
21
0
 
18
 
! Отговори
Никк преди 1 месец
Абе, този ни говори без грам уважение, без грам да ни помоли за помощ, все едно сме му длъжни възможно най скоро да изпълним желанието му..
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Мен до 18 "Късно вечерта проведох телефонен разговор с президента на България Румен Радев. Договорихме се във възможно най-кратки срокове България да изпрати противопожарни екипи, които да помогнат на нашите при гасенето на пожарите", написа Пендаровски в социалните мрежи. .... ТоЯ дето ти чете статиите , щото ти сигурно си неграмотен, да ти прочете и ТОВА . И да ти разясни разликата между - "Пенделлски поиска а Чорапа обеща" ... и "двете страни се договориха за взаимопомощ" ... ПАК АВАНТА
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да изгорят! Миналата година запалиха българското знаме.
18
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Предлагам да им пратим Бойко, нали и той е пожарникар разбира ги тия работи. Пали джипката и почва да гаси.
17
8
 
4
 
! Отговори
Мен до 18 преди 1 месец
Ти правиш ли разлика между "поискал помощ" и " дал помощ" ?
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пожари от горенето на знамето ни ? А от запалените ни паспорти ? Тях Зеления чорап и Пенделски как са се разбрали да ги гасим ? Долни продажни политици .... Всичко което започна Банкянския *** с изолацията на С.Македония и защитата на Историята ни и националните ни интереси ЩЕ ЗАВЪРШИ с "добрините" на Зеления Чорап и правителството на Чалгаря ..... Щедри с народни пари ... А тук един хеликоптер за спешна помощ нямаме .
15
2
 
27
 
! Отговори
помощ преди 1 месец
Пендаровски е потърсил помощ за спасяването на хора и имущество, разбира се, че ще помогнат българските пожарникари. Така както през 90-те Македония оцеля /в буквалния смисъл на думата/ благодарение на България. Тогава Гърция такава блокада им направи, че останаха без хляб и гориво. Сега обаче България е смъртен враг, а Гърция - пръв приятел. Пак по това време България предупреди, че ако Милошевич навлезе в Македония, ще се намеси бълг. армия, и пак ги спаси... Просто напомням!
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Таксито пилот на Пендаровки Радев да пали самолета и да отива да гаси!!!
13
1
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Те угасили Тиквария че тръгнали и Македония да гасят
12
3
 
25
 
! Отговори
София преди 1 месец
Аз като един редовен данъкоплатец съм ПРОТИВ моите данъци да отиват за помощ на това племе неблагодарно, което използва всеки удобен случай да ни заплюе. Да се оправят сами. Там Албания, Сърбия и прочее да им помагат, както намерят за добре.