РС Македония била изпълнила всичко, сега бил ред на ЕС

Ковачевски убеден, че скоро РСМ и Албания ще започнат преговори
12 яну 2022 16:23, Елка Василева
79
РС Македония била изпълнила всичко, сега бил ред на ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Република Северна Македония и Република Албания като съседни и приятелски страни споделят едни и същи ценности и имат общо бъдеще. Това общо бъдеще е в ЕС и съм убеден, че скоро и двете страни ще започнат преговори за членство в ЕС, защото и Северна Македония, и Албания изпълниха всичко, което бе поискано от тях. Сега е ред на ЕС, заяви Димитър Ковачевски, лидер на СДСМ и мандатоносител за съставяне на ново правителство на днешната среща с президента на Албания Илир Мета, съобщи МИА.

Още по темата

На срещата, както съобщи СДСМ, двамата разговаряха по редица актуални теми, но във фокуса беше взаимното сътрудничество, инициативата Отворени Балкани и процесът на евроинтеграция.

Албанският президент изтъкна, че е очевиден напредъкът, който Северна Македония е постигнала през изминалите няколко години. Той приветства концепцията "Едно общество за всички", квалифицирайки я като уникален пример в региона, и изтъкна, че започването на преговори на Албания и Северна Македония не само е важно за двете страни, но е в интерес на целия регион на Западните Балкани.

Ковачевски изрази увереност, че сътрудничеството между двете страни допълнително ще се интензифицира чрез Отворени Балкани. Той смята, че това не е алтернатива на членството в ЕС, но може да бъде от сериозна помощ при присъединяването към Съюза.

Ковачевски обяви и интензифициране на инфраструктурните проекти от Коридор 8, което ще осигури по-добро свързване на Северна Македония и Албания.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
22
 
! Отговори
аз преди 2 години
"....Северна Македония, и Албания изпълниха всичко, което бе поискано от тях." - хахаха
20
3
 
37
 
! Отговори
F преди 2 години
Тези не разбраха че българите въпреки че сме с тотално различни политически убеждения, то по въпроса Македония сме абсолютно единни. Дори социологически те агенции не могат да го премълчат - толкова са ясни резултатите. За пред собствените си държави могат да плещят каквото им хрумне, но истината е само една - никой български политик няма да си позволи отстъпка към Македония. Противното означава моментално сваляне по най-позорен начин и изхвърчането им към далечни и незадължително топли дестинац
19
3
 
34
 
! Отговори
123 преди 2 години
Всичко са изпълнили?!Тоя да намали наркотиците.Май не осъзнава ,че кандидатства за EU, а не за югославия.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилата са за всички и БЮРМ не прави изключение.
17
3
 
23
 
! Отговори
ВЕТО ВЕТКОСКИ преди 2 години
Е, и ние ще изпълним всичко само и само да не видят ЕС в следващите 50 години. Ще изпълним повече от всичко дори.
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не са изпълнили
15
2
 
24
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 2 години
Всеки пореден нов истеричен напън на югохунзите предизвиква във всеки българин все по-бурен и завладяващ смях.
14
3
 
32
 
! Отговори
BOLGAR преди 2 години
Това е малко като да отидеш и да кажеш на професора, че си си взел изпита с отличен и той трябва да ти се подпише в книжката.
13
3
 
32
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Македония може и да е приемат в африканският съюз !!!!
12
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виде се чупене на паметници и изтриване на гробища български военни Ей богу и турци не са изривали наши гробища .
11
5
 
41
 
! Отговори
българка преди 2 години
Наистина, наистина НЕ мога да повярвам как е възможно управляващите в РСМ да са толкова нагли и безочливи ! Те НЕ ИСКАТ НИЩО ДА НАПРАВЯТ ! Говорят празни приказки и чакат ЕС и САЩ да натискат България да прави компромиси ! Как не искат да признаят, че това няма да им се случи - НИКОГА ! Толкова са арогантни, че даже оня Заев претендираше пред ЕС да бъдат променени правилата за членство заради тях и дори България да бъде изключена от ЕС, за да няма вето!!!
10
2
 
27
 
! Отговори
същото преди 2 години
И ние така за шенгеня! Всичко изпълнихме и ей го вече 12г. все така!
9
4
 
14
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Разправяйте се с шиптърите, и не ни занимавайте с глупости... Ние и без това сме решили да напускаме еуроджендърастия...)))
8
1
 
23
 
! Отговори
Мелпомена преди 2 години
Изпълнението им е бездарно. Да порепетират още.
7
4
 
11
 
! Отговори
Да,Албания е преди 2 години
изпълнила изискванията.А РСМ се опитва да се пришие към нея,както мутрите(ИМВ,друго име ***)се опитваха да се пришият я към ИТН,я след залеза му към ПППППП.С Мая,тлъстофела и отровните не стана.Да видим как ще стане с вселенската република СМ.
6
2
 
31
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
Те и на Гърция така казаха преди 30 години... ;-))) Ще почакаме - ние време имаме! ...а Албанците имат по 7-8 деца да не се окаже, че ще говорите на албански като ги приемат ;-)
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изпълнят и ритуалът Давенйе у Вардарот
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, след като сега е наред ЕС, значи ние сме наред да проверим какво сте изпълнили. Но на първо четене сте я свършили като кучето на нивата.
3
3
 
31
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 2 години
Как ще е изпълнила всичко? Докато Мицкоски, Пендеровски и всички останали капутомарионетки не изрецитират "Аз съм българче" възкачени на Бууцефалот у Скопие, нищо не са изпълнили.
2
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Клоуните се правят на ударени, така няма да стигнат далеч.