В РСМ гласуват състава на новото правителство

То ще е оглавено от Димитър Ковачевски
15 яну 2022 14:07, Петя Славова
15

Република Северна Македония гласува днес състава на новото правителство, което ще бъде оглавено от Димитър Ковачевски и ще се състои от 21 души. Социалдемократическият съюз и коалицията ще имат 12 министри, Демократичен съюз за интеграция - 6, а "Алтернатива" – трима, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Новият кабинет ще има един министър повече – министър без ресор, който ще бъде от квотата на "Алтернатива". В бъдещия кабинет няма да участват осем от досегашните министри, включително премиерът Зоран Заев.

Дебатите за избора на правителство може да продължат най-много два дни, а съставът на кабинета трябва да се гласува след това - най-късно до полунощ в неделя.

Правителството се смята за избрано, ако за него са гласували мнозинството от общия брой депутати в парламента.


15
Още от Балкани
И населението в Хърватия се топи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
US Motherfucker преди 1 седмица
Аркадашите на Киро, с неговия манталитет и акъл, скоро ще се появят из говърмънта на Северна Македония.
12
2
 
4
 
! Отговори
Лили Иванов преди 1 седмица
На нас българите и на останалия свят ,не ни пука нито за тяхното правителство, нито за това кой и какви са в него. Повече ме интересува броя на пингвините в Антарктида .
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Новото и то македониско и антибг като Заев и Груюски и Пендерски и не спазват договора за интеграция с бг. Не се вижда светлина в маке тунела.
10
2
 
2
 
! Отговори
aa1830 преди 1 седмица
Интересно, ако Петков не бе карантиниран тази седмица и първоначално планираната му визита се бе исъществила, с кого щеше да се срещне в Скопие, при положение, че нямат премиер и по спешност ще го избират тази неделя вечер.
9
2
 
2
 
! Отговори
Битоля преди 1 седмица
Вие *** сте големи европейци, нема що.
8
3
 
2
 
! Отговори
и тия ке клекнат преди 1 седмица
"Со кротце, со благо и со малко кютек."
7
3
 
3
 
! Отговори
анаЛизатор преди 1 седмица
Всичко ще си дойде на мястото, но трябва време и натиск. В РСМ много добре знаят какво се очаква от тях. Когато престанат да пишат в учебниците си че българите са татари и фашисти и престанат да крадат от общата ни история тогава могат да очакват от нас подкрепа за ЕС. Не може хора, които преживе са казвали и са писали че са българи те след смъртта им да ги наричат македонци защото така им изнася. А в комисията отказват да подписват документи, които са на "официалните езици на двете страни".
6
3
 
4
 
! Отговори
БАСТА преди 1 седмица
Македонските политици не са с европейско мислене - щели да правят железница до границата с България, да ремонтират пътища, да признават история/КОГААА???/. Тези неща нямат нищо общо дори с европейските ценности. А те ги поставят като условие. Тотално са объркани . И това братосване, приятелство, близки народи са пълни глупости от комунизма. Трябва да има единствено прагматизъм!
5
2
 
2
 
! Отговори
наблюдател отТатария преди 1 седмица
Стига с тия зайци ,мишоци,Пендаровци и Ковачевци.Имаме си наши проблеми за решаване.Баста!ВЕТО до дупка,докле им уврят античните кратуни!Мониторинг заради посегателствата към българите там, като прекрасна добавка към ветото! Неочаквано добра комбинация! И ще даде резултат!
4
1
 
2
 
! Отговори
татар-сеирджия преди 1 седмица
Таварищ Ковачевски,слагай наколенките и се явявай в Изповедалнята в София :))) Другия вариант е да учиш албански :)))
3
2
 
5
 
! Отговори
български избирател преди 1 седмица
Абе,докога ще ни занимавате с тези психопати от Скопския Дисниленд?Да си се затворят в резервата и да не ни занимават с глупости.ВЕТО и да пасат...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И веднага към архиво .Да видят кой първи ги признава кой първи признава Киро Глигоров Към архиво ходом .
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Можеше да ни спестите тази "новина"! И без това денонощно ни заливате с друга негативна информация... ...и внушения!