Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи

Той настоя страната ни да обещае, че няма да блокира РСМ по пътя към ЕС
4 фев 2022 09:30, Нели Христова
336
Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи
Снимка: БГНЕС

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България да даде писмени гаранции, че няма да блокира страната му по пътя за ЕС. Той поиска и българската страна да се извини на РСМ за избиването на 7200 евреи в лагера Треблинка по време на Втората световна война, предаде БГНЕС.

"Българската конституция не признава колективни права, индивидуални – да, тук нямат намерение да променят конституцията вместо нас, но българите да премахнат бележката под линия, или да изпълнят някое от тези решения, или поне да се извинят за седем хиляди и двеста евреи, които са изпратени в Треблинка по време на Втората световна война. Вили Брант знаете ли как се извини? Има начин да се извиниш”, каза Християн Мицкоски пред местната ТВ Кнал 5.

Попитан ако правителството повдигне въпроса за включването на българите в конституцията как ще реагира ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски каза, че не променят възгледите си според ситуацията. "Ако няма реципрочност, писмени гаранции, че ветото ще бъде вдигнато и че занапред няма да има глупави блокади, които да ни убеждават отново, че сме били българи до 1944г. В живота има даване и вземане, а не само вземане". Мицкоски заяви, че това правителство на СДСМ непрекъснато нарушава позициите в преговорите в международната политика.

"Изобщо не трябва да обещават, ето едно нещо нека стане – нека махнат бележката под линия за езика, не ни трябва повече и ще кажем браво, има промени в позициите", добави Мицкоски.

Мицкоски каза, че парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ по повод 150-годишнината от рождението на македонския революционер Гоце Делчев в македонския парламент ще внесе декларация, която ще очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев.

Попитан дали би бил министър-председател, който ще поднесе цветя на паметника на Гоце Делчев заедно с Кирил Петков, Мицкоски отговори да, само ако българският премиер Петков се съгласи, че Гоце Делчев се е борил за своята македонска независима държава.

"Ако Петков е съгласен, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своята македонска независима държава, то аз нямам проблем", категоричен беше Мицкоски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
0
 
! Отговори
Неграмотност преди 2 години
Женевските конвенции са четири,а не една и касаят ранени,болни,военопленници,Червения кръст и защита на гражданското население. Вопиюща негравотност има тука.
263
0
 
0
 
! Отговори
И понятие преди 2 години
До АнонименИ грам понятие си нямаш от Хагската конвенция. Комбатант е лице което:1. Носи и употребява открито оръжието си;2. Има отличителен знак - кръст,звезда,емблема...3. Включено е в йерархия и има началници; 4. Воюва по правилата на войната.
262
1
 
3
 
! Отговори
македонски историк преди 2 години
Освен това българите трябва да се извинят на Македония,че гледат безплатно Луната,която е открита преди хиляди години от македонец.
261
1
 
0
 
! Отговори
ЕС през крив макарон преди 2 години
Какъв е тоя македонски ***,че ще иска обещания от България.ХА ХА.
260
1
 
6
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Боже, прибери си вересиите!Този е по зле от Плевнелиев!
259
4
 
0
 
! Отговори
Добрила Ласкова преди 2 години
Изчех коментарите и заключвам че нито един не познава Македония. То американци и немци я познават по-добре,на празно че ние много си я обичаме,като тя не ни обича. Абре народе невъзрождени!-МНОГО е малък процента на македонски граждани които искат членство в ЕС! Там ги бута Америка! Тя която късна Косово от Сърбия и наби Северната в НАТО и прави каквото си иска. Каква история,какви Васе 2ри и Самуило. На празно ние и Сърбия се пенявим за Косовото и за МК. Ако ни накаже па, бетер от Ердохан ще е.
258
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70 000 убити в днешна Гърция (Егейска Македония) от страна на нашите войски при окупацията на територията на Гърция ----////---- А ти занаеш ли, че там е имало въстание и са убивали наши военни? А знаеш ли, че въстанията и партизанлъка са забранени от Женевската конвенция? Гражданско лице, което убива униформен военен, се трепе без обяснения и с предимство пред сички останали.
257
1
 
5
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Македония и Беломорска Тракия са окупирани от Германия, България е получила от съюзника си задачата да администратора тези окупирани земи. Няма как да се противопостави на политиката на Германия да праща евреите от тези земи е концлагери.
256
0
 
8
 
! Отговори
1212 преди 2 години
До Я па я..! Като не знаеш, що се обаждаш? Поне научи пълното името на Гоце Делчев. Ще ти подскажа-Георги Николов Делчев.
255
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че има подли Макета има,има и хитри,но има и добри.Аз не смятам,че извинението от страна на България за Евреите от Македония ще допринесе за добрите отношения,но е необходимо някой да го направи.И не само за там и за Гърция същото така.Там не само за Евреите.Същото важи за всички балкански народи.Време е всички балканаци да се извинят едни на други,за да търгнем в правилна посока.А най-много да се извинят политиците на собствените си граждани,защото ги ограбват и унищожават.Всички Балканци
254
0
 
14
 
! Отговори
88 преди 2 години
На този Мицкоски като му гледам чертите на лицето е всичко друго, но не и "Христиан". Мноого са подли макетата, а когано е хем маке хем Юда, става страшно!
253
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б а с и.Веч и любовта ли стана тъй платена, лутам се във тази теорема.
252
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не говорим за 70 000 убити в днешна Гърция (Егейска Македония) от страна на нашите войски при окупацията на територията на Гърция.Това също трябва да се знае.Не е всичко светло и добро на нашата история.
251
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България и Български войски имат отговорност за депортирането на Евреи от Македония и Гърция.Български войници качват Евреи от Егейска Македония и Вардарска Македония(РСМ-днес).Това ,че България спасява Българските Евреи ,не оправдава суровото отношени към Евреите от днешна Гърция и РСМ.Това са факти,които могат да бъдат проверени.Има живи свидетели от този период.От свидетелските разкази,аз плаках и се засрамих от отношението на Българската Войска .Извинението ще е достойна постъпка.
250
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоа пък къв е бе. Ще ни поставя условия. България зор нема. Тя е в ЕС.
249
2
 
15
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Тоя Мицкоцки е един уникален тъ.пак и манипулатор...............България е единствената държава, която спасява евреите си!!Македонците ще гледат ЕС през крив макарон...............НЕ на Македония в ЕС.........гласувах за новата партия ПП на канадците от Харвард, но ако предадат БГ-кауза и дадат зелена светлина на тая измислена ГМО държава Македония...........ще ги намразя и никога повече няма да получат моя глас!!!
248
0
 
29
 
! Отговори
Михни преди 2 години
Тоя по добре да иска от майка си извинение че го е родила.
247
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия след всяко въстание и война остават без интелигенцията си, която емигрира в България. Може да се сетите кои са останали там и защо умственият им потенциал е на това ниво.
246
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаден сърбоман!
245
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко е татко му на Христиан Мицкоски? Другарче на Бранко Црвенковски /от комунистите