Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи

Той настоя страната ни да обещае, че няма да блокира РСМ по пътя към ЕС
4 фев 2022 09:30, Нели Христова
336
Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи
Снимка: БГНЕС

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България да даде писмени гаранции, че няма да блокира страната му по пътя за ЕС. Той поиска и българската страна да се извини на РСМ за избиването на 7200 евреи в лагера Треблинка по време на Втората световна война, предаде БГНЕС.

"Българската конституция не признава колективни права, индивидуални – да, тук нямат намерение да променят конституцията вместо нас, но българите да премахнат бележката под линия, или да изпълнят някое от тези решения, или поне да се извинят за седем хиляди и двеста евреи, които са изпратени в Треблинка по време на Втората световна война. Вили Брант знаете ли как се извини? Има начин да се извиниш”, каза Християн Мицкоски пред местната ТВ Кнал 5.

Попитан ако правителството повдигне въпроса за включването на българите в конституцията как ще реагира ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски каза, че не променят възгледите си според ситуацията. "Ако няма реципрочност, писмени гаранции, че ветото ще бъде вдигнато и че занапред няма да има глупави блокади, които да ни убеждават отново, че сме били българи до 1944г. В живота има даване и вземане, а не само вземане". Мицкоски заяви, че това правителство на СДСМ непрекъснато нарушава позициите в преговорите в международната политика.

"Изобщо не трябва да обещават, ето едно нещо нека стане – нека махнат бележката под линия за езика, не ни трябва повече и ще кажем браво, има промени в позициите", добави Мицкоски.

Мицкоски каза, че парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ по повод 150-годишнината от рождението на македонския революционер Гоце Делчев в македонския парламент ще внесе декларация, която ще очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев.

Попитан дали би бил министър-председател, който ще поднесе цветя на паметника на Гоце Делчев заедно с Кирил Петков, Мицкоски отговори да, само ако българският премиер Петков се съгласи, че Гоце Делчев се е борил за своята македонска независима държава.

"Ако Петков е съгласен, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своята македонска независима държава, то аз нямам проблем", категоричен беше Мицкоски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
217 трябва остра реакция от страна на "демократичните" сили забележете сложил съм ги в кавички и по спецялно на герб-сдс
203
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократът в Камарата на представителите Брендан Бойл от Пенсилвания внесе проекторезолюция за "обявяване на септември 2022 г. като Месец на американското македонско наследство и честване на македонския език, история и култура на македонските американци и техния невероятен принос за Съединените щати". Честито русофоби ! Ще си постигнете целта
202
18
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Руменчо да се изака по въпроса,Мицкоски май си е прав.
201
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен вече е време да се оттеглим от каквито и да било разговори с Македония и ветото за приемането им в ЕС да остане дотогава, докато не проявят признаци на разум. Когато сметнат, че са готови за нормални отношения и направят съответните стъпки към сближаване с България, а дотогава - все едно че не съществуват. Това ще проработи повече.
200
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омръзна ми от тия. Свястни хорица са ама само дъвчат едно и също. Да си седят там и трайкат. И без това скоро ще са част от Велика Албания...
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До212.Ами прави са,руснаците,защото и те знаят че македонец значи българин.Е малко заобиколно го казват но не могат да го отрекатТа какъв ти е проблема?
198
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия днес обяви Гоце Делчев за македонец. Честито русофили, това сте вие, врагове на България!!!
197
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Историческите ни спорове били от 70 години. Защото тогава Сталин и сръбските националисти измислиха изкуствения македонски език, азбука и нация. До тогава на всички е ясно, в Македония живеят българи, говорят български език и пишат на българска азбука. Сега албанците там са вече 25% защото имат висока раждаемост. Като станат над 50 %, ще се разберем с тях, те никога не са оспорвали българската идентичност на християнското население там. Шепата сърбомани ще се изнесат към сръбско и тогава - ЕС.
196
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са били избити тези 7200 евреи,през ВСВ?В България ли?Аман от ненормалнициНа тези изобщо не трябва да им се обръща вниманиеГоце бил македонец,като че ли македонец не значи българинМного са назад в съзнанието сиМакедония е географско понятие и никога не е била Държава преди 1944гПиринска,Охридска и ВардарскатаТова са трите части на цяла МакедонияА братя Миладинови,според тоя,какви саИ за езикаНе може да възникне нещо от нищото,след като ДържаваМакедония не е имало преди*44-та.
195
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мицкоски разбери,никой не се интерисува от РСМ в България!Какво мислиш,искаш и предлагаш не ни касае.Ние сме в ЕС а вие се оправяйте там човече,не ни занимавай с глупости.Не си ни важен.
194
2
 
4
 
! Отговори
Тоя пък преди 2 години
До Питам за един чуекАз пък те питам каква връзка има осветлението с МОРАЛНИТЕ КАТЕГОРИИ,заради които няма да Ви пуснем в ЕС?.Може цялата държава да потъне в тъмнина,важно е ИСТИНАТА да свети!
193
4
 
30
 
! Отговори
Драги ми Смехурко преди 2 години
Ще Ви блокираме и още как!Докато не се научите да крадете и преиначавате историята на БЪЛГАРИЯ,докато не се отърсите от Титовия Сърбокомунизъм и докато не признаете правата на Българите в Северна Македония ще се облизвате като гладно коте пред вратите на ЕС!Дори си мисля,че квотата ни на търпение отдавна се е изчерпала!
192
4
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Поведението им е като на малко кученце. Лаят и ....т.
191
5
 
22
 
! Отговори
Към Мицкоски преди 2 години
Е това лошо ли е ? Профан. За какво да ти се извиняваме ? Ти бъди благодарен, че вместо български войски по това време там да бяха ви окупирали Вермахта....и както сте една шепа макета, шиптери и тъмни за една нощ ви товарят на ешелона и се озовавате при Д-р Менгеле във Аушвиц ! Сега щяхте да бъдете Сейфгард или Палмолив.
190
5
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
Нито ЕС ще го бъде, нито Македония! Всичко построено на лъжа, ще рухне!
189
4
 
4
 
! Отговори
Питам за един чуек преди 2 години
След победата над лошавите българомакета, ще пуснат ли уличното осветление? ли
188
4
 
17
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Ми не. Няма кой се занимава с вас макета промити. Дряновица за вас и вето до дупка.
187
3
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
След такива изказвания и особено след срещата на президента им с ОМО, какво изобщо има да дискутираме с тях. Най-добре е да блокираме всякакви разговори с тях и да ги оставим на трупчета за едно 50-60 години. След това направо ще преговаряме с Албания тъй като тези или ще са емигрирали или ще са станали албанци.
186
4
 
25
 
! Отговори
бГ-то преди 2 години
Мале тия макета са много нагли!!! Егати ужаса! Ква реципрочност го гони тоя бе!!! Вето не 20 г а още 20000!
185
2
 
21
 
! Отговори
Паисий преди 2 години
Търся македонска граматика от 1940 г. Цена 10000 донги, или тугрици.