Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи

Той настоя страната ни да обещае, че няма да блокира РСМ по пътя към ЕС
4 фев 2022 09:30, Нели Христова
336
Мицкоски поиска извинение от България за смъртта на 7200 евреи
Снимка: БГНЕС

Лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в РСМ Христиан Мицкоски поиска България да даде писмени гаранции, че няма да блокира страната му по пътя за ЕС. Той поиска и българската страна да се извини на РСМ за избиването на 7200 евреи в лагера Треблинка по време на Втората световна война, предаде БГНЕС.

"Българската конституция не признава колективни права, индивидуални – да, тук нямат намерение да променят конституцията вместо нас, но българите да премахнат бележката под линия, или да изпълнят някое от тези решения, или поне да се извинят за седем хиляди и двеста евреи, които са изпратени в Треблинка по време на Втората световна война. Вили Брант знаете ли как се извини? Има начин да се извиниш”, каза Християн Мицкоски пред местната ТВ Кнал 5.

Попитан ако правителството повдигне въпроса за включването на българите в конституцията как ще реагира ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски каза, че не променят възгледите си според ситуацията. "Ако няма реципрочност, писмени гаранции, че ветото ще бъде вдигнато и че занапред няма да има глупави блокади, които да ни убеждават отново, че сме били българи до 1944г. В живота има даване и вземане, а не само вземане". Мицкоски заяви, че това правителство на СДСМ непрекъснато нарушава позициите в преговорите в международната политика.

"Изобщо не трябва да обещават, ето едно нещо нека стане – нека махнат бележката под линия за езика, не ни трябва повече и ще кажем браво, има промени в позициите", добави Мицкоски.

Мицкоски каза, че парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ по повод 150-годишнината от рождението на македонския революционер Гоце Делчев в македонския парламент ще внесе декларация, която ще очертае позициите по въпроса за Гоце Делчев.

Попитан дали би бил министър-председател, който ще поднесе цветя на паметника на Гоце Делчев заедно с Кирил Петков, Мицкоски отговори да, само ако българският премиер Петков се съгласи, че Гоце Делчев се е борил за своята македонска независима държава.

"Ако Петков е съгласен, че Гоце Делчев е македонец и се е борил за своята македонска независима държава, то аз нямам проблем", категоричен беше Мицкоски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
колко са жалки само македонците. Имам си история, има на кого да се извиняваме, те като си нямат няма на кого да се извиняват ..хахахаха
223
4
 
14
 
! Отговори
iok преди 2 години
за малко рубли в джоба на този и онзи политик в Македония ще обречат цялото население да си седи в мизерия и да се кланят на Вова ... Като им е толкова акъла нямат място в ЕС, да си правят съюз с Албания и Сърбия и братската им Русия и да вървят на ..... си . Никакви отстъпки пред тия щом са им толкова големи устите.
222
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
там сега управляват децата на удбашите , както при нас децата на дс и бкп , едно е общото разузнаването винаги плаща , срещу пари всичко може да кажат , а понакога напр като бокикев христо иванов дедо му троцкист член на бкп , гер.кум партия , агент на нквд а внука му агент на американците откъдето плащат там са агенти
221
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, за тоя екземпляр се твърди, че жена му Роза Янева, както и сестра й притежават български паспорти. Това от уики страницата не отдругаде. Нерезът отричал. Сега той какъв е значи - мъкедонец или некъв друг и затова ли се е оженил за хора с български произход ? Тия където и да ги пипнеш се разпадат.
220
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като си помисля, че ако не беше Втората Световна война - същото щеше да бъде в Тутракан, Балчик, Добрич и Каварна - и там щяха да си имат Мицкоски.. Мицкесу сигурно щеше да се нарича. Ренегати. За такива е имало само една присъда, като присъдата за неподчинение в бъгарската и още в прабългарската войска.
219
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова ли няма кой да разнищи произхода на тоя мицкоски и подобните му. Кой е бил дядо му и прадядо му - не е ли някой предател предал род и родина, убивал сънародници? Понеже 'македонци' не е имало преди 70 години, само преди 70 години - имало българи, власи, шиптари и малко сърби. Най-много са били българите, най-малко сърбите. Ако някой каже, че не е било така - а да го докаже с факти?
218
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек, който мисли като българин, изглежда като българин и казва че е българин очевидно, че е българин. Това важи за Гоце Делчев, Никола Вапцаров, Христо Смирненски, цар Самуил, цар Иван Владислав и още милиони други! А вие нелепи ренегати имате друга идея? На кого му пука? Точка и игнор.
217
2
 
33
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
ИСКАЙ ИЗВИНЕНИЕ ОТ НЕМЦИТЕ.ЦАР бОРИС Е ЕДИНСТВЕН,КОЙТО Е СПАСИЛ БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРЕИ И ТОВА МУ КОСТВА ЖИВОТА.
216
1
 
4
 
! Отговори
Константин Матеев преди 2 години
До Анонимен Ами ето - тази историческка комисия, която толкова усилено, с години работи по изясняване на въпроса дали Гоце Делчев е българин или да, да вземе да спретне по един списък с поводи за извинения от двете страни и накрая да си ги поднесем тези взаимни извинения, защото прегрешения и дори грехове има допуснати. Затова сме сега на тоя хал да се мразим като братя и сестри, делящи бащино наследство, при положение, че има исторически заверено завещание, ама ние не го разбираме.
215
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има няколко доста неудбно впроси към Мицкоски. Какво правят евреи в Македония ??? Какаво правят сърбите в Македония преди войната след като Македония трябва да е независима ??? Какво правят сърбите срещу Хитлер за да спасят евреите например можеше да ги пишат за хървати но те ги пишат евреи и така ги предават на немското командване на практика ???? Какво прави Италия мза евреите която окупира западна СМ???
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 226 Не знам от кой е убит но комунистите СССР са съюз с Англия и САЩ срещу Хитлер а после СССР е срещу САЩ и АНглия през студената война.
213
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядо ми е убит от комунистите в Македония,но не е убит защото е бил Българин,а защото е бил част от група партизани,които са искали да освободят Солун от Гърция.Представете си как се освобождава Солун,при условие че е част от Гърция и част от коалицията на Велика Британия и САЩ.Той е убит в така наречената Кървава Коледа.Аз съм от Македония и живея в България.Защо е необходимо да изкривявате всичко.
212
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък 1 ес...
211
1
 
6
 
! Отговори
malart преди 2 години
Този и родителите му гаранция са имали контакти с УДБА. Възможно е още да работи за приемника й
210
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има доказателства от свидетели за случилото се в Македония през втората световна война,не необходимо да интерпретирате,както има и записи от свидетели за събитията в началото на 20 век,а именно Илинденското Въстание през 1903 година,както и преди това.Защо е необходимо да пишете и да чуваме какво ни казват историците.Напишете илинденско въстание Македония на латиница и ще видите в youtube.Също може да влезнете в сайт на еврейските свидетели за Македония и кой и как ги е местил.Сайта е от НюЙорк
209
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да си представя, че има толкова тьпи ко пелета, които се отнасят към въпроса от позицията на русофили или русофоби.
208
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България ще се извини ако и Македония и Сърбия и Хървация трябва да се извинят за избитите българи. Те искат война с България и така се получава накрая.
207
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма за какво да се извинява България. Ако Македония беше върнаъа на България от Сърбия и Англия в 1919 г. нямаше да бъдат избити 8000 евреи както спасиха евреите в България. Македони е окупирана от Германия и Италия и после Германия пуска България, която също на практика е окупирана от Германия, защото няма как воюва с армията на Хитлер..
206
1
 
21
 
! Отговори
Шарл Мишел преди 2 години
Ще признаем Гоце за македонец, когато те почнат да четат написаното от него, Вапцаров, Т. Александров и др на езика на който са го написали. Аз ги чета без превод, а на тях им трябва- Алоо, имате ли връзка с мозъка изобщо. Подобно би било, ако на мен ми трябва превод на Ботев или Левски.
205
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кого да се извини ? На евреите и на Израел сме се извинили вече . Държавата Македония не е съществувала тогава .