В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България

Сравниха отношението като това на Русия към Украйна
16 мар 2022 09:39, Елка Василева
150
В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България
Кадър: YouTube

Павле Траянов - лидер на Демократическия съюз, който участва в управлението на РС Македония, обвини българската държава в геноцид спрямо РСМ.

Още по темата
Той сравни руската агресия на Владимир Путин с българската политика спрямо РСМ. "Длъжни сме да видим къде е ключовият проблем и това е България, която отрича македонския народ. Това е един вид политика на геноцид", каза Траянов пред местната телевизия "24 вести" и добави: "Ако направим сравнение между това, което каза Путин за Украйна, с малки разлики виждаме, че България има същото отношение към Македония. В Украйна вместо дипломацията в момента говори артилерията. Европа никога не е решавала жизненоважни въпроси."

Според него "в тези трудни моменти за Европа и Балканите… всички очакват България да прояви разбиране за европейските процеси, а това означава да вдигне ветото за РСМ."

Дясната ръка на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски Александър Николоски пък сравни вчера България с руската агресия срещу Украйна.

На извънредното заседание на Парламентарната асамблея на съвета на Европа в Страсбург Николоски каза следното: „Това, което ние подчертаваме е, че украинският и македонският народ имат много сходства. Както оспорват украинската национална идентичност, така България оспорва македонската национална идентичност. Както е оспорван украинският език, по същия начин България оспорва и македонският език. Така както страда украинският народ, така страда и македонският народ“. Николоски и партията му разпространиха и видео с неговото изявление.

БГНЕС припомня, че посланикът на ЕС в Скопие Дейвид Гир преди две седмици официално и публично призова да не се правят подобни сравнения, защото това не отговаря на истината. Въпреки това официални лица и публични личности продължават да сравняват България с руската агресия срещу Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
21
 
! Отговори
1аа преди 2 години
Да просръбски фашисти са но и техните мозъци са промити през последните 50 години
64
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разликата е мнооого голяма, няма нищо общо.Половината македонски политици са просръбски фашисти.
63
3
 
32
 
! Отговори
1аа преди 2 години
Трябва да спрем преговорите с република северна Македония да ги видим тогава на какво мнение ще са да си живеят живота
62
5
 
24
 
! Отговори
Ха ха ха преди 2 години
Така е. Македонските никога не са ни харесвал. Знам го от личен опит при посещение там. Кирчо отиде веднага да им се мазни и подкрепи . И вижте как ни се отблагодаряват .същата зган са като украинците.
61
9
 
17
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Кой още не е разбрал че окрайна е руската македония!?
60
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не се ли припознавате с украинците? Техния национализъм се крепи на омразата им към руснаците, както и вашия се крепи на омразата ви към всичко българско.
59
7
 
38
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Луно, Луно, земльо македонска.....Точно така е, винаги съм казвал ,че украинците са също толкова нагли и крайни като македонците. И самозабравили се. Така, че нищо ново под слънцето. От надуване сами ще се спукат.
58
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако отношението ни към вас беше като Русия към Украйна, то сега щяхте да се биете за живота си, защото Македония щеше да бъде окупирана и разрушена!
57
7
 
24
 
! Отговори
аз преди 2 години
да го духат като Украинците
56
1
 
26
 
! Отговори
Втора част преди 2 години
после иде по численост турското, гърците са малко, а сърби там никак няма между коренното население... Освен това за свободите на тая страна се бореха и жертваха само Българите. Революционната борба и войната - туй бе чисто и само българско дело... В революционно време гърците и сърбоманите, смело казвам това, вървяха наедно с нас, турците, против вашите комитети. На мене и на моята полиция те съобщаваха всичко, каквото научеха за вас, те бяха наши шпиони, приятели и доброжелатели... И когато България реши да воюва, те се присъединиха само да извлекат ползи на ваша и наша сметка. Преди на вас
55
1
 
27
 
! Отговори
Цар Самуил преди 2 години
През октомври 1912 година е назначен за посланик на Османската империя във Виена, Австро-Унгария, като остава на поста до края на Първата световна война. В интервю за Димитър Думбалаков през 1914 година казва: Хилми паша- везир, управител на областта Македония, тогава в Османската империя 1900 г-1908 г. Турчин, казва за периода: 1900 г-1913 г за населението в областта Македония. Никога не допущах, че Македония може да стане някога сръбска, че гърците ще завладеят Солун, но съдбата, знаете, често допуща и най-странните неща... Населението в Македония е в своето болшинство Българско, после
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
седемдесет годишен комунист, сигурно има и снимка на тито! те така са обучени, бъдещето на македония е в младите хора, не в промити мозъци от югокомунизма. и като започне преговори македония с ес ще цъфнат и вържат, търция води преговори от 50 години!
53
2
 
39
 
! Отговори
Абе, преди 2 години
До Анонимен 50 Те смятат, че целия свят им е длъжен и членството в ЕС им се полага безусловно и по право!
52
2
 
54
 
! Отговори
Чича Ви Митко преди 2 години
До :-)То МакДоналдс има по-дълга история от тея пръдни от БЮРМ
51
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, тия дори не знаят какво е "геноцид", а тръгнали да ползват думички, които са чули някъде. България никога не е избивала македонци и не ги е гонила или тормозила. За сметка на това, македонското правителство, финансиращо разни групички, постоянно тормози българите там, чупи български паметници и т.н. Типично по руски - крадецът вика "дръжте крадеца".
50
2
 
43
 
! Отговори
А преди 2 години
Защо не кажат нещо за геноцида извършен над българите при създаването на този "македонски" народ? И да Северна Македония и Украйна си приличат по това, че в тях живеят и българи, но се различават по това, в Украйна са признати, а при северджаните не!
49
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И правилно са ни сравнили като Русия с Украйна, защото нашето отношение към РСМ е същото, като на Русия с Укр.! Укр. правят същите дивотии, като макетата, само че в много по-голям мащаб. Стремят се да създадат изкуствена нация с изкуствен език, изопачват историята (тяхната е обща с Русия).... Руснаците искат денацификация на Укр., толератнност към руснаците там и руския език, пренаписване на изкривените учебници, главно: по история! Същото е, мдаааам........
48
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да те приемат в ЕС трябва да нямаш нерешени проблеми със съседите си, а изродените от РСМ с това си поведение доказват че имат големи и неразрешени проблеми със съседа си!Така че те самите си признават че не са готови и не отговарят на изискванията на ЕС и по този начин дори тези които ги поддържаха ще спрат да ги поддържат, никои не иска проблеми в неговата къща. Така че те сами са закупуват,или това им е целта.
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закрийте БЮРМ-ДПМНЕма по-простии на балканите.
46
1
 
23
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Браво колега, за идеята да влязат в ЕС под името Макдоналдс. Ето ако така кандидатстват, няма да има никой съсед против, няма да откраднат ничия история,а в ЕС има Макдоналдс и така естествено това творение на каминтерна и геноцида на Титовистите ще се европеизира най-накрая.