В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България

Сравниха отношението като това на Русия към Украйна
16 мар 2022 09:39, Елка Василева
150
В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България
Кадър: YouTube

Павле Траянов - лидер на Демократическия съюз, който участва в управлението на РС Македония, обвини българската държава в геноцид спрямо РСМ.

Още по темата
Той сравни руската агресия на Владимир Путин с българската политика спрямо РСМ. "Длъжни сме да видим къде е ключовият проблем и това е България, която отрича македонския народ. Това е един вид политика на геноцид", каза Траянов пред местната телевизия "24 вести" и добави: "Ако направим сравнение между това, което каза Путин за Украйна, с малки разлики виждаме, че България има същото отношение към Македония. В Украйна вместо дипломацията в момента говори артилерията. Европа никога не е решавала жизненоважни въпроси."

Според него "в тези трудни моменти за Европа и Балканите… всички очакват България да прояви разбиране за европейските процеси, а това означава да вдигне ветото за РСМ."

Дясната ръка на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски Александър Николоски пък сравни вчера България с руската агресия срещу Украйна.

На извънредното заседание на Парламентарната асамблея на съвета на Европа в Страсбург Николоски каза следното: „Това, което ние подчертаваме е, че украинският и македонският народ имат много сходства. Както оспорват украинската национална идентичност, така България оспорва македонската национална идентичност. Както е оспорван украинският език, по същия начин България оспорва и македонският език. Така както страда украинският народ, така страда и македонският народ“. Николоски и партията му разпространиха и видео с неговото изявление.

БГНЕС припомня, че посланикът на ЕС в Скопие Дейвид Гир преди две седмици официално и публично призова да не се правят подобни сравнения, защото това не отговаря на истината. Въпреки това официални лица и публични личности продължават да сравняват България с руската агресия срещу Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое е геноцид бре сърбомани? Това ли че България иска нормални добросъседски отношения с вашето Титово творение, построено връз избити хиляди българи, върху съсипани съдби на стотици хиляди българи от титовите комунисти и от сръбските кралисти преди войната, това ли е геноцид или е геноцид вашата нападка към България. Кой първи в света ви призна а вие лъжете че Турция първа ви признала, ВИЕ СТЕ ЕДНИ НЕБЛАГОДАРНИЦИ И БЕЗСРАМНИЦИ. И да ви пусне България в ЕС вие пак и за това няма да сте признател
44
2
 
23
 
! Отговори
Биг Мак преди 2 години
Следващо име Макдоналдс.!.
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво освен лъжи да очакваме от Демократически съюз, при това македонски?
42
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да се отрече, че Америка от дълги години провежда успешна политика за раздробяване на Изт. Европа и създаване на конфликти между братски държави - разделяй и владей, и след това контролирай. В същото време те са обединени, щатите им не се разпадат, Германия също се обедини, UK също са обединени, макар че и те си имат проблеми. И какво излиза, най-глупави и лесни за манипулация са източноевропейците, които постоянно се делят. Съидинението прави силата, но уви на практика не го разбираме
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оня джендер гърчавв Кирил Петков за това ли ходи в бюрм да им се кланя и по този начин да накърнява българското национално достойнство?
40
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ебили така ли очакват да ги пуснем? То от кирчо всичко може да се очаква де включително да признае, че българите провеждаме геноцид на бюрм.
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да влизат танковете в Скопие тогава и да се свършва?
38
2
 
31
 
! Отговори
перко преди 2 години
Македонците са българи идокато не осъзнаят това никакъв ЕС. Евразия иПутин ги очаква. За по сигурно обратно в Сърбия. Що за парадия е името Северна Македония?
37
38
 
4
 
! Отговори
hoho преди 2 години
българите сме исторически комплексарчета. някои все още гледат карти отпреди 11 века за някакви 3 морета дето има няма сме държали 30тина години.
36
2
 
21
 
! Отговори
whistleblower преди 2 години
Сърбия не иска СМ в ЕС и за това пак атакуват със Сръбски опорки тия.
35
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този македонски фашизъм е в резултат на политиката на Коминтерна и в частност на СССР спрямо България, които измислиха македонската нация.Много е просто - С Мак влиза в ЕС->България излиза.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре да спазвате правилата или марш на село!!!!
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика - дръжте крадеца. Аман от PR.
32
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам България да започне военна операция в Северна Македония, веднага.
31
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, РСМ са агресора над българската история, досущ като Русия, която отрича миналото на украинската идентичност. България хиляди пъти е казвала, че признава днешните реалности в РСМ, докато РСМ не признава идентичността на свойте предци. Освен това в РСМ се говори за 2 млн. македонци в България които уж били отделен етнос от българският и призовават за изтегляне на България от Пиринска Македония.
30
2
 
36
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
А бре макета, кой ви сака вазе. Диви балкански субекти. Вие сте център на свето.
29
2
 
23
 
! Отговори
тъкмо ги бяхме преди 2 години
забравили и пак изникнаха изненадващо от нищото
28
2
 
34
 
! Отговори
ауу преди 2 години
Много са нахални, много
27
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези плиткоумци бързо забравиха, коя бе първата държава, която ги призна. България! Когато в Македония имаше гражданска война и сърбите им прибраха техкото въоръжение и държавния резерв, който беше в банката в Белград - кой им помогна, като им изпрати необходимата военна техника. Пак България. Сърбия и Русия искаха да я раздробят на отделни парчета и сега техните поддръжници най-силно плюят по нас.
26
3
 
31
 
! Отговори
Фрида преди 2 години
Тоз още не е ли разбрал, че е на страната на Путин/Вучич/Милошевич и пр. агресори, а не на ЕС. Никой няма намерение да го окупира, но той има апетити към България, както Путин към Украйна. С териториалните си претенции към нас Македония се превръща в агресор, а не обратното.