В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България

Сравниха отношението като това на Русия към Украйна
16 мар 2022 09:39, Елка Василева
150
В РС Македония нарекоха геноцид политиката на България
Кадър: YouTube

Павле Траянов - лидер на Демократическия съюз, който участва в управлението на РС Македония, обвини българската държава в геноцид спрямо РСМ.

Още по темата
Той сравни руската агресия на Владимир Путин с българската политика спрямо РСМ. "Длъжни сме да видим къде е ключовият проблем и това е България, която отрича македонския народ. Това е един вид политика на геноцид", каза Траянов пред местната телевизия "24 вести" и добави: "Ако направим сравнение между това, което каза Путин за Украйна, с малки разлики виждаме, че България има същото отношение към Македония. В Украйна вместо дипломацията в момента говори артилерията. Европа никога не е решавала жизненоважни въпроси."

Според него "в тези трудни моменти за Европа и Балканите… всички очакват България да прояви разбиране за европейските процеси, а това означава да вдигне ветото за РСМ."

Дясната ръка на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски Александър Николоски пък сравни вчера България с руската агресия срещу Украйна.

На извънредното заседание на Парламентарната асамблея на съвета на Европа в Страсбург Николоски каза следното: „Това, което ние подчертаваме е, че украинският и македонският народ имат много сходства. Както оспорват украинската национална идентичност, така България оспорва македонската национална идентичност. Както е оспорван украинският език, по същия начин България оспорва и македонският език. Така както страда украинският народ, така страда и македонският народ“. Николоски и партията му разпространиха и видео с неговото изявление.

БГНЕС припомня, че посланикът на ЕС в Скопие Дейвид Гир преди две седмици официално и публично призова да не се правят подобни сравнения, защото това не отговаря на истината. Въпреки това официални лица и публични личности продължават да сравняват България с руската агресия срещу Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония да се върне на България -да се закрие нерегламентираното им измислено правителство и премиер ще им е вече Петков
24
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТаЗи древна империя с БВП, сравнимо с оборота на Кауфланд в Малашевци и население с интелекта на амеба, тръгнала да прави коментари. Абе нали една благоевградска дискотека от юнаци ще се изтърси и ще ви ЕМ бе, макета проЗди.
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брех, направо ни закопаха
22
2
 
41
 
! Отговори
Климент преди 2 години
Истината е че Русия и Украйна са македонски провинций. Всички българи са от македонски произход, България е македонска махала. Чух че 42 американски щата са подали молби за членство и присъединяване към Сев. Македония. Няма грък който да не е с македонско самосъзнание. Не знам какво мисли Китай....но и там са аха..аха.
21
0
 
6
 
! Отговори
.|. преди 2 години
До АнонименЗакусваш .. крива краставица с два клатушкащи домата ;)
20
2
 
18
 
! Отговори
И северномакетата преди 2 години
искат да са бежанци в България, защо не 1200 на месец, хотели, спа, моренце, олинклузив,българския народ плаща сметката!
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това обвинение звучи като онова, че имаш сестра с леки нрави. Каквото и да кажеш все си в грешка
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече почван да се бъркам какво е фашист/фашизъм и геноцид. Почнаха да ползват за "добро утро".
17
5
 
37
 
! Отговори
Георгиев преди 2 години
Нацистите от Македония дето мачкат българите. ЕС няма да видите и се молете да не ви окупираме. Вие сте лесни.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не ме интересува, аз закусвам пържени краснавички! Къде съм аз, къде сте вие!
15
1
 
46
 
! Отговори
Македонци предатели преди 2 години
До 12 - Македонците дълго ще стоят извън ЕС като гледам. Те ще си лаят колкото искат, но няма да влязнат. Виждате ли как лаят вместо да променят политиката си? Сръбската и оглавявана от Путин политика. Наследство от Тито, Сталин и Хрушчов!
14
1
 
41
 
! Отговори
12 преди 2 години
Трайте беее. Българи сте, родоотстъпници
13
2
 
45
 
! Отговори
Македонски геноцид! преди 2 години
Трябва да сме по-гласни и шумни. Македонците правят геноцид, Казват така точно защото Македонците опражняват геноцид срещу Българите и то от години. Как е възможно да има Албанско, Гръдско, Сръбско, Турско, Ромско и още какво ли не малцинство в Македония, но не и Българско???
12
6
 
22
 
! Отговори
Тва вардарско говедо преди 2 години
Не разбира, че България ги спасява от ЕС.
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да стане и обратното- от сега нататък ЕС да се съобразява не толкова с разните "Македонии" по земното кълбо, а да вниква в проблемите, които такъв тип държави безотговорно създават.
10
3
 
36
 
! Отговори
Македонски геноцид! преди 2 години
Трябва да сме по-гласни и шумни. Македонците правят геноцид, Казват така точно защото Македонците опражняват геноцид срещу Българите и то от години. Как е възможно да има Албанско, Гръдско, Сръбско, Турско, *** и още какво ли не малцинство в Македония, но не и Българско???
9
3
 
39
 
! Отговори
Cartman1912 преди 2 години
Макетата се сравняват с украинците, обаче са първи дружки с ***. Той им е фен и твъди, че кирилицата е произлезла от Македония.
8
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония означава "Покрайнина на България"
7
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има право както македонска , така и украинска нация не съществуват, както украински език и македонски език.
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Братята македонци вече не могат да ни наричат "фашисти", защото думата се изрътка и сега търсят някаква друга обидна дума. Наслуша; съм се на обиди по наш адрес, но това е нещо ново и оригинално/