Видео и снимки от силното земетресение в Босна, в което загина млада жена

То е било усетено на повече от 400 км от епицентъра му
Обновена: 23 апр 2022 12:33 | 23 апр 2022 11:20, Петя Славова
3
Видео и снимки от силното земетресение в Босна, в което загина млада жена
Снимка: БГНЕС

Силното земетресение, което разтърси Южна Босна късно в петък е било усетено на Балканите чак до Белград, Загреб и Скопие, на повече от 400 километра от епицентъра му, предава TRT World.

Още по темата

Трусът е бил с магнитуд 5,7 по Рихтер. 28-годишна жена, която пострада при падане на камък върху къщата й в град Столац, близо до Мостар, почина в болница, съобщи медицински източник, цитиран от медиите. Няколко други са леко ранени, включително членове на семейството на жертвата.


Земетресението събори стени и причини материални щети в няколко други населени места, включително Мостар и град Любине, според местните власти и властите за гражданска защита.
 

 

 


 

След първото земетресение с магнитуд 5,7 по Рихтер,  в Босна и Херцеговина бяха регистрирани над 30 земетресения с по-ниска интензивност, съобщи босненският информационен сайт Кликс.

Най-силното бе в 4,20 часа местно време /5,20 българско/ с магнитуд 4,3 по Рихтер. Преди него имаше още трусове с магнитуд от  3,1 до 2,6 по Рихтер. Епицентърът на всички бе на  около 18 километра североизточно от град Столац.

Най-силното земетресение снощи бе доста плитко, едва два километра. В него загина 28-годишната Елмира Сефо от Столац, предаде БТА.

Директорът на болницата в Столац Казимир Рагуж съобщи, че всички останали граждани, които са потърсили медицинска помощ, са пострадали леко и са били пуснати в къщи.

Съобщава се за неголеми материални щети, в редица градове има напукани стени на къщите, а в Мостар е паднал комин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: земетресениебосна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Царево щетите големи ли са. Какво каза Просто Киро?
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мили Боже, сигурно Киро това земетресение е имал предвид като каза ще отивам да видя щетите от земетресението и да ги инспектирам. Само, че обърка двата щата и отиде в Царево. Той нали малко по география има проблеми, а и с ориентацията също. Явно е знаел да някакво земетресение. Киро е голямата работа. Много лъже, ама каквото каже става.