Атина и Скопие се скараха на изложение за "македонско вино"

В Дюселдорф премахнаха рекламата на фирмите от Скопие
Обновена: 17 май 2022 12:36 | 17 май 2022 11:31, Елка Василева
57
Атина и Скопие се скараха на изложение за "македонско вино"
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция и Северна Македония се скараха на световно изложение за марката "македонско вино". Организаторите бяха принудени да премахнат рекламата на изложителите от Скопие, предаде БНР.

Още по темата
На световното изложение на виното в Дюселдорф избухна скандал между гръцките фирми и изложителите от Северна Македония, съобщават кореспонденти на гръцки медии от Германия.

Рекламите на изложителите от Скопие подчертават, че произвеждат "македонско вино", което е запазена марка за гръцките производители от северната част на страната.

От гръцка страна на изложението участват 53 компании, производители на познати на световния пазар вина. Техните собственици се оплакват, че колегите им от Северна Македония объркват търговците и клиентите, като присвояват официална гръцка марка.

Дипломатическата мисия на Гърция поиска от организаторите незабавно да се премахне рекламата на изложителите от Скопие. Това е вторият случай след панаира  в Париж, където отново гръцкото посолство реагира с протестна нота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
ооо,я стига преди 1 година
До 5-ко Какво си го закършил тоя български!?На виетнамец ли се правиш?Баси глупостите!Айде,чупката!
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откраднато гръцко име...... бивши югославски,маршяни,монкедонци ...но в никакъв случай македонци.Само Гърция има право да използва името Македония
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това вино е от античните македонци , а не от РСМ.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега македонската наденица в Билла от Самоков ли идва или от РСМ.
39
0
 
14
 
! Отговори
Живко Тодоров преди 1 година
ФиРОМИте могат да извадят само вино "Тито Бандито", вкиснато, реколта 1945 г.!
38
13
 
0
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Грциа исто така иа изгуби нашата тужба на мегиународен суд за прекршена времена спогодба , ама они решиа тоа да го игнорират....така да нема да имаме никакви задршки ни ние штом принципот е веке прекршен. Иас знамето 16 крако низ прозор стачно го вадам штом тепаме у некои спорт или коа СДС губат на избори....
37
6
 
2
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Точно така , штом влеземе во ЕУ ни договор од Преспа ни таканаречен за Приателство нема ги поштуеме. Краи.
36
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснат ли ги в ЕС. ще запонат да си присвояват всичко там. Всички народи ще пропищят от тях.
35
1
 
2
 
! Отговори
До "Наистина им преди 1 година
До Анонимен Точно обратното, дорогой. рефейката е една истинска вЕлика мАкедония, само че е мнооого по-голяма и може(ше) да си го позволи. До цар Петър, те са си една московия - документирано на изток и на запад. Преди да ми сложиш минуса, спомни си, че преди две години някъде, лично жужето благодари на макетата, че са създали "руската" азбука, а в Украйна и до ден днешен казват "старобългарска".
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие не разбрахте ли че македонска нация, македонска държава, македонски език и македонско вино няма? Има "севрномакедонско вино". Гърците ви го казаха и ако упорствате, ще получите вето и от тях за членството ви в ЕС.
33
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина има прилика между македонците и украинците.Наскоро украинците започнаха да твърдят, че Исус Христос е роден в Галиция...Това е опасен синдром за изкуствени страни, създадени с цел да бъдат употребяванеи за политически или религиозни раздори.С други думи -"в полза на демокрацията"
32
1
 
6
 
! Отговори
До Копипасте преди 1 година
Хубаво е като съременниците на Омир ,сте още живи !За всичко ни информирате !.......Ние останалите ,не сме достатъчно млади ,за да знаем тези неща !!!
31
0
 
28
 
! Отговори
маке нюз преди 1 година
всичко което е измислено е измислено от македонци !
30
1
 
3
 
! Отговори
Копипасте преди 1 година
До 21 Името Троя е днешна измишльотина! Преди и по времето на Омир е била Илион! Затова и тоя нарочен на него като автор карашманлък е Илиада, а не Триада! За Одисеята изобщо да не споменаваме, че е много по-стара от Илиадата!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не лепнаха табела : Българско вино от Македония, че да слушаме вой и скърцане на зъби?! Гърците щяха газ да пи.....т!
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв ЕС бе, макетата и в обор не ги ги пуснал.
27
0
 
25
 
! Отговори
rm преди 1 година
тц тц тц, тея убави хора северно-македонците да лъжат и да си присвояват, някаква грешка има тук.
26
1
 
22
 
! Отговори
Стар човек преди 1 година
Става дума за географски местности ! Македония е територия а не държава /-както са Тракия ,Добруджа,Мизия/ и попада в границата на три държави !! А голямата гордост на бивша Югославия беше и е вино от ТИКВЕШ ,местност западно от Вардаро и винарски край.Седнеш ли в сръбска кръчма ,най прескижното вино е Тиквеш/бяло или червено/ Както токайското е гордоста на Унгария,ние се хвалим с Мавруда и Гъмзата !.
25
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Винородецът се нарича Дионисий-трако-келт,който няма нищо общо с данайските крадци на вино и мистерии. Днес данайците са се разположили трайно в Турция,Гърция и Македония. Дионисий е ИИСУС,което не е същото с данайската лъжа "Христос",която погреба истината,че "християнин" иде от ЗЕМЕДЕЛЕЦ.
24
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как си знаех, че няма ден без макетата да се изтропат някъде. А тука майтапът е, че нито Гърция, нито ония фи-роми могат да правят хубаво вино. Мавруд могат ли да правят? Опа... вирее само в пловдивско.