Атина и Скопие се скараха на изложение за "македонско вино"

В Дюселдорф премахнаха рекламата на фирмите от Скопие
Обновена: 17 май 2022 12:36 | 17 май 2022 11:31, Елка Василева
57
Атина и Скопие се скараха на изложение за "македонско вино"
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция и Северна Македония се скараха на световно изложение за марката "македонско вино". Организаторите бяха принудени да премахнат рекламата на изложителите от Скопие, предаде БНР.

Още по темата
На световното изложение на виното в Дюселдорф избухна скандал между гръцките фирми и изложителите от Северна Македония, съобщават кореспонденти на гръцки медии от Германия.

Рекламите на изложителите от Скопие подчертават, че произвеждат "македонско вино", което е запазена марка за гръцките производители от северната част на страната.

От гръцка страна на изложението участват 53 компании, производители на познати на световния пазар вина. Техните собственици се оплакват, че колегите им от Северна Македония объркват търговците и клиентите, като присвояват официална гръцка марка.

Дипломатическата мисия на Гърция поиска от организаторите незабавно да се премахне рекламата на изложителите от Скопие. Това е вторият случай след панаира  в Париж, където отново гръцкото посолство реагира с протестна нота.

 


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
ооо,я стига преди 1 месец
До 5-ко Какво си го закършил тоя български!?На виетнамец ли се правиш?Баси глупостите!Айде,чупката!
47
1
 
1
 
! Отговори
Македон Теакийковски преди 1 месец
Малеееее...... Как не са се сетили гърците , че ние произвеждаме "МАКЕДОНСКА НАДЕНИЦА"
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво македонско вино,района на Варварско,отчасти Пиринско и част Северна гърция е древното тракийско царство Пеония.Тракийския Бог Дионисий е виносъздателя,каква Македония?Завладяни временно от Александър траките тръгват с него на поход към Персия,царувал само 12 г.и след това разпадане на всички владения.Абе,гърците също завладени не станаха македонци,само тия се лигавят и агресивно наглеят.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Откраднато гръцко име...... бивши югославски,маршяни,монкедонци ...но в никакъв случай македонци.Само Гърция има право да използва името Македония
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това вино е от античните македонци , а не от РСМ.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега македонската наденица в Билла от Самоков ли идва или от РСМ.
42
0
 
14
 
! Отговори
Живко Тодоров преди 1 месец
ФиРОМИте могат да извадят само вино "Тито Бандито", вкиснато, реколта 1945 г.!
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така се прави,гърците си държат на марките,а измислените макета сталинско производство трябва да са наврени в ъгъла.Да си произвеждат вино с марка Сталин, Ленин,или Болшевик на името на създателите си!Още повече това са български вина от СМ,няма нищо македонско, името на региона трябва да се закрие,защото обърква.
40
13
 
0
 
! Отговори
5-ко преди 1 месец
Грциа исто така иа изгуби нашата тужба на мегиународен суд за прекршена времена спогодба , ама они решиа тоа да го игнорират....така да нема да имаме никакви задршки ни ние штом принципот е веке прекршен. Иас знамето 16 крако низ прозор стачно го вадам штом тепаме у некои спорт или коа СДС губат на избори....
39
6
 
2
 
! Отговори
5-ко преди 1 месец
Точно така , штом влеземе во ЕУ ни договор од Преспа ни таканаречен за Приателство нема ги поштуеме. Краи.
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пуснат ли ги в ЕС. ще запонат да си присвояват всичко там. Всички народи ще пропищят от тях.
37
1
 
2
 
! Отговори
До "Наистина им преди 1 месец
До Анонимен Точно обратното, дорогой. рефейката е една истинска вЕлика мАкедония, само че е мнооого по-голяма и може(ше) да си го позволи. До цар Петър, те са си една московия - документирано на изток и на запад. Преди да ми сложиш минуса, спомни си, че преди две години някъде, лично жужето благодари на макетата, че са създали "руската" азбука, а в Украйна и до ден днешен казват "старобългарска".
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе вие не разбрахте ли че македонска нация, македонска държава, македонски език и македонско вино няма? Има "севрномакедонско вино". Гърците ви го казаха и ако упорствате, ще получите вето и от тях за членството ви в ЕС.
35
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина има прилика между македонците и украинците.Наскоро украинците започнаха да твърдят, че Исус Христос е роден в Галиция...Това е опасен синдром за изкуствени страни, създадени с цел да бъдат употребяванеи за политически или религиозни раздори.С други думи -"в полза на демокрацията"
34
1
 
6
 
! Отговори
До Копипасте преди 1 месец
Хубаво е като съременниците на Омир ,сте още живи !За всичко ни информирате !.......Ние останалите ,не сме достатъчно млади ,за да знаем тези неща !!!
33
0
 
28
 
! Отговори
маке нюз преди 1 месец
всичко което е измислено е измислено от македонци !
32
1
 
3
 
! Отговори
Копипасте преди 1 месец
До 21 Името Троя е днешна измишльотина! Преди и по времето на Омир е била Илион! Затова и тоя нарочен на него като автор карашманлък е Илиада, а не Триада! За Одисеята изобщо да не споменаваме, че е много по-стара от Илиадата!
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не лепнаха табела : Българско вино от Македония, че да слушаме вой и скърцане на зъби?! Гърците щяха газ да пи.....т!
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв ЕС бе, макетата и в обор не ги ги пуснал.
29
0
 
25
 
! Отговори
rm преди 1 месец
тц тц тц, тея убави хора северно-македонците да лъжат и да си присвояват, някаква грешка има тук.