Хаос в парламента заради изслушването на Генчовска за РСМ

Тошко Йорданов отнесе забележка, нарече Ананиев „врачок“
Обновена: 15 юни 2022 12:13 | 15 юни 2022 12:00, Камелия Цветанова
63
Хаос в парламента заради изслушването на Генчовска за РСМ
Снимка: БГНЕС

Хаос в парламента заради изслушването на министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска за преговорите на РСМ за членство в ЕС.

Точката влезе в дневния ред на НС по искане на ИТН, като първоначално беше решено, че изслушването ще се проведе на закрито заседание, защото ще бъде изнесена класифицирана информация и дали е имало тайни договорки на премиера Кирил Петков за вдигане на ветото.

Докато камерите бяха спрени, от ПП са поискали заседанието да бъде открито.

Още по темата

"Нека всички хора да чуят какво ще каже външният министър по темата за Северна Македония“, обясни Андрей Гюров.

След като заседанието беше открито, Генчовска беше изслушана, но от ИТН и ГЕРБ настояха, че имат въпроси, които ще изискат информация с гриф „Секретно“.

Последва размяна на реплики и процедури, а Тошко Йорданов от ИТН отнесе наказание „Забележка“, защото нарече Нестимир Ананиев от ПП „врачок“.

Светослав Балабанов от ИТН призова председателя на НС Никола Минчев да закрие отново заседанието, защото, ако не го направи и Генчовска изнесе чувствителна информация, ще наруши закона и дори може да се раздели с поста си.

Минчев му отговори: "Ако смятате, че отстраняването на поста ме притеснява“.

Искрен Митев от ПП призова депутатите да не превръщат „парламента в една парлама“.

Константин Ангелов от ГЕРБ отсече, че трябва да се разбере дали е било извършено национално председателство от премиера.

"А не вие да се опитвате да криете националното предателство на Вашия партиен лидер, г-н председател“, обърна се той към Минчев.

Според Андрей Гюров това, което се случва в пленарната зала, е евтин спектакъл.

„Хората, които искат да го гледат, могат да си платят по 78 стотинки и да си го гледат, а не тук да гледаме евтини сценки, които целят да отклонят вниманието“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Тошко Тъ_пото нарекъл Ананиев " врачок" . Това вероятно е някакво врачанско-учиндолско животно,няма го в уикипедията.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжата, че Кирил Петков иска да свали ветото над Македония е лъжа на статуквото и патеричата им партия, която струва 78 стотинки.
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН - излъгах този народ в полза на бойко хахахахаххх
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво от това?Нека си наблюдават.И Европа още дълго ще я наблюдават,ама през крив макарон.
26
7
 
2
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Кирo e предател, който го играе налезенето момче обаче се подхлъзна с гражданството падна след парапета и сега си счупи и главата с предателството по отношение на Македония. Може би е имал и много добри намерения, обаче това с Македония е непростимо.
25
2
 
4
 
! Отговори
хъъ преди 1 година
Патерока гербав Славейко разиграва поредния си скеч.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големите предатели са от ИТН, те са застъпниците на макетата :)) Генчовска от ПП ги отряза чалгарите и онез от простотия взеха да се правят на интересни :))
23
6
 
9
 
! Отговори
РАБОТЕЩ преди 1 година
Трябва да си сляп и глух, за да не разбереш че целта на мутрите,в това число и ИТН е да внушат на хората,че от партиите няма смисъл,че Парламента не може да работи.Независимо от коя партия си,там трябва да си на висота и с решенията си да помагаш за развитието на страната.При тази криза вместо да се обединят и да работят те тласкат България към поредния хаос.Войната ще приключи и ние пак ще сме на дъното,защото мутрите не искат нормална д-ва.Не може да се краде толкова много и Гешев да си трае.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прочетете чл. 103 от Наказателния Кодекс.
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закрито и много тайни , е затова става въпрос ,решават еднолично ,тоя имитира Бойко и той много крал ,но бензина беше 2.20 лв и хляба 80 стотинки,оставка ПП и коалиции ,бутнахте държавата в блатото
20
2
 
7
 
! Отговори
ЧалгаТроник преди 1 година
До ЧалгаПитек1. Субсидиите остават, но стават в ЕВРО.2. Депутатите остават 240, но депутатското кюфте става 25 стотинки.3. Мажоритарен вот ще има, но от 3833 година.4. Слави ще реже лентата на АЕЦ Белене, но през 2088 година.5. Македонския космонавт се подготвя за изстрелване от космодрума в Учиндол, но ако руснаците заредят ракетата с газ.
19
9
 
8
 
! Отговори
МУТРИ ВЪН преди 1 година
МУТРИТЕ ПОД ЮМРУКА НА ПРЕЗИДЕНТА ДА СЕ ХВАНАТ ДРУЖНО И ДА СЕ ИЗНЕСАТ В КРЕМЪЛ- ТАМ ДА ПЛЯСНАТ С КРИЛА И ДА СЕ ВЪЗНЕСАТ- НЕ ГИ ЩЕМ НЕ ЩЕМ В ЕВРАЗИЯ ГНУСНИ КРЕМЪЛСКИ ПРЕДАТЕЛИ РАЗСИПАХА ДЪРЖАВАТА ДА УГОДЯТ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ В КРЕМЪЛ- КОПЕЙКИН И КОМПАНИЯ НА ГЪРБА НА НАРОДА ЩЕ ПОСТРОЯТ КЪЩИ И КАКВО ЛИ НЕ САМО ДА НИ ПРЕВЪРНАТ В РУСКА ГУБЕРНИЯ- НЕЩЕМ НЕЩЕМ
18
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирането на Македония за ЕС я тласка в лапите на сръбските и кремълските врагове!
17
0
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Искаме законност и справедливост - има достатъчно служби които могат да сьберьт сьответната документация и да се произнесьт по казуса - темата е ислючително чуствителна и трябва да има становище по отправените обвинения , иначе отиваме при руди гела който до момента не е понесьл отговорност за заплахи спрямо член на народното сьбрание
16
9
 
8
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Не дадоха милиардите от банката на МУШИНГЕРА Каримански , и чалгарите хвърлиха пешкира !!
15
9
 
20
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Тук въпросът не е дали Слави може да управлява, явно не е способен, но пък този негов ход с напускането на коалицията е добър за България. Нещата трябва да се разграничават.
14
2
 
32
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Ако генчовска има документи за тайни преговори зад гьрбьт на народното сьбрание да ги декласифицират - а службите за сигурност да свьршат своята работа и да образуват сьответните наказателни дела за шпионаш в полза на чужда дьржава
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Сл. Трифонов беше даден вот и мандат да управлява. Той осъзнавайки до някъде собствената си некомпетентност отказа скри се и прати някаква шахматиска в президентството. Та той това искаше - панаирджилъци профанизми и патриотични песни. Това прави най добре и то не сам а чрез Лудото Тошку. За ваша сметка *** БеГейски :)))
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков щял да си тръгне като поп Крйстьо. Хахахахахахахахаха
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тече процес на нормализация.Слави си дойде на мястото - при Баце и Доган, с ГЕРБ и ДПС. Ясно и просто.