Хаос в парламента заради изслушването на Генчовска за РСМ

Тошко Йорданов отнесе забележка, нарече Ананиев „врачок“
Обновена: 15 юни 2022 12:13 | 15 юни 2022 12:00, Камелия Цветанова
63
Хаос в парламента заради изслушването на Генчовска за РСМ
Снимка: БГНЕС

Хаос в парламента заради изслушването на министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска за преговорите на РСМ за членство в ЕС.

Точката влезе в дневния ред на НС по искане на ИТН, като първоначално беше решено, че изслушването ще се проведе на закрито заседание, защото ще бъде изнесена класифицирана информация и дали е имало тайни договорки на премиера Кирил Петков за вдигане на ветото.

Докато камерите бяха спрени, от ПП са поискали заседанието да бъде открито.

Още по темата

"Нека всички хора да чуят какво ще каже външният министър по темата за Северна Македония“, обясни Андрей Гюров.

След като заседанието беше открито, Генчовска беше изслушана, но от ИТН и ГЕРБ настояха, че имат въпроси, които ще изискат информация с гриф „Секретно“.

Последва размяна на реплики и процедури, а Тошко Йорданов от ИТН отнесе наказание „Забележка“, защото нарече Нестимир Ананиев от ПП „врачок“.

Светослав Балабанов от ИТН призова председателя на НС Никола Минчев да закрие отново заседанието, защото, ако не го направи и Генчовска изнесе чувствителна информация, ще наруши закона и дори може да се раздели с поста си.

Минчев му отговори: "Ако смятате, че отстраняването на поста ме притеснява“.

Искрен Митев от ПП призова депутатите да не превръщат „парламента в една парлама“.

Константин Ангелов от ГЕРБ отсече, че трябва да се разбере дали е било извършено национално председателство от премиера.

"А не вие да се опитвате да криете националното предателство на Вашия партиен лидер, г-н председател“, обърна се той към Минчев.

Според Андрей Гюров това, което се случва в пленарната зала, е евтин спектакъл.

„Хората, които искат да го гледат, могат да си платят по 78 стотинки и да си го гледат, а не тук да гледаме евтини сценки, които целят да отклонят вниманието“, настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфликта със Северна Македония го забърка един бивш министър на отбраната в правителството на ГЕРБ,всички много добре си спомнят кой е той.Префи това не е имало подобни проблеми.
9
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те хвърлиха цялата държава в хаос, че НС ли няма да бутнат. Тези там са за съд и разследване. 9 милиарда изчезнали за 9 дена. Алооооо, за едно фалшиво чекмедже с кюлчета, айде и истинско да е било в чекмеджето не може да има повече от 1 милион. Това са 9 милиарда лева потънали и това не го казва ГЕРБ, а го казват коалиционните партньори на Приключихме Промяната. Коалиционен партньор им казва, че са корумпирани и точат държавата с пари. Бламираха цялата държава с 32млрд. теглен кредит. Оставка!!!
8
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Сл.Трифонов е да пречи.
7
7
 
20
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Работа в полза на чужда дьржава е тежко престъпление по - нкАко се докаже с документи петков го грози затвор или екстрадация
6
1
 
24
 
! Отговори
ЧалгаПитек преди 1 година
Да питам какво стана с: 1. Един лев субсидии. 2. 120 депутати. 3. Мажоритарен вот. 4. АЕЦ Белене. 5. Македонски космонавт
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нарече го врачок, глухи ли сте?
4
6
 
5
 
! Отговори
ПП =ПАРТИЯ ПУТИНИСТИ преди 1 година
ЕЖЕДНЕВНО ВДИГАТ РЕЙТИНГА НА ПУ ТИН....
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко каза врачок в контекста на нещо от сорта на това, че шефа на ВОЛТ Ананиев (този, където си продаде партията ВОЛТ на Кирчо и Асен) e врачка. От думата врачка явно измисли нова дума. :D :D Аз не съм лингвист, но това е нова дума в българския парламент.
2
4
 
4
 
! Отговори
Гол охлююв преди 1 година
Какво значи "врачок"?
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха и аз чух, че му казва врачок. Лудо НС. Тези там от коалицията са хвани единия-удари другия, да падне третия. Те са събрани от кол и въже. Коалицията е от орал, рак, щука и жаба. Какво очаквате от тази сбирщина? Тази коалиция потопи България. Оставка!