Албания: България държи в плен две натовски държави

Позор за Европа е българската афера, пише Еди Рама
Обновена: 23 юни 2022 11:53 | 23 юни 2022 11:50, Йоана Цонева
103
Албания: България държи в плен две натовски държави
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама засили реториката срещу България в навечерието на срещата ЕС-Западни Балкани, планирана за днес.

До последните държавните ръководители на Северна Македония, Албания и Сърбия не потвърждаваха дали ще присъстват и обмисляха бойкот на срещата заради българското вето за Македония. Часове преди срещата обаче стана ясно, че те ще присъстват, като албанският премиер пусна гневен пост в Туитър по повод българската позиция:


"Нов ден в Европа, но не и в България! Какъв позор за Европа е тази българска афера! По време на много гореща война, която се провежда в задния двор на Европа, една страна членка на НАТО похищава две други страни членки на НАТО пред погледа на 26 държави от ЕС, които седят неподвижно в плашеща демонстрация на импотентност!"

Очаква се той да произнесе остро слово срещу страната ни, съобщава самият той.

Още по темата


"Ще присъстваме на заседанието на Съвета на ЕС. Няма да се чуе много за нас, но ще поискаме да бъдем изслушани относно идеята за нова европейска политическа общност, която подкрепяме, относно "Отворените Балкани", които развиват духа на Европа, и относно нашето отвличане от България, което го унищожава", написа Рама в Туитър в деня, когато в България заседанието на външната комисия за ветото се провали, а парламентът свали с вот на недоверие на правителството на Кирил Петков.


"Току-що чух, че днес нещо се раздвижва в България. Твърде рано е да бъдем оптимисти и твърде малко, за да променим частта от утрешната реч, в която България е критикувана като страна, която е отвлякла две страни от НАТО, докато на границата на Европа тече гореща война!", коментира Еди Рама.

Досега преговорният процес на Северна Македония и Албания върви паралелно, затова Албания също е потърпевша от българското вето.

Преди дни Рама обяви, че ако то не бъде вдигнато, ще поиска Албания да бъде отделена от Северна Македония в този процес.

Днес на срещата българският премиер в оставка Кирил Петков ще представи непроменената позиция на страната ни. Петков не успя да събере парламентарно мнозинство, нито достатъчна подкрепа от коалиционните си партньори в Министерския съвет за вдигане на ветото. В преговорите се включи френското председателство, като предложи българските искания към РСМ да залегнат в преговорния процес на Скопие с ЕС, а ветото да падне сега. Петков обяви, че ще предложи това на парламента, но до разглеждане така и не се стигна заради падането на кабинета.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно казва. Някакви си дивани патриоти от България ще разиграват цяла Европа със своите изсмукани от пръстите си "исторически истини". Ще се радвам искрено, ако двете страни влязат в Европейският съюз, въпреки българския политически тероризъм. Но същевременно пожелавам на страната си да бъде изхвърлена от същия Европейски съюз. Държим се със РСМ точно така, както Путин се държи с Украйна.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Създаването на обща турско-албанска граница ще разреши много, ако не и всички проблеми на балканите.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте сега драги , другари и другарки.. Турция няма как да влезне в ЕС никог.Защо ? ами само погледнете картата на света и ще видите кой е единствения начин да преминава дрога и тероризъм към европа :) Ами ясно е това е пре България , как искате една страна която няма как да контролира тези неща да е в ЕС много ясно тя никога няма да бъде и те го знаят.
46
0
 
7
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
Македонците са позор !
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм в чужбина и имам много познати албанци казват си откровенно хората че македонците говорят на български език
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние нямаше ли да напускаме ЕС е НАТО? Та да вземат хората да се оправят...
43
7
 
3
 
! Отговори
Albanian, Sofia преди 1 година
Няма как да изчезне Албания, оттук насетне само експанзия, вероятно до 30 г. ще стигнем площта на Гърция или България. Зад нас, албанците, стоят велики сили като Италия, САЩ, Турция. Еди Рама е политик от световна величина.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания се слави със - Дрога, Оръжие, Проституция но най много Оръжие и Проституция.Албанците са едни от най лошите групировки шиптари долни.
41
0
 
3
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
А Турция кой я държи толкова години да не влезе в ЕС
40
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСУ избива зъбите на путин с натовско оръжие, а Рама " гореща" война сънува! Споко албанци отделете се от Скопие и си оправяте проблема!
39
0
 
6
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Като не искат в плен да изпълнят изискванията, вместо да реват!
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е среща на ЕС, този какво търси там?
37
0
 
9
 
! Отговори
Козъгъзъ преди 1 година
Поредния ром с претенции за права и свободи ,също като мен !
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко ли албанската ви мафия се шири из европа ами сега и цялата ви държава да влиза
35
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рамо,Рамо, друже мой, кой те караше да държиш да се чифтосваш с мангодонците за влизане в ЕС. Да бяхте започнали преговори сами - срещу вас не сме имали претенции! Тепърва Европа ще има!
34
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да ги пуснем в ЕС като Албания контролира 95 % от наркотика в Европа и Америка..!ГЛедайте малко за Албанска мафия в Америка за какви милиарди става въпрос !Никога няма да влезете в ЕС с Проституция и Дрога няма как да ви допуснат. Първо си оправете държавата и тогава членувайте за ЕС .Албансците това са най мръсното племе което съществува на земята. Ще ви продаде без да се замисли дори ще направи така че да има изгода от вас .Вън ОТ ЕС и никакво влизане.
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагъл тип. Като всеки срезан.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"молещите" показали зъбки... много мило :) Да не вземат и тия да правят като вятъра като макетата
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този добре ли е?
30
4
 
11
 
! Отговори
Тед преди 1 година
Какво значи натовска държава? НАТО отдавна е умряла структура, а сега се вижда, че и оръжията ѝ не струват, да не говорим, че всички си опустошиха складовете с идеята, че Русия всеки момент ше се разпадне или ще ѝ свършат ракетите. Русия даже не е започнала да воюва и не е привела новите си оръжия на бойното поле, а НАТО е в дълбока кома. Ако Турция реши да излезе от този терористичен съюз - това ще е началото на края му.