Западните Балкани отиват на срещата на върха с ЕС

Това обявиха ръководителите на трите страни
23 юни 2022 23:45, Росен Стойчев
59
Западните Балкани отиват на срещата на върха с ЕС
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителите на Северна Македония, Албаия и Сърбия решиха да участват на срещата на върха между ЕС и Западните Балкани, съобщи ДАНАС.

Решението заедно взеха Димитър Ковачевски, Еди Рама и Александър Вучич. Това беше потвърдено от външните министерства на техните страни.

Още по темата
"Няма да чуем много за нас, но ще искаме да ни чуят за "Отворени Балкани", които са продължение на духа на Европа. Трябва да говорим и за нашето спиране от България, което спира идеята за нова европейска общност", обяви в социалните платформи албанският премиер Еди Рама.

Сръбският държавен глава Александър Вучич и македонският премиер Димитър Ковачевски потвърдиха своето участие на срещата. Там ще бъдат обсъдени перспективите на страните от региона.

Имаше вариант и тримата да не присъстват на нея. Все пак се е стигнало до съгласие.

Днес много водещи фигури в България потвърдиха, че са харесват идеята на Франция за споразумение с македонското правителство, което може да доведе до напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> "А народитя не се бяха родили още на земята, но те живееха в чертозите на Господнята Всемъдрост." "И всички народи получиха от Вечния по един звезден дух - само над България тъмнееше мрачина и звезден ангел не развя криле над нея." "И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога Твореца, ала нямаше вече звезда и звезден дух." >>>>
29
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
>>> "И ангелите, на които бе поверено да водят народите, се сдружиха с ангелите, що бяха пазители на тези народи, та всеки народ имаше по два ангела: един - да го води, а друг - да го пази." "Слънцето разпери криле над Египед, Месечината над Междуречието, Вечерницата спря над Гърция, Звездата на пратеника покори с лъжи Ю-дея, Звездата на пранникя - Рим, а Звездата на отшелника - Византия." >>>
28
2
 
1
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Откъс от книгата "За Съдбата на Народите" от богомилския жрец Петър Осоговец, написана през лето 956 от Христа. "...А в четвъртия ден Господ създаде звездите да красят твърдта небесна и да бъдат знамение за векове и народи. Седем едри звезди сътвори Предвечният и седем области от небето им повери." "И вложи Творецът седем дyха в седем светила, та седем ангела се родиха. И повери на всеки ангел да води по един от седемте народа." >>>
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще видят западняците с кого си имат работа. С художника от соца в Албания Еди Рама с министъра на пропагандата на милошевичевия режим и фен на Пунлтин Вучич, сега президент на Сърбия и сърбоманът титовист и македонист Ковачевски. За които е по-важно да насаждат омраза към България, да служат на Путин вместо да поемат към членство в ЕС. Сърбия с Вучич, без членството на Сърбия в НАТО и признаването на Косово, няма никакъв шанс за членство. И тримата чакат пари и пазари от ЕС.
26
1
 
1
 
! Отговори
. преди 1 година
Западните Балкани отиват на кино!
25
1
 
11
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Представителя на България, от трибуната на ООН: - Когато българският цар Самуил, с цялата си войска се върна от Охрид, след битка с византийците, през 1004г. край Скопие, ние си свалихме дрехите и се хвърлихме в езерото, за да отмием натрупалия се прах от дългите походи. Когато излязохме от водата, видяхме че македонците са ни свили всички дрехи. Скача представителя на Македония: - Протестирам! Нас тогава изобщо ни е нямало там. Българския представител: -Благодаря, ето това исках да докажа.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните Балкани да подготвят заводите за скрап, че свършиха доставките на желязо от Русия и Украйна. Заедно и солидарни за светло европейско бъдеще начело с ПП, ДБ, ГЕРБ, БСП и ДПС.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Албания, Република Северна Македония и Сърбия искат "Отворени балкани" и както виждате националистите от трите държави не желаят влизане в ЕС. Инициативата "Отворени балкани" те я наричат мини Шенген, с което се потвърждава, че настояват за отворен достъп на границите само и единствено между трите държави. Говори се, че това е руски проект. В тази програма има пръст и Лавров.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вучич, лигльото чии го дири с блокираните държави?Щом има някои които са против България, Сърбия се присламчват към тях.Мило Джуканович от Черна Гора също е тзм и стои далеч от тримата глу паци.
21
5
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Съединени е врогейски щати ставаме по силни от ФАЩ - 500 на 300 милиона :)))
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия вместо да нападат България без основание да нападнат Ковача ,защото точно РСМ не е мръднала на мм по изпълнение на договора.Резултат кръгла нула,дори си позволяват да ни изнудват за едно вписване на коренно население в Конституцията което е дължимо.Наистина ли не разбират,да не би Вучич или Ковачевски да не знаят истинската причина ,историята защо БГ поставя тези условия?Айде бе!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еди Рама кой го спира,моля,че се е наежил?БГ не го спира,а това ,че не го отделят от РСМ не е наш проблем,а на ЕС.Няколко пъти БГ предложи да ги отделят ,но определени среди държат Албания вързана за РСМ за да ни изнудват.А РСМ са потрес и с тези грозни фалшификации търсят идентичност и предци които потъпкаха,както и тяхното дело?Да видим Киро как ще отговори ?
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак същото,тази мантра че БГ ги спира!И как точно ги спира,Албания не я спираме,Сърбия също,въпреки че тя е ябълката на раздора,но РСМ я спираме защото е подписала договор и го е ратифицирала но не го изпълнява 5 г.,а плаща на лобисти и нагло ни клевети,манипулира лидери на други държави за да мине метър.Какви ценности,дръжки,двуличие и натиск.Според мен двустранния протокол да влезе във преговорната рамка е най удачно за да се следи изпълнението от ЕК и съвета на ЕС,иначе няма да мръднат.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Позицията на България е от силната страна и освен това ние не бързаме за никъде. Ако някой иска нещо, ще бъде помолен да се помоли. Ако не иска, толкова по-добре за всички българи. Пък който не му харесва, винаги може да се оплаче на арменския поп.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стига лигавщини! Това е провал на ГЕРБ и СДС и др. евроатлантици. Нали те са в елита на ЕС и НАТО. Спомням си какви костюми бяха на Борисов и Заев и Каракачан се хилеше че е по-хитър от македоните и вето и после историческа комисия буксува и кръгла нула. Така и сега а Борисов и Петков и ДБ и Митов са супер тактици а Радев страхливец и ще потпишем за да няма вето. Ами после.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ГМО съюз м/у... "Сръбски шовинист-северомакедонски историчар и албански мафиот.....за по кратко ще ги наречем Западните Балкани." , хахаха, абсолютно точно.
14
1
 
12
 
! Отговори
Стига лигавщини! преди 1 година
Да приемат условията поставени от България за влизане в ЕС,както ние изпълнихме условията на ЕС държавите и Турция и точка! Българите с право се възмущават, че гърците наложиха условията си, без никакви доказателства за достоверност и македонците ги приеха, защото сърби и гърци са съюзници, а за българите,при тонове документи и доказателства, не приемат истината и не спира неспазването на човешките права на българите в Македония и обидите срещу българи, дори в образованието на децата!
13
1
 
3
 
! Отговори
Т преди 1 година
Да приемат условията поставени от България за влизане в ЕС,както ние изпъзлнихме условията на ЕС държавите и Турция и толкова!Българите с право се възмущават, че гърците наложиха условията си, без никакви доказателства за достоверност и македонците ги приеха, защото сърби и гърци са съюзници, а за българите,при тонове документи и доказателства, не приемат истината и не спира неспазването на човешките права на българите в Македония и обидите срещу българи, дори в образованието на децата в Македо
12
4
 
5
 
! Отговори
Вън!!! преди 1 година
Никога шиптари и северни макета в ЕС. Никой не му трябва таралеж вгащите.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия тримата са слуги на Москва.