Готвят масов протест в Северна Македония

Призив от опозицията
5 юли 2022 20:26, Росен Стойчев
80
Готвят масов протест в Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозицията в Северна Македония призова за масов протест срещу предложението за начало на преговорите на страната с ЕС, съобщи Нова Македония.

Демонстрации пред сградите на правителството се провеждат от няколко дни.

Още по темата
Настоява се за започване на преговорите без условия.

Протестиращите смятат, че условията в споразуменията отговарят изцяло на българските идеи. Правителството обсъжда темата днес.

Предстоят разговори с всички групи в парламента. Всяка ще даде своята позиция.

ЕС настоява, че това е максимално приемливо предложение за всяка страна. За това и очаква то да бъде одобрено.

България даде одобрението на предложения вариант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По жалки неща и познатата ни история, дали познава....
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те говорят 2 езика албански и български, а докат бяха в Югославия сръбски. Това не се решава по никакъв начин.
66
1
 
1
 
! Отговори
Българин от МК преди 1 година
Аман от овия платени и,што протестират овде,даваха им бургери и яйца,дваица метаат яйца и петима снимаат,постановка абсолютна!
65
0
 
3
 
! Отговори
Според Конституцията преди 1 година
на РБ,чл.6,всички граждани на РБ са с равни права,без ограничения по...Затова и нямаме малцинства.В конституц. на РСМ войводите,за да подчертаят великия си космически произход,делят народа на малцинства,но доказалите че са българи, за което сме им издали български паспорти(над 120 000),не фигурират като малцинство.За да го признаят,макетата искат и ние да имаме макемалцинство.Но ние нямаме малцинства,всички са равни.Това дразни макетата в РСМ,няма реципрочност.Да си сменят Конституция
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия, Сръбска република и РСМ са последния бастион на комунизма на Балканите.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия вършее в РСМ. Както при пуча в Черна Гора, а Брюксел спи.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все още сръбската агентура има железни позиции там! А нашата повече от 30 години спи!
61
3
 
7
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Диваци са и ще си останат!
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро проблемът с езикът и идентичността ще се реши от само себе си. Албанците като станат над 50% и езикът в държавата ще е албански и идентичността също! :D Ще си направят федерация с Албания и Косово
59
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Nero "Скопие не искат френското предложение." Искаш да кажеш "пРосия не иска френското предложение" и е задействала сръбския си клон в РСМ за безредици.
58
0
 
24
 
! Отговори
Nero преди 1 година
В Скопие в момента е като гражданска война. Стрелят и гърмят в центъра безразборно и излезе информация за ранени полицаи. Какъв ЕС, кви пет лева? Тези хора трябва да бъдат превъзпитани и да им се налее в промитите мозъци, че за тях няма ЕС. Само ембарго, санкции и запечатване на границите и въздушното пространство ще ги отрезви тия анархисти.
57
0
 
11
 
! Отговори
Nero преди 1 година
Скопие не искат френското предложение..Мащабен протест на националистите атакуват НС и мятат димки, взривни вещества, чува се чупене на прозорци. НС е обградено от полиция или спец.части, не разбирам по униформите какви служби са, но се вижда как са оградили НС. Протеста ескалира.
56
2
 
19
 
! Отговори
Вентилаторииииии!!! преди 1 година
Това всичкото е толкова грешно и извратено, че ми се гади като чуя "македонец". Да започнем от знамето им. Това там жълто нещо се нарича "звезда на Вергина". Която е намерена в... Северна Гърция през 1977-***. Историята накратко: Филип 3-ти отива да пречука Сашо Макето (също грък, че и обратен). Ама нещо се харесали. Та общо взето същата звезда я има по много археологически паметници в Гърция и на урната, в която се предполага, че е бил прахът на Филип Македонски. И се сещате, че гърците са бесни
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бай ДаньоИма макета които се чувстват българи, но там сръбската власт и сръбските медии като чуят българин и получават гърчове :))) Стево като сърбин не може да позволи да се наричат българи, но от друга страна, ние също сме виновни, че пренебрегнахме сърбежите там, забравихме, че сърбетата са най-силни в пропагандата :)))
54
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Блгария е по-добре албанските и маке диваси да останат извън Европа.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шаши Турците са били араби и даже са говорили арабски и арабска азбука до 1900 г. Младотурците правят нов турски език и латинициа. Първите турци са араби и са отвличали деца и жени от другите държави за харемите.
52
0
 
21
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Давайте мънкита режете клона на който седите ... Българите е време да осъзнаем че отсреща нямаме "братя" а обезумяла антибългарска тълпа ( а причините за това нямат значение) която дори пред угрозата да останат за дълго покрай оградата на ЕС не смятат да променят нищо...
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Маке Още по-добре е за България. Късайте договорите и оставате БЮРМ или Югославия. За какво ви беше тогава да бягате от Милошевич.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Маке На сръбски обясняваш маке, но ти давам плюс, щото се опитваш да пишеш на български :)) Дадохме ви всичко което имаме, тоест ви дадохме държава и ви отървахме от албанците, които искаха да ви превземат на времето, останалото си зависи от вас :)
49
4
 
13
 
! Отговори
Маке преди 1 година
Очигледно моите сограгани македонци не ги интересира ЕУ. Закриваи преговорите со Блгариа и Европа. Замрзнат конфликт додека и последните емоции мегу нас ги снема. Жал ми е што го велам ова, ама...ке ни се обадите после 30 год. Успех!