Македонският парламент пред голямо решение

Разглежда споразумението за начало на европейските преговори
7 юли 2022 23:30, Росен Стойчев
40
Македонският парламент пред голямо решение
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Северна Македония изпрати предложението за начало на преговорите с ЕС за разглеждане в парламента, съобщи БНТ.

Днес проведе заседание на правителството.

Още по темата
  Разгледани са всички подробности по старта на преговорите.

Коментар направи някогашният премиер Владо Бучковски. Той твърди, че в момента има мнозинство за приемането на споразумението.

Опозицията смята документа за победа за българската дипломация. За това и търси вариант за неговото спиране.

Предстоят дебати и гласуване в петък или неделя. Има вероятно другата седмица да няма заседания.

Премиерът Димитър Ковачевски обяви, че документът е приемлив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Време беше и макетата да видят какво това нещо,наречено МАЙДАН.Честито,и дерзайте.
11
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще трябва да си делнем историята. Явно прабългарите не са харесвани в Македония, остават за нас. Цар Самуил е харесван от македонците - взимат си го и така нататък.
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сякаш Бойко Борисов нарочно подкрепи така бързо и явно френското предложение, за да се създаде илюзия, че сме много доволни от документа. Това е нещо като при Сун Дзъ: "Ако опонентът ти е с раздразнителен нрав, се стреми да го дразниш.". Ядосаха ги с българското решение,че френското предложение е много добро. Хванаха се на въдицата и сега ще има много проблеми в РСМ. А това от своя страна ще покаже истинското лице на РСМ в Европа. Възможно е и да е случайност, но по мое мнение е тактика.
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа кво толкова се е раздрапала да вкара една шепа народ в съюза, голяма принос ще имат от тях няма що. Все едно Китай ще влиза.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите "държавнци" унищожиха България. И всеки който не спазва законите и се мисли за "голУЕМИЬО тарикат" и той е там в кюпа. Селските тарикати не разбраха как трябва да се държиш като гражданин на една европейска страна. Иначе ревът и сравняват всичко в България с Европа, а не разбират , че проблема са те.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога са го разрушили?
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Договорът за западните покрайнини е изтекъл, както и за Северна Добруджа, имаме договорка за излаз на Бяло море при ньойския договор, нещо което не се спазва, имаме да получаваме репарации и вноски по заеми от Германия от времето на ВСВ, в размер на 3 милиарда лева, към днешна дата могат да се изчислят на 300 милиарда лева!!! Освен това Русия ни дължи около 50 милиарда заради златото, Турция около 30 милиарда заради тракийските бежанци и сега е време да си зададем въпроса има ли външна намеса..
5
4
 
21
 
! Отговори
Македоналдс преди 1 година
Тях ги сготвиха американците за предястие! Съдбата на държавата с неизясненото име е ясна! А ако ние имахме гръбнак и правителство, щяхме не просто да смажем сръбската пропаганда в Македония, а да предявим претенции към Западните Покрайнини, където договора за отнемането им от България е срочен и срокът е изтекъл отдавна!!!
4
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балканите са в предвоенно положение. Босна също е пред разпад. Сърбите подготвят учения по границите на Босна. Миналият месец Еди Рама заяви, че моментът за обединението на Албания и Косово е наближил. НАТО натискат Сърбия да се откажат от Косово и да разменят територии, според които Косово ще ни стане съсед. Нещата в България ще са драматични.
3
23
 
12
 
! Отговори
Краят на Македония преди 1 година
Македония ще се разпадне. Приеме ли се това решение нещата ще се обострят и може да се стигне до гражданска война. Албанците, подкрепяни от турците само това чакат. Ще се отцепят северозападните територии на Македония към новата велика Албания. Това ще е предтекст за обединението на Албания с Косово, което означава военен конфликт между Македония и Албания, Сърбия и Албания, НАТО срещу Сърбия и познайте, кой ще го отнесе. Турската армия ще мине през България и ще капитулираме...
2
2
 
22
 
! Отговори
Ко? Не! преди 1 година
Да им пратим Семерджиев като израз на добра воля! Ще имат едно много добро същество повече!
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е клекнала. правете каквото си искате..