СДСМ: Мицкоски не е жертва, а режисьор на "кървавия сценарий“

Опозицията в РСМ се опитвала да покаже междуетническо напрежение
7 юли 2022 10:00, Елка Василева
19
СДСМ: Мицкоски не е жертва, а режисьор на "кървавия сценарий“
Снимка: архив, БГНЕС

На пресконференция Дарко Каевски, депутат и говорител на СДСМ, заяви снощи, че "кървавият сценарий на Мицкоски" и неговите коалиционни партньори се е провалил. „Тази вечер Мицкоски /лидер на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ/ не беше мишена, а изигра най-лошата за държавата и гражданите роля. Срамно, ужасно и опасно е поведението на опозицията, която се опитва да покаже някакво междуетническо напрежение, което всъщност е провокирано от най-високопоставените представители на опозиционните партии“, заяви Каевски.

Още по темата
Според СДСМ човекът, който е трябвало да изиграе ролята на нападател на Християн Мицкоски и който МВР е задържало, е "брат на високопоставен представител на коалиционен партньор на Християн Мицкоски- Алианс на албанците и директор на общественото предприятие "Комунална хигиена" Скопие, който е бил и „главен функционер в кампанията на Данела Арсовска“ (избрана за кмет на Скопие от ВМРО-ДПМНЕ).

„ВМРО-ДПМНЕ не се променя, Мицкоски не се променя. Във ВМРО-ДПМНЕ всичко е фалшиво, дори този кървав сценарий, който се провали тази вечер. Те нямат друга стратегия освен да създават напрежение, конфликти и страх сред гражданите. Те са готови да пожертват хора за своите политически цели и да изгорят цялата страна. Ние няма да позволим това“, заяви Каевски и призова гражданите за спокойствие, а институциите да си свършат работата и всички замесени да понесат отговорност пред закона.

С подобна декларация излязоха и от коалиционния партньор на СДСМ, албанската партия Демократичен съюз за интеграция на Али Ахмети.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и Сърбия насаждат омраза в Северна Македония против българите и българското, а тук някакви русофили не спират да се прехласват по враждебната политика на Путин спрямо България. Ние искаме норални отношения между двете държави, но това не е в интерес на Русия и техните сателити от ДПМНЕ и левицата подклаждат омразата.
15
1
 
1
 
! Отговори
Меди доганов преди 1 година
Ашколсун кьопоолар! От мене се учат гюбюрите! Асълченгене, машшшаллла !
14
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ес дали вижда какво става и кого иска да вкара в съюза българия да затвори вечевратата и да не се занимава повече с македония ние сме в полит криза и не ни е домакедония от 100 000 бълг паспорта в преброяването само 3500 се признаха забългари така че затваряите вратата ба;лканите зона на мира и дружбата
13
0
 
6
 
! Отговори
Цицкоски преди 1 година
На чист древно-македонски: вай аман от антички гюпци и гюпски чалъми !
12
1
 
7
 
! Отговори
Шах преди 1 година
Всичко което правят е доказателство че са българи . Правят го по; Български; .
11
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ВМРО-ДПМНЕ ИСКА ВЛАСТТА! ПОВОДА БИЛ ДА НЕ СЕ КЛЯКА ПРЕД БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ОТСТОЯВА МАКЕДОНСКАТА ЛЪЖА! ВМРО-ДПМНЕ ОБЯВИ, ЧЕ ТЯХ НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ДАЛИ ЩЕ СА В ЕС, А Е ВАЖНО ДА СЕ ОТСТОЯВАТ ЛЪЖИТЕ ЗА МАКЕДОНИЯ! АКО СИ ИЗБЕРАТ ВМРО-ДПМНЕ НИКАКВО ЕС ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ В СЛЕДВАЩИТЕ 10 ГОДИНИ!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 8 много си прав,още по времето на Милошевич сърбите да ги бяха унищожили,ако не беше казано на сърбите,от наш външен министър че ако влезнат в Македония то българската армия на 3час ще бъде в Ниш.А през 2000 г им подарихме 100 танка и застанахме на тяхна страна пред целия свят в спора им с албанците та останаха с цялата си територия. Но дебелите глави в Скопие все още са отровени със сръбска отрова и не могат да се осъзнаят.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Старите методи на КГБ, които и Путин демонстрира в момента: правиш нагласена провокация и след това обвиняваш политическия си враг за това. Примери бол: взривяването на блоковете в Чечня от хората на Путин, за да си оправдаят инвазията, този жалък опит на ВМРО-ДПМНЕ е същото нещо. Основата на стратегията е да се изкараш жертва, за да можеш да търсиш "справедливо възмездие", след което пристъпваш към безогледен терор и престъпления.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те сърбетата осъзнават ли, че веднъж да ги отпишем и край с тех :))) Българина прави компромиси, но може и да бъде много жесток, тоест никакви компромиси :)))
7
0
 
7
 
! Отговори
Granik преди 1 година
Тия пък какво рипат като зак&Ани ? Шефа Макрон да не прати чуждестранния легион ,да ги кротне малко.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да питат албанците, те живеят на тази територия "Македония " от хилядолетия и добре знаят кой ,кой е!Албански са вицовете за т.н "македонци ", че като изкъпеш македонец той става чист българин и другия който скандират на мачове "Господ ви създаде българи,а Тито македонци".Коментара е излишен.
5
4
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахаххаааа, май ще има българо-албанска граница след нова година :))))))))))))))))))))))) никой в ЕС няма да търпи руски и сръбски "чалъми" в Европа.
4
0
 
14
 
! Отговори
IVo_1 преди 1 година
Тия сами незнаят кои са, тръгнали към ЕС.Ами не са дораснали интелектуално за този съюз. Ние сме си в ЕС, те се напъват да влизат. Като искат да са вътре трябва да се съобразяват и да изпълняват изискваният. По-добре да не не се мъчат повече, нямат шанс (освен ако не се обявят за българи и така автоматично да станат част от ЕС и България)
3
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахахааааа, сърбоманите ако не приемат френското предложение - ке го ручат албанскиот :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И що думат сега брюкселските лентяи или още нищо не им е светнало между ушите???
1
0
 
17
 
! Отговори
7 преди 1 година
Ако продължават така накрая Великите сили ще ги поделят на зони на влияние и територия на Албания и България може и Гърция само и само да не попаднат в ръцете на Сърбия и Русия