Обявиха среща между Сърбия и Косово

ЕС е посредник
8 авг 2022 06:40, Росен Стойчев
29
Обявиха среща между Сърбия и Косово
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителите на Сърбия и Косово ще проведат среща на върха, съобщи ДАНАС.

Срещата ще се проведе със съдействието на ЕС. Планираната дата е осемнадесети август.

Тогава трябва да се разрешат споровете между двете страни.

Още по темата
През последните седмици отново се наблюдава напрежение между двете държави.

Продължават опитите да се договори взаимно признаване. То ще отвори преговорите за присъединяване към ЕС.

На срещата ще присъстват сръбският държавен глава Александър Вучич и косовският премиер Албин Курти.  Тя беше потвърдено от европейския представител Петер Стано.

Стано потвърди, че е договорена дата и че европейски представители ще присъстват на срещата.


29
Още по темата: СърбиясрещаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
нещо се преди 1 месец
разгащиха щот Путин ги нахъсва, ама да не ядът хурката пак
27
1
 
2
 
! Отговори
Албанец преди 1 месец
За Косово не се притеснявайте Ние до последния Албанец си знаем че Косово е вторият щат от САЩ (Съединени Албански Щати) Оправете се със Македонците и си вземете вашето за да си вземем и ние нашето (третия ЩАТ).
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вучич е откачен. Собствените му генерали му казаха да не се занимава с Косово, че НАТО само това чака да им набие канчето, той обаче се мисли за световен диктатор.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Четете "и тогава България ще стане развита страна и ще си върне Македония." Притрябвала й е на България Македония. Какво ще я правим? Пълна с промити мозъци, които мразят българи, и с които не можеш 5 приказки да размениш нормално, стане ли дума за националност и идентичност. По-зле са от сърбите, а те са МНОГО зле в това отношение.
24
11
 
7
 
! Отговори
Четете преди 1 месец
Предсказано е, че Сърбия ще признае Косово, Сирия ще падне, Русия ще загуби изтока в полза на Китай и тогава България ще стане развита страна и ще си върне Македония.
23
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Косово е за Сърбия това, което Македония беше за България: инструмент за манипулация на страната от Москва.
22
6
 
7
 
! Отговори
Всеки народ преди 1 месец
За заслужава съдбата. Сега сърбите продължават да ги надъхват с фрази от типа на :::Сърбия е Косово, Косово е люлката, Няма да дадем на НАТО нищо....след 20-30 г. когато израсте новото поколение , дори и родителите му да го възпитавт в този дух---ще се чудят защо не са били в ЕС и какво са правили с Империята на Злото - Русия. Ние смче на същия хал--копейковци,радев и янев---срам за поколенията ни.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 20 Щом не си разбрал какво пише в пост 15, това наистина не е ничий проблем освен твой.
20
3
 
4
 
! Отговори
До анонимен 15 преди 1 месец
Персонален е, защото те бяха там по договор като частни лица, както многото берачи на цветя, болногледачи и т.н. Не ги е изпращала държавата там да вършат някаква държавна работа.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кремъл определено трябва да наема по-качествени ....
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
15 напротив, беше си персонален, сина на Кадафи помогна. Което пък е срам за теб като грантаджия тип дансwithme и wannabe агент в тайните служби.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Косово не е държава и разни чиновници на оон се правят че го управляват с резолюции като резолюция 1244, което означава, че отговорен за администрацията в Косово е специалният представител
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде да започва таз война стига сме живяли в мир, че от този рахатлък го обърнахме на пир.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 10 "А и въпросът беше персонален само за 6 български граждани." Въпросът е медиците ни в Либия НИКОГА НЕ Е бил "персонален", тъй като обвинението не беше на базата на факти, а беше част от операция на Либийските тайни служби. От тази гледна точка, отхвърлянето на обвинението беше въпрос на премахването на мръсните ръце на режима на Кадафи от чуждестранни граждани, а това не е "персонален за 6 човека въпрос".
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** много рано си се надрусал и си почнал с либеращините и номерата тип тролски измятания плашила и нападки. Саркози го съдиха, може и вече да е в затвора. Тукашните мисирки разправяха че жена му помагала и алабала. Но не е така. Просто защото в Либия като бивша италианска колония Берлунскони имаше повече влияние. Но ти откъде да знаеш." Грамотността" ти пречи. Умнокрасавщини на преден план, нали?
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До анонимен 4 "Тогава България беше в съюза." Умирам от смях как драпате да се докопате до нещо, което дори няма значение. ЕС може да посредничи и между марсианци и други извънземни, ако двете страни приемат посредничеството му.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен 6 преди 1 месец
Тогава нямаше териториален спор, както и за официалните документи. Сравнението не е подходящо.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чичо Верно? Не знаех, че между териториите на една и съща държава има гранични пунктове, полиция, различни административни и управленчески структури и т.н.
10
1
 
3
 
! Отговори
До анонимен 4 преди 1 месец
Тогава България беше в съюза. А и въпросът беше персонален само за 6 български граждани. Цялото население беше засегнато само толко, че трябваше да плаща санкциите.
9
4
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 месец
До Чичо, а ЛНР и ДНР какво е бе морж?