Промените за българите в Северна Македония трудно ще бъдат приети

Това обяви Стево Пендаровски
25 авг 2022 23:29, Росен Стойчев
35
Промените за българите в Северна Македония трудно ще бъдат приети
Снимка: БГНЕС/EPA

Трудно ще е Северна Македония да въведе промените в конституцията за българите.

Още по темата
Това обяви македонският държавен глава Стево Пендароски, съобщи Нова Македония.

Държавният глава смята, че това едва ли ще стане в настоящия парламент. Настоява, че македонската идентичност е напълно защитена.

"Мисля, че няма как да накараме някой да гласува, след като опозицията смята тези документи за неподходящи. Реално там разглеждат нещата от своя гледна точка и се съобразяват с изборите", заяви Пендаровски.

Решението за промените може да бъде взето с мнозинство от две трети в парламента. Водят се преговори за това.

Опозицията обяви, че няма вариант да даде своята подкрепа. От там опитват да привлекат подкрепата и на други групите.

Промените са основни за старт на европейските преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Morski преди 1 година
То и ние трудно приех е, че сте "независима република", но както виждаш нокой вече от нас не говори за, това, а настояваме за НЕ НИ ПИПАЙТЕ ИСТОРИЯТА, НЕ ДИСКРИМИНИРАЙТЕ БЪЛГАРИТЕ, НЕ ОБИЖДАЙТЕ БЪЛГАРИЯ! Защото "Македония без българгари, огън да я гори!" - Иван Михайлов
27
0
 
3
 
! Отговори
sd преди 1 година
противоречия няма. или македония променя конституцията и учебниците, или не влиза в ЕС. попа пя.
26
1
 
3
 
! Отговори
Когато споменаваш преди 1 година
Името България, трябва да осъзнаеш какво говориш и да осъзнаваш какво и как приказваш за да не минеш червената линия и да не доууугънееш ВИНКЕЛА,а приори да влезеш е църквата и да се пречистиш.
25
1
 
3
 
! Отговори
Дойде време преди 1 година
КОЙ от къде е и като не си Българин,нямаш право да казваш КОЕ е Българско,защото си мигрант и нямаш корени и родина
24
1
 
5
 
! Отговори
България спешно преди 1 година
Да заеме позиция от репресии на чужди интереси спрямо всичко Българско и родно и остро да осъжда всеки мигрант който няма нищо общо със България да си хваща пътя за майчината му родина,че ми писна от ***.
23
1
 
5
 
! Отговори
Преялия с власт преди 1 година
Шиптърски бежанец да се позове с факти и данни за доказателство от кога област Македония е държава.Така кучето може да си джафка до като не му -"фърлиш леб".
22
1
 
2
 
! Отговори
Гоце преди 1 година
Идеално. *** такива смешни.
21
1
 
2
 
! Отговори
Срамно е такъв преди 1 година
Индивид да се нарече Българин.И обидно е някакъв си мигрант да спъва Български земи и хора да разделя семейството от корените р СВЕТОТАТСТВО,типично за халифатска култури.
20
1
 
4
 
! Отговори
Ньойския договор преди 1 година
Е незаконен и е създаден за разделяне на Български територии от Българската държава и народ с цел унищожаване на Православието и Духа на Българите като Светлината за истинската арийска раса или децата на Бога и ИМПЕРИЯТА на човешката цивилизация наречена още като Велика България.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кои тогава е Президент щом не си знае народите живеещи,които по взаимно съгласие между тях на основание обществен договор на съществуване са решили да се записват в Конституцията,че да се знаят как взаимно обвързани в отношенията и взаимоотношенията в обществените и производствени процеси за взаимно съществуване без да ги е страх един от друг,че ще бъдат преследвани по всякакви поводи и постоянно нарушени човешки права не само основни,но и общностни защото те имат такива права как останалите.
18
3
 
4
 
! Отговори
Ключ преди 1 година
Да благодарим на измамника Киро.
17
1
 
8
 
! Отговори
аа преди 1 година
Като ви е трудно, ще ви улесним с едно мазно вето пък вие ще си решите нали
16
3
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Добре съзнавам, че нашата "принципна" позиция е инициирана от Русия и е притиворечие с интересите на народа ни. Не случайно никой в света не ни разбра. Подчертам--нито една страна в света не ни разбра. От друга страна-Петков успя, да обърне общественото мнение в ЕС против Северна Македония. Защото колкото е непонятно за света нашето вето--още по непонятно за света е страха на македонците да включат 600-700 семейства в конституцията си.Ако сме толкова малко,от какво се страхуват?Браво на Петков.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другарите сръбо-мъкедони ще си останат невежи хора, които лесно могат да се манипулират от Белград.
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъдат приети,защото българите живеят там от векове,а вие " македонците " от 70 г.и то след насилствена промяна на българския етнос с репресии както помаците в Родопите.Че и закон за македонската чест.А,бе каква чест,болшевишки отрочета.Отнемате произход и налагате друг,ама имали идентичност,вие луди ли сте?
13
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен, че искат да продължават да се заяждат, даже сега, когато разправиите приключиха, има ли някаква друга причина?
12
1
 
10
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Кой каквото прави, за себе си го прави (или не прави) !
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сръбската маша Пендаров продължава с подмолния си слугинаж и с фалшивата "идентичност",долна ***.Уж опозицията,да оня пишман антифашист,но се подхвърля и за нови групи т.е.ще се раздават пари от черни каси,както на митингите.А конкретно български " фашизъм" трябва да се изчисти отвсякъде и това е наша работа,защото ако продължаваме да мълчим културно не печелим нищо,а те това чакат.С техните манипулации искат да блокират всички зверства извършени срещу българи след ВСВ.
10
0
 
19
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Приети за преговори условно.Сега тече скрининг при който се изисква да впишат българите в Конституцията,а покрай българите се нанизаха и хървати и черногорци и др.След това трябва да променят редица закони за да регламентират правата на българите.Има и други условия за изпълнение и чак тогава ще започнат реалните преговори.Техния Мицковски още е на сръбското хоро с македонизма,добре платен резил родоотстъпнически,та всички български революционери които е помакедончил ще трябва да побългари.
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на какво се базира македонската идентичност?На едно голямо нищо с нечувана агресия,манипулации и фалшификации.Достатъчно компромиси от нас и ЕС,но ще запазите старобългарския за да правим връзка с миналото за селския говор,малко посръбчен,и уж македонски свързан с идентитетот.И какво,Пендара не може да каже истината ли и сложи на място опозицията,едва ли?Същия главанак!Сега сте на светло,всички виждат колко струвате.И нашите историци да не дремят,а продължат с научни аргументи,книги преведени