Мицкоски: Българите не заслужават подобна промяна

Настоява за нов референдум
Обновена: 9 сеп 2022 09:18 | 9 сеп 2022 09:10, Росен Стойчев
124
Мицкоски: Българите не заслужават подобна промяна
Снимка: БГНЕС/EPA

Българите не заслужават и няма да бъдат част от конституцията на Северна Македония. Това обяви ръководителят на македонската опозиция Християн Мицкоски, съобщи Нова Македония.

Това стана на среща на представители на групата.

Още по темата
Вече е внесено предложение за провеждане на референдум, относно предложени промени в закона.

"Договорът за приятелство и сътрудничество е основата на българските действия, които отричат нашето право на самоопределение. Мнозинството от македонските граждани подкрепят референдума и ще гласуват на него", обяви Мицкоски.

Той обяви, че няма да допусне промяна в основния закон, независимо от това, което ще покаже допитването. Обяви, че ще мобилизира македонския народ и мнозинството в парламента.

Настоява и за предсрочни избори. Така ще се определят следващите действия на правителството.

Представители на управлението настояват, че референдумът само забавя европейския хоризонт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обещахме да им продадем ток на изгодна цена, а още на следващия ден официозът Нова Македония излезе със статия че България дължала репарации за окупацията на Македония по време на Втората световна война и била длъжна да им осигури ток безплатно за зимата. Как може изобщо да се разговаря с тези хора?
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЦСКАр - Ти явно си по заинтересован от случващото се на паметника на украинските войски към които се присъединяват 445,000 българи във битките срещу Вермахта след 9ти Септември. Такива като теб ги видяхме колко се бият на страната на западния либерализъм. Трима доброволци за 8 месеца война с Русия, двама от които се върнаха в България, а третия сигурно вече се разлага нейде из украинската степ.
36
1
 
0
 
! Отговори
липсват преди 1 година
ми зар6ирените вени с кьрпи вьрзани и булдозери с мозь4но увреждане
35
5
 
1
 
! Отговори
да преди 1 година
у4астват в порнофилми благородниците дцновисти
34
1
 
2
 
! Отговори
вампири преди 1 година
скапани
33
0
 
8
 
! Отговори
Да погледаме сеир преди 1 година
Няма да е за пръв път
32
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали им видяхме протестите.Изкарали някакви алкохолици които ломотят и фъфлят как щя си изгубели самоопределянето
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - През март 1943 година са депортирани 11 343 евреи от Тракия, Македония и Пиротско, а 8657 допълващи бройката до 20 000 са подготвени за депортация от довоенните територии на царството. Това поставя началото на масови протести на българите. В резултат фашистите в правителството и царят са принудени временно да преустановят депортацията, а няколко месеца по-късно и да се откажат от нея.
30
0
 
0
 
! Отговори
не преди 1 година
благодаря
29
2
 
21
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Е 5аляк болшевишки. Тия истории кои ти ги разказаха? Троцки и Гошо тарабата ли? Случая в Радомир е провокиран от СССР и изпълнен от *** като тебе. Същите после взривяват и св. Неделя. Недей да блещиш комунистическите си лъжи тук, а дай да се видиме някъде за да ми обясниш лично! Не сте никакви анти-фашисти, а обикновени, прости завистливи текезесари на които вечно някой им е длъжен! Пак те питам кога и къде? Ако може след 16-00 че съм на работа.
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - "Когато войниците се връщат от фронта, изпокъсани, осакатени, изтормозени и паднали духом, точно тогава се ражда идеята за надигането с цел София. Бунтът е потушен, което всъщност е и началото на края на войната за България. Цар Фердинанд I абдикира" - сами сваляме тоя мишок Сакскобургот. Българите отказват да се бият за чужди ***.
27
1
 
13
 
! Отговори
От такива преди 1 година
"Патриоти" човек изпитва само ПОГНУСА!
26
12
 
3
 
! Отговори
ЕНЬОВДЕН преди 1 година
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
25
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти му помагаш, от те плюе в лицето. Какво не им дадохме на тея диви балкански селяни?
24
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - първата световна война българската армия отказва да се бие и се връща от Македония, арестува офицерите си в Кюстендил и тръгва с влакове към София където започват престрелки със войските на Фердинанд и се стига до Владайското възстание и падане на фашистия фронт на Балканите. Втората световна е подобно комунистите започват събиране на подписка за махането на Борис, той кара войската да стреля по комунисти, а войската му се смее и се обръща срещу него.
23
2
 
29
 
! Отговори
w преди 1 година
Прибързано им обещахме ток за зимата
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 - много на интересен се правиш, ама като разбереш що сме единствената държава отказала да праща евреи по лагерите ще се усетиш от де духа вятъра. Втората Световна Война Борис казва на войската, че трябва да избият фашистките пропагандатори и армията се оръща срещу него. Прочети си историята и я научи преди да бръщолевиш квото ти каже Олаф Шолц и дядо му Хитлер. Именно защото ти и прадядо ти не сте фашисти сме изритали Хитлер от Балканите и то след преврати срещу жалките Сакскобурготи.
21
2
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 1 година
До 15ти.Едно на ръка,че си рузка в,атенка и пееш в хора на Мутрофанова!Дрънкаш лъжи за окупация,което е защото си или изключително п,розд и надъхан или си хитра червена л,исица като С,атанишев и родата му и служите на дявола разпространявайки мантри ,пучи масали и опорни точки!Населението на Македония посреща с букети БГ армията!Борис 3 включва бюджета на Македония в този на царство България!Плащат заплати на учители,свещеници и държавни служители!А сега гн,идо ръкопляскате на Путин за Крим?!
20
3
 
27
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Не знам защо изобщо се занимаваме с тия. Пълен игнор и тотално вето за всичко. След месец - два да спрем и износа на ток към тях.
19
2
 
19
 
! Отговори
И сеа кво преди 1 година
В крайна сметка нещата ще се случат както ЕС (т.е ние ) искаме - това е положението