Договорихме с Румъния трети мост над Дунав

Той ще бъде изграден при Русе - Гюргево
26 сеп 2022 19:27, Нели Христова
58
Договорихме с Румъния трети мост над Дунав
Снимка: БГНЕС

България и Румъния се договориха за трети мост над река Дунав. Инфраструктурното съоръжение ще бъде изградено при Русе - Гюргево. За целта ще бъде подписано споразумение между двете държави. В друг документ те ще регламентират ангажиментите на двете държави за изпълнението на проекта Fast Danube и създаването на съвместно дружество за управление на дейностите по проекта. За това се договориха вицепремиерите на двете страни Христо Алексиев и Сорин Гриндияну на среща в Букурещ.

Заместник-министър председателят Алексиев е в румънската столица като ръководител на българската делегация в Конференцията на пълномощните представители на Международния съюз по далекосъобщения към ООН.

Двете споразумения с ясни задачи и конкретни срокове за изпълнение на различните етапи ще бъдат подписани в най-скоро време.

Христо Алексиев и Сорин Гриндияну бяха категорични, че строителството на нови мостове, удълбочаването на Дунав, фериботната свързаност и подобреното преминаване през граничните пунктове, трябва да бъдат разглеждани като един общ стратегически приоритет с няколко проекта в него.

Вицепремиерът Алексиев постави пред своя колега и въпроса за модернизацията на жп участъка Крайова – Калафат, който е продължение на жп линията от Дунав мост 2 в румънска територия.

В средата на октомври двамата вицепремиери планират обща среща в Брюксел, на която ще представят заедно проект за финансиране на следващата фаза от Fast Danube и Дунав мост 3.

Христо Алексиев и Сорин Гриндияну потвърдиха желанието си, успоредно с постигнатото споразумение за Дунав мост 3 да работят и по останалите проекти за изграждане на мостове между двете държави, съгласно подписаното споразумение от 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, въжен, пешаходен.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спецялво за теб, да рипнеш, да ни оттървеш.
38
2
 
7
 
! Отговори
Киро ококотие преди 1 година
И още 3 моста с Румъния, 4 тунела с Гърция, 2 тунела с Турция и един мост от Бургас до Истанбул. Два тунела под черно море единия до Грузия и другия до Армения. Параходи 3 на брой до Германия, Австрия и въобще по целия Дунав. 130 чартарни полета до Африка само. 300 полета до Канада само. 1000 полета до цялата Европа и от време на време да кацат в голямата бензиностанция с ракети. До Азия тунели и кораби и самолети. През 2024 вече ще имаме и сувалки до галактиката Сириус. Подготвяме визи заизвъни
37
0
 
5
 
! Отговори
ЛОПАТАР преди 1 година
ЕЕЕЕЕ, МНОГО НАПРАВИХТЕ... ДОГОВОРКИ САМО И НИЩО ПОСЛЕ, САМО ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Браво! 41 - Еми така е : " Свободно , леко , меко ..." - Всичко за новите братя !
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичката ни Мара втасала , замо третия мост ни липсва - Да Ви у бун---те !
34
2
 
3
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
Договорили "ясни задачи" и "конкретни срокове", само че без осигурено финансиране ??? Тепърва щели да ходят в Брюксел да се молят? И всички се вързахме? Хрантулниците на Превратаджията Радев разтвориха торбите с лъжите, досущ като Харвардските Мошеници, които Радев ни натресе! А какво е отношението на Брюксел към превратаджиите, всички го разбрахме! Може ли някои да ми напомни, колко средства им отпуснаха!
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли?
32
2
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Браво на цялото правителство и най-вече лично на лидера ген. Радев, който не жали сили и денонощно строи нови мостове, по които войските- герои на Северноатлантическия пакт да преминават лесно, за да разбият азиатските орди в злочеста Украйна. Браво!
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продуктово позициониране... лопатарски работи...
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП - няма нещо което не можем да ви обещаем
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък договорих с Мъск една ракета до Марс. 100% сигурно. Той не отказа, ама накрая ме попита кой ще плаща? Абе знаех си че съм пропуснал нещо.
28
0
 
5
 
! Отговори
На снимката е преди 1 година
Мирослав Иванов>>>>Бивш министър на културата Атанас Атанасов, депутатът Мирослав Иванов и Радослав Василев, който претърпя пълно фиаско при първото си изказване от трибуната в Парламента, се оказаха любимци на представители на гей общността у нас.За Мирослав Иванов: Започваме преглед на сладурите в 47-мото Народно събрание. Мирослав Иванов, Продължаваме Промяната, избран от 31 МИР Ямбол. На 35. Тамън ни е. И тия очи лешникови!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е да го договориш, друго да построиш. Всеки може да те излъже от отсрещната страна.
26
0
 
4
 
! Отговори
Само дето преди 1 година
тоя на снимката няма нищо общо с вицепремиера Христо Алексиев! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Шах А!
25
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До злета на макс........Точно това щях да питам и аз. Тоя рогач на снимката защо го показват?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога ГYr ле#а се цензурира и защо?
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката Миро лопатаря на *** Парапетова
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е вярно. Киро каза че този ще е втори мост.
21
0
 
13
 
! Отговори
злета на макс преди 1 година
този от снимката какво общо има с новината ????? ХАхахахахха