Ердоган иска да постави на реферндум въпроса за ислямските забрадки

Това може да стане факт, ако парламентът не приеме предложението
2 ное 2022 17:07, Петя Славова
30
Ердоган иска да постави на реферндум въпроса за ислямските забрадки
Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че въпросът за реформата, свързана с носенето на ислямски забрадки, може да бъде поставен на референдум, ако парламентът на приеме предложението, предадоха турските медии и световните агенции.

Ердоган говори на заседание на неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

ПСР предложи наскоро реформа, с която правото на жените да носят ислямски забрадки да бъде утвърдено на конституционно ниво, предава БТА.

Днес управляващата формация се планира да представи в парламента реформата, която първоначално бе предложена от опозицията на фона на усилията за получаване на по-голяма подкрепа на гласоподаватели във връзка с предстоящите през юни 2023 г. президентски и парламентарни избори в Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А 4aлмu и фейсове за мъжете може ли?
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес забрадки, утре *** и фейсове!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес право, а утре ще е задължение да са забрадени,...за да не накърняеат моралните чувства на правоверните, за които незабрадената жена е, също като жена по монокини за нас! О ужасс!!
21
4
 
5
 
! Отговори
Миряна преди 1 година
Какво Ви вълнуват забрадките вТурция .Кемал Ататюрк ги е премахнал със сила,късал ги е по улиците от главите на жените,а тоя *** Ердоган и народа им ще ги върнат в Османската империя.Артистките от сериалите им с кърпи ли ще се снимат.Толкова са разголени ,че Ердоганчо ще им свие самочувствието. Голям кеф ще настане.Никога няма да отида в Турция.Видяла съм ги у нас по селата в Северна България имам там роднини, много са нахални и отвратителни.
20
1
 
4
 
! Отговори
Помнете фолклора! преди 1 година
Във фолклора са казани най-големите истини. Турците имат пословица - "Фередже д/*** не пази!" Какво предпазно средство е забрадката, защо някои приказват щуротии? Българските шопи пък са се изказали по другия въпрос, който някой по-долу засяга - че потурите може да станат задължителни за мъжете в Турция. Когато преди време станали модерни мъжките слипове, шопите веднага отреагирали с пословица - "Едно време имаше потури, ама имаше и мaдypu". Та, който както иска, така да се облича и обува.
19
1
 
2
 
! Отговори
Що за разпасаност?! преди 1 година
Да носели забрадки! Тези не знаят ли що е това фередже? И ако по магазините няма такива артикули, всяка уважаваща себе си жена трябва да си намята палатка върху облеклото преди да излезе извън дома си.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля коментар по темата, но ще го пусна някъде след 21:00. Че сега ще гледам новините да видя какво де разбра Карадайь с президента, а после ще си гледам сериала по бтв.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да се уточнят ,това със забрадките ,право ли е или задължение
16
11
 
5
 
! Отговори
До Естела преди 1 година
Вашия живот на/за вас, нашия на/за нас. И ние не ви харесваме. Нито пошлостта ви, нито възпитанието ви, или по-скоро липсата му, нито традициите, които вие нямате или не спазвате. За нас всички вие сте една аморфна маса. А това, че си милионер няма да ти помогне. Прочети какво е казал Пратеника за този свят: Стойността му пред Аллах е по-малка от на умряла коза трупа. Толкова ме е еня и мен за твоето имане. А мюсюлманите ще ставаме все повече, ще трябва да свикваш, или да се изолираш на остров!
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2Все едно да кажеш, че са жалки и неприятни хората които палят свещи в църквата, звука на камбаната в църквите и редовното ядене на козунаци и пуйки по Великден и Коледа.
14
13
 
3
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Като цяло България се превръща в едно много опасно място, като дойде Шериата ще дойдат и да си мръднат границите до Дунава на север. О, неуморни гюбекчкийки и любофчийки, малолетни и самотни банки със забрадки, тръпнете, тръпнете пред задаващия се твърд черен мюсюлмански обрязан РУК!!!
13
6
 
5
 
! Отговори
Въвеждай шериата преди 1 година
20 години се въртим около тази тема. Защото на Ердоан така му е изгодно. Вади тази карта и заблудените смятат, че той е техния човек за пореден път. Ако беше толкова вярващ, вече да беше обявил шериата, където този въпрос е решен. Защо Ердоане, още бавиш шериата, хората не могат повече да чакат и ти ще го отнесеш накрая.
12
5
 
11
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Референдум дали жените да носят забрадки, но без самите жени да имат право да гласуват на този референдум :)
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците са средновековно изостанало племе и все още правят секс с жени! Отврат! Затова модерните турци бягат в България и ЕС.
10
2
 
4
 
! Отговори
И преди 1 година
Да не забравят да заложат в конституцията, че онези опити задължително трябва да продължават!
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да скоро Турция ще стане ислямски халифат и техните жени ще бяга в България за да получат свободата която желаят! Браво, Ердоган работи за България!
8
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите по естествен път ли се раждате такива колосално малойумни оллигоффрени, или ползвате някаква свръхсекретна извънземна технология за изкуствено затъпяване?! Реферандума е за правото на жените да се покриват или разкриват според тяхното си предпочитание, а не както държаната идеология я вижда удобна за нея. Бееемти и племето му гламавво малоййчмно хюнменско буллгарашко! Поздрави от един неграмотен турчин от кърджалийските села!
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А туркините пита ли ги некой дали искат да носят забрадки :))) Смешен Ердо, ама ще си го търпят, щом не могат да го свалят :)))
6
1
 
12
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Следващата стъпка е личните предпазни средства да станат задължителни като в Иран.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори в Истанбул повечето местни жени за забулени, а коччове и пръччове сервират по заведенията.