Разчитаме на чужди служби да хващат каналджии

Керемедчиев: Не можем да се справим, нужна ни е помощ
9 ное 2022 09:54, Анисия Иванова
17
Разчитаме на чужди служби да хващат каналджии
Снимка: БГНЕС

Късно снощи стана ясно, че има двама задържани за престрелката край Елхово, при която загина граничен полицай.

Новата история на Европейския съюз не помни толкова тежък граничен инцидент, заяви пред БНР бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Според него инцидентът има и политически последствия.

Още по темата

"Имаме добро сътрудничество с турските власти, но бяхме насочени към омилостивяване на Ердоган, за да не насочи огромните мигрантски потоци към България. Тогава имаше тежки вълни към Гърция, която запечата своята граница. Ние не го направихме и продължаваме да преговаряме с турските си партньори от позицията на по-слаби", каза той.

Видимо е, че разчитаме на други служби и държави да хващат каналджии и да пазят границите ни, отчете Керемедчиев.

"Не направихме сериозни крачки в тази посока. "Фронтекс" помага и в момента на нашия граничен контрол, но това не е достатъчно. През последните месеци няма адекватна реакция на силно увеличения и структуриран мигрантски поток. В него е възможно да има представители на терористични организации, което прави още по-опасна работата на нашите полицаи. Има цели автобуси, които са пълни с мигранти. Те са по-добре организирани и желаещи на всяка цена да преминат през нашата територия. Трябва да признаем, че не можем да се справим с този проблем и да поискаме по-сериозно сътрудничество, тъй като пробиването на нашата граница, е пробиване на границата на ЕС", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
ПРАВОто преди 1 година
Къде го пише това: да приемаме и грижим тълпи без документи, престъпили границата извън официалните пунктове и да им вярваме на измислиците, че са с права??? - къде го пише това?
10
0
 
4
 
! Отговори
АААама преди 1 година
държавни мъже, оправете си терминологията! - в района на полосата е НЕУТРАЛНА територия, и не се стреля в чуждата държава!!!!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Марин преди 1 година
И сме били готови за шенген...
8
0
 
4
 
! Отговори
Мустафа преди 1 година
Че, на кого да разчиташ като убиеца е в друга държава. Ако беше обратното стандало турция и те щяха да разчитат на БГ службите. Изобщо навремето граничарите бяха с кучета , автомати, тежко въоръжение а сега се ходи с една пръчка и гол *** и се чудим защо са нагли каналджиите. Стрелба без предупреждение, миниране и бодлива тел и да видиш дали ще минава някой.
7
0
 
8
 
! Отговори
българка преди 1 година
Убитият граничен полицай НЕ Е ИМАЛ БРОНЕЖИЛЕТКА !!! И никой от колегите му НЕ НОСИ БРОНЕЖИТЕЛТКА ! НЯМА във военните складове бронежилетки ! Каквото имаше - изпратиха го в Украйна ! Но не е проблема войната в Украйна, а в българските служби, които са в комбина с трафикантите !!! По-долу някой е писал за клана АЛГАФАРИ - ето един от проблемите, който НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РЕШИ ! Лошото е, че нашите деца, бащи, съпрузи загиват, а на дУпетатите нищо им няма !!!
6
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
Да питам ? Убития граничен полицай не е ли имал бронежилетка? И ако е нямал ЗАЩО ?
5
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
А нашите служби кво правят ?
4
1
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
ЕС е виновен за това че не се охранява границата както трябва...ЕС трябваше да осигури на България средства за защита на границата но решиха да не го правят !!!ЕС е виновен за трагедията и се надявам да има възмездие за тези изедници които съсипаха живота на българския гражданин (по-зле сме от преди да влезнем в този неизгоден съюз)!!!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 6То това си е неофициален източник на доходи, както и внос-износ на хероин и кокаин, но затова не го споменах, щото е неофициално :)))
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е на всички, че сме разграден двор, спор няма в това :))) Проблема също е, че почти никой не иска да бачка в БГ, за което са виновни българските работодатели :))) Вижда се очевидно, че хората намалят, всеки втори в Чужбина, ниска раждаемост естествено също е причината, но предимно доходите са разковничето на отказа на българите :)
1
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Ами те нашите служби са каналджийте - няма как да се хванат сами. Някой хора направиха сума ти пари от това.