Драма в косовско село – иззеха 40 000 литра вино и ракия

Производството и продажбата не били съгласно законите
9 дек 2022 13:00, Елка Василева
35
Драма в косовско село – иззеха 40 000 литра вино и ракия
Кадър: YouTube

Драматично протече конфискуването на 40 000 литра вино и известно количество ракия от домакинство в косовското село Велика Хоча. Причината била, че алкохолът бил произведен и се продавал в нарушение на законите и затова властите са организирали акция по изземането му.

От рано сутринта митничари и полицаи убеждавали Сърджан Петрович и членовете на семейството му, както и жители на селото.

Собственикът на сградата Сърджан Петрович се беше завързал за стълб в знак на протест, а синът му Милан се беше качил на покрива и заплашил да скочи. На кадрите се вижда и майката на Милан, която плаче и го моли да не скача.

Въпреки тежките думи и някои неприятни сцени накрая косовските власти са конфискували спорната стока, като са били избегнати по-големи неприятности.

Ситуацията в селото се е успокоила, хората са се прибрали по домовете си.

Преди това Сърджан Петрович каза за Радио „Гораждевац“, че са оказали всякаква съпротива, но без резултат и той и неговите съселяни ясно видели посланието „махайте се оттук“.

Митниците на Косово съобщиха, че конфискацията е извършена, тъй като производството и продажбата на виното и ракията не са извършени съгласно законодателството на Косово, съобщават сръбски медии.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
осигуриха си за празниците пиячка джепчиите от полицията и гранична, чиста кражба по законов ред
28
2
 
2
 
! Отговори
ИВАНОВА преди 1 година
До НякойЕ,Германия е на един хвърлей място.Как няма да можеш да се прибереш?Един запалянко отиде на световното от Европа с велосипед??????????
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законите на Косово, които сърбите не признават.
26
4
 
11
 
! Отговори
Не ги е срам! преди 1 година
От Коледа до Богоявление си е баш периодът "Свинско и винско". По традиция тук, на Балканите, ние християните каним и комшии мюсюлмани да споделят с нас празничните трапези. В такъв важен период, когато старата година си отива и посрещаме новата, и ходжата няма да се сърди, ако бъдат нарушени някои изисквания относно храненето и пиенето. Човещинка си е. В Косово от векове съжителстват двете религии и сега някакви службаши-педанти тръгнали да им пречат да почетат традициите, както е редно!
25
1
 
13
 
! Отговори
Табиетлия преди 1 година
Не драма, а направо трагедия! Да си произведеш вино и ракийка и да ти ги конфискуват точно пък в навечерието на празниците! Това си е чист повод за революция, а не само за местни бунтове.
24
0
 
5
 
! Отговори
баба Пена преди 1 година
Срамота, те от общината по жадни и от произвоидтеля, ще има да пият до откат
23
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Ако продължат с тази акция война ще стане хаха. На полицията им света ще им се стори малък хахаха.
22
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Откакто съм в Германия и по неведоми причина все на мога да се прибера до България почти 8години без 3 месеца все ми се пиива от на тате червеното вино от изпотен буркан от компот или от малка каничка да си сипвам с луканка и сирене и кашкавал и маслини еее майкооо безценното е това. И ракия със шопска салата и пържени картофки със сирене. Ама ракията Бургас 63 във заледена чаша от фризера със столче ехеее майкоо и овчарка салата....Вино от магазина имаше едно Черга.....
21
2
 
11
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
До бг по 100литра за лична консумация прави вино за 400 души -те са големи родове нищо чудно да си го изпият по празниците до края на зимата. ако гътнат и 200 прасета ето ти ги изпити.
20
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 1 година
вино пият християните ,албанците са мюсулмани тяхната полиция конфискува тези 40 това е количество което се получава от десетки декара лозя и хората с право плачат .трябваше да ги накарат да платят акциз или да вземат толкова вино колкото е размера на акциза .Така излишно създават драми и напрежение.Не считайте че албанцте са ангели небесни и не са проклети.
19
3
 
5
 
! Отговори
По времето на Боко преди 1 година
По времето на Боко такива неща не се случваха.
18
0
 
14
 
! Отговори
Аа.., не! преди 1 година
Сега шъ последва прословутото албанско кръвно отмъщение! Това е страшен грях..., 40 тона ракия и вино!!!!!!!!!!!! Малииииииииииии....., туй само с кръв се отмива!!!!
17
0
 
12
 
! Отговори
да преди 1 година
цяла България е потресена :) мдааа
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аа тия косовци са *** аистина Симпатизирах им,ч е са срещу Сърбия, но това престъпление срещу човечеството не им прощавам на рязняците!
15
0
 
9
 
! Отговори
Селянин от село преди 1 година
Това пиене е само за домашна употреба
14
2
 
17
 
! Отговори
Ано преди 1 година
Явно това е сръбско село и косовската полиция мачка.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А при нас - 40 литра на жилище или гориш. Ами ние сме 6 души у нас, всеки си има приятели, даваме подаръци и прочие - 40 лтра ззаминават за месец по празниците ... Аааа, евроатлантиците не искат да пиеме, щото не им харесва, да ни е забавно!
12
1
 
15
 
! Отговори
Д-р Исня преди 1 година
40 тона! Айде, един-два тона да направи и да продава на съседите до макс съседните села, да, ама 40 тона си е производтсво. Не може да не бутне на данъчните, иначе идват и конфискуват.
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, 40 хил литра си е цял Винпром, ясно е, че не е за лична употреба, но все пак акцията си е етнически мотивирана. Сърби в Косово..Голям трън в очите на евроатлантиците, гледат да ги мачкат по всеки повод
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5 - Близо, ама не точно. НАЛОЖИХА НИ! Каазаха ни, да разчитаме на полиция, контролирана от хора, чийто очи никога не виждаме на живо, която действа по постановление напрокуратура, която "спазва законите", в чието приемане ние нямаме думата, да ни налага глиби, които се решават от хора, които не познават съдбата ни и доста често, откровенно ни мразят. Нямаш право, да имаш, без да ти се разреши. Нямаш право, да се противопоставиш, без да се прати не полция, ами цяла армия подире ти.