Турци посещават България, за да видят земите на предците си

България се е превърнала в любим маршрут за турците
9 яну 2023 12:37, Елка Василева
157
Турци посещават България, за да видят земите на предците си
Снимка: архив, БГНЕС

България се е превърнала в една от най-предпочитаните дестинации за пътуване на турските туристи, които след пандемията от КОВИД-19 са се насочили към Балканите, съобщава регионалният турски новинарски сайт АжансМаниса.

Екскурзиите на Балканите са възможност за турците да се запознаят с културата и историята на тези страни. Голям брой туристи пътуват на еднодневни посещения до България, а много туристически агенции в Истанбул, Чорлу, Текирдаг и Чанаккале пращат почти всяка седмица автобуси до български градове като София, Пловдив, Варна, Несебър и Бургас. За зимен туризъм предпочитани са Банско и Пампорово.

Макар че повечето от посетителите (от Турция) посещават България, за да научат нещо за културата и историята на страната, има и много такива, които искат "да видят земите на предците си", пише АжансМаниса в кореспонденция от България, озаглавена "България се превърна в любим маршрут на турските туристи".

Изданието цитира посетители от Турция, които споделят впечатленията си от нашата страна.

"Хареса ми България. Много е хубаво, интересно е", споделя Онур Юнал от Чанаккале.

Мехмет Явуз от същия турски град казва, че желае децата му да видят съседните страни. "България е интересна дестинация с близостта си (до Турция) и това, че прилича много на нас", казва той.

Семейството на Мюждар и Мерием Йерсен пък е привлечено от архитектурата и добре съхранената история в Пловдив. Съпругата Мерием е с български корени по бащина линия. "Разхождам се по бащините си земи. Щастлива съм днес", споделя тя.
(БТА, Мина Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посещават ни за да си купуват телефони и техника, че при тях има ембарго хахаха
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Българите посещават турция за да видят земите Български и откраднати. Одрин си беше в България и пак ще бъде.
126
3
 
5
 
! Отговори
Donka преди 1 година
Глупости нали са с двойно гражданство идват да си вземат наемите от къщите пенсиите и рентата от земята и да сменят някой личен документ
125
6
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Чиба оттука тука само като туристи ще идвате нищо повече а на тези дето имат бг.корени да се з,аселят тука и да си сменят имената на български и вярата не ни трябват още 200-300 Хил.които се правят на Турци.
124
8
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Турците ще ядат такъв бой скоро,че..Предци били имали те тук! Еарвари поробители гнусни! Вън от България ,убийци!
123
2
 
25
 
! Отговори
Възмутен! преди 1 година
Толкова простотия и глупост рядко може да се види на едно място.
122
9
 
31
 
! Отговори
мен преди 1 година
Когато османците са се довлекли са били наричани" четният народ", и ми е много смешно и тъжно нашите насилствено ислямизирани ПОтурчени българи- бели, руси и синеоки като кажат" ние сме турци"- идиотска работа. И турците като се имат за мн велики, какво са постигнали или допринесли: няколко мухлясали дворчета в Константинопол - жалка работа!!!!За жалост нашата окрадена и фалшифицирана история не казва, кои сили всъщност са стояли зад така наречената осранска импер. и че турците са били само пъд
121
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много българи продали "върнатите им земи" днес също идват, за да видят земята на предците си. Изкупени ниви на безценица, уедрени от новите едри земевладелци. Комунистите си "върнаха" най-качествената земя, много кметове дори получиха ниви, мотор че никалога не са имали в този размер, нито качество на земята. Много комунисти се зачислиха в СДС, тъкмо, заради грабежа. Жив пример за това е Корнелия Нинова и приватизазията на "Импекс".
120
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да злорадстваме не може проzт народ да има 7 века Империя.
119
2
 
6
 
! Отговори
До 116 преди 1 година
И как точно контактувате? Вие обичате да ходите в Китен и Приморско и да люпите семки на площада.
118
6
 
22
 
! Отговори
До 118 преди 1 година
Браво Алиосмане, ама за 500 години какво сте допринесли за нашето научно и културно развитие??? Гърците преди 20 века са били по-развити от вас преди 2 века. Вие тогава сте си мислели още, че земята е плоска и може да забременявате отзаад. Ако имахте поне малко демократично мислене отдавна да сте изгонили чичкото с мустаците
117
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То ако ни бяха владели Инглезите сега да сме като Хонг Конг, ама като са те владели *** си оставаш приимат
116
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Объркали са се, въпросните земи са в Туркменистан.
115
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Източна Румелия вилает - чок шукюр !
114
24
 
16
 
! Отговори
Алиосман преди 1 година
Следосвобожденска България е била 3 млн - 1.5 българи и 1.5 турци. Много турци са прогонени на няколко пъти - 51-ва, 70-те и разбира се, възродителния. После къщите и стоката им се е разграбвала или купувана за стотинки. Но турците сме широки души, простили сме ви. Дано живеем мирно и в бъдеще да се уважаваме. Много сме близки по манталитет. Най-близки сме си.
113
6
 
26
 
! Отговори
Туризъм да има. преди 1 година
Съседи сме.Трябва да се уважаваме
112
12
 
18
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Добре са дошли комшиите. За нашата Ямболска област република Турция е най-важен съсед за контакти. Граничим с тях и те са Светът за нас. По-близо сме до центъра на ИСТАНБУЛ,отколкото до центъра на София.
111
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, това е същата псевдожурналистка, която не знае кога се употребява пълен член в българската граматика. А за други неща си направете сметка.
110
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви предци бе, анадолски мюмюни??? Марш обратно в анадоллукка мюмюни!!!!
109
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оправете си заглавието, bitte!