Турци посещават България, за да видят земите на предците си

България се е превърнала в любим маршрут за турците
9 яну 2023 12:37, Елка Василева
157
Турци посещават България, за да видят земите на предците си
Снимка: архив, БГНЕС

България се е превърнала в една от най-предпочитаните дестинации за пътуване на турските туристи, които след пандемията от КОВИД-19 са се насочили към Балканите, съобщава регионалният турски новинарски сайт АжансМаниса.

Екскурзиите на Балканите са възможност за турците да се запознаят с културата и историята на тези страни. Голям брой туристи пътуват на еднодневни посещения до България, а много туристически агенции в Истанбул, Чорлу, Текирдаг и Чанаккале пращат почти всяка седмица автобуси до български градове като София, Пловдив, Варна, Несебър и Бургас. За зимен туризъм предпочитани са Банско и Пампорово.

Макар че повечето от посетителите (от Турция) посещават България, за да научат нещо за културата и историята на страната, има и много такива, които искат "да видят земите на предците си", пише АжансМаниса в кореспонденция от България, озаглавена "България се превърна в любим маршрут на турските туристи".

Изданието цитира посетители от Турция, които споделят впечатленията си от нашата страна.

"Хареса ми България. Много е хубаво, интересно е", споделя Онур Юнал от Чанаккале.

Мехмет Явуз от същия турски град казва, че желае децата му да видят съседните страни. "България е интересна дестинация с близостта си (до Турция) и това, че прилича много на нас", казва той.

Семейството на Мюждар и Мерием Йерсен пък е привлечено от архитектурата и добре съхранената история в Пловдив. Съпругата Мерием е с български корени по бащина линия. "Разхождам се по бащините си земи. Щастлива съм днес", споделя тя.
(БТА, Мина Димитрова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
40
 
17
 
! Отговори
Султана и турците... преди 1 година
Никога не са посягали на собствеността и парите на българите -- цели 5 века сме живели в съгласие с турското население ---разликите са били само верски!
107
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След руското-комунистическо робство и пладнешките обири на нашите имоти и пари---ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН СА НИ НАПРАВО МИЛИ И ДРАГИ КОМШИИ И ПРИЯТЕЛИ!!!
106
19
 
11
 
! Отговори
Да идват, бе... преди 1 година
СЕВЕРОЗАПАДА ЩЕ СЕ РАДВА ДА СИ ВИДИ ПОБРАТИМИТЕ И СТАРИТЕ ПРИЯТЕЛИ!.СЛАВА НА ЕРДОГАН ЧЕ ОТВОРИ ГРАНИЦАТА!!!!!!
105
3
 
16
 
! Отговори
ТУ-ЗЕМЦИ преди 1 година
"Турци посещават България, за да видят земите на предците си" - не знам какви са тези земи и защо биха били нужни някому, след като не можеш да си ги вземеш в отвъдното.
104
3
 
47
 
! Отговори
GHB преди 1 година
Заглавието умишлено е формулирано по начин, който внушава, че все едно тези земи са техни, на предците им, а ние сме някакви навлеци, които са ги отнели и най-нахално сега ги ползват.
103
16
 
6
 
! Отговори
До 97 преди 1 година
Поради тази причина един ден турците да нямат претенци за българия е измислена дата 681 това съ пълни измишлотени също като македонците със тяхната история първото присъствие на татари на балканите е някаде през 7 8 век но не и държава а дали ще е пак турска територия ДА и даже без война бг 2050 5 милиона 3 м турци и *** 2 милиона възръстни българи
102
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изселниците от 89'та ги гони носталгията, скоро правихме среща на випуска, имахме 2 турчета, които дойдоха от Турция, казаха че комбинират отпуската да покажат на децата си и жените си къде са живяли, единият щеше да ходи даже до Велико Търново, Рилският манастир и Мелник.
101
13
 
21
 
! Отговори
до Анонимен 101 преди 1 година
Ще приема, че древните българи са били тюрки, ако ми покажеш поне ЕДИН средновековен документ, в който да са определени като такива. Или поне един български документ от Средновековието или Възраждането, в който българите да се самоопределят за такива. И между впрочем всички имена, които изброи, са индоевропейски и имат значение на индоевропейски, даже на тракийски.
100
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващият път като викате Слава Роzия се замислете какво ще викате,ако Ердоган реши да върне "родните земи" на част от турците които ги имат за родни.
99
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аспарух, Исперих, Кубрат, Алцек и т. н. всички имена на български ханове са тюркски. Защото прабългарите са тюркско племе. Знакът IYI е тюркски, езическият бог Тангра (Тенгри, Тангръ) е тюркски. Като всички тези имена даже спазват хармонията на гласните, която е задължителна за всички турски думи (че в една дума ако първата гласна е твърда,всички останали са твърди, и ако е мека всички останали са меки). Не разбирам какво е това измислено срамуване на българите от произхода им.Македонска работа.
98
4
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
Не се заблуждавайте, тези земи не са наши, изкупени са от подставени хора, специално Северна България масово е изкупена от един специалист хидроинженер. На евтините цени, сега са десет пъти по-скъпи. Идват да си нагледат собствеността и дали могат да се преместят, другото са празни приказки
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко?Не!
96
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жени евтини. Пиячка евтина. Хазарт разрешен.Ще да не идвам.
95
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашата държава е създадена през 681 година.Така че,за земи на турски граждани не може да се говори.Знаем мераците на Ердоган да си върне османската империя,но това не значи,че трябва да се отразява всеки порив на всеки турчин.
94
1
 
7
 
! Отговори
Не преди 1 година
Сега копи и пейст и на мейла на СЕМ и ДАНС!! Всяване на Омраза!!
93
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е била на три морета!Дали да не отидем да си нагледаме земите в Турция и Хърватия например.
92
2
 
25
 
! Отговори
Защо? преди 1 година
И после защо журналистите не са хора! Да се всява смут и напрежение между два народа не са хубави работи!! Хубава статия сте написали но кому беше нужно да кажете какво е казала някакво издание което най вероятно не съществува!! Земите на предците си и без това една Искра ни трябва на двата народа за да пламнем!!Поръчкова журналистика!!!
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде нема нужда!
90
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е дошъл с хляб и сол Аспарух, да. Обаче е ИНТЕГРИРАЛ МЕСТНОТО население - славяните и е създал държава с тях. Докато вие, хм...туркофоните, да ви наречем, сте клали като за последно дето сте минали и останали, и то главно за единия кеф и защото можете. Затрили сте сума народи и направо цивилизации, а тези, които са оцелели след вас сте ги върнали векове назад. И най-лошото е, че отричате всичко това със същата жар, с които предците ви са колили, вместо да кажете -да, но днешните не сме такива
89
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да отидем да си видим нашите земи е Украйна и Русия....