Трима пребиха секретаря на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид

Той е в болница със счупена челюст
221
Трима пребиха секретаря на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид
Снимка: БГНЕС

Секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит снощи, съобщи  евродепутатът Андрей Ковачев.

"Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре!  Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!", написа Ковачев в социалната мрежа.

Още по темата

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

"Да се наричаш българин в Македония означава да бъдеш варварски нападнат и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и атаките ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!", написаха в профила си във "Фейсбук" от Културния клуб "Иван Михайлов" в  Битоля.

Клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит през октомври миналата година и до този момент срещу него има няколко посегателства, като най-напред нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.

Културният клуб "Иван Михайлов" в  Битоля също бeше обект на посегателство. За опита за палеж на сградата условно бе осъден певецът Ламбе Алабаковски. /Кор. на БТА Маринела Величкова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: охридклубсекретар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Трима срещу един. Ясни са- страхливи плъхове са всичките!
184
0
 
2
 
! Отговори
не вярвайте на всичк преди 1 година
Това са бизнес интереси на големи хора, търсещи финансова изгода. Не вярвайте на всичко, които четете.
183
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Франция щеше да бъде гарант за добросъседство? Психопата Киро, защо не се обади сега на Макрон, нали той обещава и подписва зад гърба на нацията. Защо Кирил Петков още не в затвора или в специализиран психодиспансер. Изключително опасно е такива хора да са на властови позиции.
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали НАТО ни пази,защо ни бият.
181
5
 
1
 
! Отговори
само така преди 1 година
САмо така,бой и пак бой.Какво прават там българите.Да си седят в БГ.и тук продават арна македонска неденица.
180
0
 
5
 
! Отговори
С преди 1 година
македонисти се постъпва, като се постъпва с отровна змия...
179
0
 
2
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Тези и клуб "Пулпудева" биха затрили, без да разбират какво значи.
178
12
 
3
 
! Отговори
татарин преди 1 година
*** те бугарите са татарци, не са славяни !
177
0
 
17
 
! Отговори
3ма срещу 1 преди 1 година
тва са казва смели войводи, 100% са със сръбски корени
176
1
 
26
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 1 година
МАКЕТА - ДРЕБНИ И ВРЕДНИ! КРАДЦИ НА ИСТОРИЯ! КРАДЦИ НА ВСИЧКО!
175
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тримата побойници да се намерят на всяка цена за да се разбере кой е поръчителя!
174
1
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН 007 преди 1 година
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ, МАКЕТА КОМПЛЕКСИРАНИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
173
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До краиот на месецот клубот ке го смени името и повторно ке биде тишина."Името няма да го сменим. Вие сте по смяна на имена, станахте Северна. Ще клекнете както винаги сте го правили, защото сте пички. Името ще остане
172
1
 
22
 
! Отговори
До МК преди 1 година
Почваме и ние да тепаме Омовци тука. Племе нецивилизирано това сте вие, диваци
171
6
 
17
 
! Отговори
Никаква Украйна преди 1 година
До Анонимен Не е Македония!Стига с тези Путински опорки!.Македония е Българска земя,земя дала на България цяла плеяда достойни мъже и жени във всички сфери на човешката дейност!Земя насилствено присвоена от Сръбските окупатори през 1913,след таен съюз между Сърбия и Гърция с цел да се заграбят Български земи и от едните и от другите!Години наред там се води ГЕНОЦИД на Българското население,но Истината,макар и трудно си пробива път!Да живее България!
170
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има някаква периодичност при макетата и техните глупости. Като зле написано клише от хороскоп в жълт вестник са. Чувал съм, че на шизофрениците им влияе луната, както и женският цикъл се влияе също от нейните фази... Ами няма ли да е по-добре да си сложат тампоните, превръзките и с албанско-българския разговорник да изчакат нивата на естроген да се стабилизират?? Не ние сме приемали албанския за официален език, нали? Тия са толкова кухи и не осъзнават как с тая омраза на нас ни правят услуга.
169
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония е балканската Украйна. А на тези сме им подарявали оръжие. И между другото не бих се учудил ако след 10-20 години чуваме същите тези новини за пребити българи в Украйна. Но хората в България не протестират, те протестират само за спасяване на уличните кучета!
168
2
 
9
 
! Отговори
А каква е истината преди 1 година
До Истината е,...Друже!Че е имало "Македонска държава" ли?Че "Македонската азбука" не е написана в 1944 в манастира "Прохор Пчински", и е нещо като Българска азбука писана на Сръбска пишеща машина марка "Партизанец"ли?Че цар Самуил не е Български цар и Василий II се е объркал,а летописците са били заблудени като го нарекли "***"?Че с рушенето на надгробни плочи и заличаването на Български надписи ще станете "Македонци" ли?И така нататък и т.н...
167
5
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 177 Къде писах за какъв се имам? Зная какъв не съм - никога няма да съм русофил, това ми стига. Не принадлежа на интернационалното стадо от ненормалници.
166
10
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До Пак по опорката? А ти търсиш ли нацисти под леглото си? Всички нещастия за България са свързани с Русия и смешната им имперска политика. Е, Русия вече никога няма да бъде империя, украинците стартираха процеса по освобождаване на земите от Кавказ до Унгария. Ако не вярваш, питай Маркс.