Трима пребиха секретаря на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид

Той е в болница със счупена челюст
221
Трима пребиха секретаря на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид
Снимка: БГНЕС

Секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит снощи, съобщи  евродепутатът Андрей Ковачев.

"Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре!  Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!", написа Ковачев в социалната мрежа.

Още по темата

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

"Да се наричаш българин в Македония означава да бъдеш варварски нападнат и пребит. Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе (Алабаковски) и атаките ще продължат още по-яростно! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!", написаха в профила си във "Фейсбук" от Културния клуб "Иван Михайлов" в  Битоля.

Клуб "Цар Борис Трети" в Охрид бе открит през октомври миналата година и до този момент срещу него има няколко посегателства, като най-напред нападнаха помещението със земеделско сечиво, през ноември счупиха с камъни светещата табела с името на клуба, а няколко дни по-късно по помещението беше стреляно с огнестрелно оръжие.

Културният клуб "Иван Михайлов" в  Битоля също бeше обект на посегателство. За опита за палеж на сградата условно бе осъден певецът Ламбе Алабаковски. /Кор. на БТА Маринела Величкова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още по темата: охридклубсекретар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясни са няколко неща - украинците могат да изтребват руско езично население безнаказано, а когато бият наши съграждани се правим, че ги защитаваме. Другото е, че евроgейските ценности не работят в тази част на континента. Работещ е американския метод- ако някой те заплашва или малтретира твои граждани - бой по канчето, ама яко! Сега ще мънкат няколко дена, ще се правят на патриоти и после както винаги се случва - битият бит, а другото не всеки път е толкова весело - цитирам Г. Ганев.
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човечка не е виновен.Той е беден човек,който искара пари от този културен център.Той продаваше на пазара на тезгя,преди да открие този център.Беден човек без образование ,всички в Охрид го познават.Върза се на Джамбаски.Но като имаш нужда от пари ,правиш всичко.
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако шлахтите искат 1 трилион от Германия за няколко години робство, ние рябва да искаме от Турция 500, ама не сме толкова бавноразвиващи се.
82
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Ми няма лошо. Да не забравяме, че Борис забранява партиите и поема еднолично властта.
81
6
 
4
 
! Отговори
Северин Македонски преди 1 година
Абе няма ли македонисти в България за пребиване? Толкова ли е трудно три здрави момчета да счупят ченето на някоя изкyкала дядка от ОМО-то?
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаше предистория за случая, която нашите медии я премълчаха.
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кобургите са спорни в България, а какво да кажем за РСМ.
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трима Българи набили един.Набития е човек на Джамбаски и Каракачанов.
77
5
 
6
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
Има нещо в "материала" на балканите... балканския синдром в пълна сила, а те ни клатят от запада, клатят ли ни, клатят... но са много нискочелниците, първични и не достатъчно умни и способни да видят цялостната картинка. Абсолютно никой няма полза от подобни мизерии, само политиците и медиите - да имат както да отразяват и да имитират дейност.
76
1
 
5
 
! Отговори
Север Македонов преди 1 година
Ако Албания анексира СМ... кой ще пребият???
75
4
 
4
 
! Отговори
Центъра Живков:Цска преди 1 година
Живков 1986 от Парка на Свободата е първият български хеви метъл а първата българска хеви метълка доказано като факт на Златния Орфей е Лили Иванова...........Живков ДВА пъти назначава умствено увредения Олимпиец Сашо Диков за журналист да сме били центъра на целият свят..........Живков 1997 към червените:"Яхвайте като хеви метъли скандалите и да направите Център от България"
74
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тв в кадрите вътре от клуба се видяха поргрети на тримата Кобурги. Фердинанд,Борис и Симеон. И в БГ това би се сметнало за издевателство с народа. Явно този клуб е провокация,която да подклажда омразата на братято макета срещу нас,направено от Радево-евроатлантическа БГ и с американска подкрепа.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче забелязвате ли, че кашшите с бюрм и укрия са забъркани и двете от СССР финансиран за създаването си от западни капитали доказано, е че Ленин и Троцки са финансирани от запад(Сащ, Швейцария и, Великобритания и Германия).
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 77:Не е от ГЕРБ,а от СеРеУ да може да провокират конфликти."Разделяй и владей",а после "продавай оръжие".
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щси слагаме каквото искаме име, а братя Миладинови са българи бюрм се пръква сле декрт на СССР през1944 година.
70
3
 
16
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Коплексари от изостанала държавица,бедни и злобни същества незнаещи и лутащи се още в търсене на измислена идентичност.жалки! ЕС трудно що го видите, виж Албания,да отблизо
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И краварите клатят всички финансово, Нейто бе.
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да получи помощ от България тука управляващите са родоотстъпници само.
67
11
 
11
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
този клуб е частен, и е създаден от ГЕРБ и нашето ВМРО да ги провокира. Съвсем нарочно.
66
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо не сложите нормално име за тоя клуб.Да речем братя Миладинови или Вапцаров?Защото търсите провокациите.Олигархията в Бг иска да ни назоби с национализъм и после да скрие от нас, че в Бг вече няма политика.Иска да ни сравни с Русия Украйна, но и двете сме в НАТО.Апропо, ако Турция учреди тук КЛУБ БАЯЗИД КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ.