Трифонов: Тия, за които е умрял Гоце Делчев, не пускат българите

Лидерът на ИТН цитира предсмъртното писмо на Яворов до Тодор Александров
Обновена: 4 фев 2023 22:26 | 4 фев 2023 21:15, Анисия Иванова
126
Трифонов: Тия, за които е умрял Гоце Делчев, не пускат българите
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира напрежението на българо-македонската граница и скандалите около честванията на Гоце Делчев.

"Гледам по телевизията как не допускат българи да отидат в Северна Македония. С измислени причини за липса на ток, компютри и какво ли още не, български граждани не са допуснати да отидат на паметника на Гоце Делчев. И кой не ги пуска? Тия, за които е умрял и Гоце Делчев, и още стотици хиляди българи", пита Трифонов.

И цитира предсмъртното писмо "на един велик български поет, революционер и патриот - Пейо Яворов", изпратено до неговия другар - Тодор Александров:

Драги Тодоре,
Прости ми ти, нека ми простят и всички други, че изменям на Македония. Аз умирам тук.
Ще легна при моята мила Лора.
Целувам те, дълбоко трогнат от грижите, които положи за мене през дни на големи изпитания. Благодаря за тия деветстотин лева помощ от организацията, без които отдавна бих умрял от глад, наместо от куршум, както ми приляга.
Кажи на Македония, когато отидеш там, че нейният син (аз се считам за неин) умря в свободна България, увенчан с една най-мръсна клевета.
И когато тя бъде свободна, нека един другар дойде на гроба ми и каже: "Поздрав от нашата майка мъченица – тя вече е щастлива!”
Предай моите сърдечни поздрави на домашните си!
Горещо стискам ръцете на Христо Матов и Хр. Татарчев и Ал. Протогеров.
Целувам те. Сбогом!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още по темата: Слави ТрифоновРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делчев, или Делчевски е бил? Писал ли е с буквата j? Я вземете проверете кога и защо се появяват тези промени в имена и език...
44
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Критик много добре го е казал по-надолу!
43
9
 
17
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Слави, за едни 5 милиарда за магистрали ни осигури избори три пъти на цена 700 милиона, а сега още едни, още 250 - 300 милиона. А да не говорим колко ни върна назад като икономика и демокрация това положение. Не те ли е срам, гледай си болестта и нпри с мегаломанията, ме станахме за резил заради теб!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СлавуцаТи вярваш ли си?
41
6
 
7
 
! Отговори
Хан Крум без кръчма преди 1 година
ШАТ на певеца на лъжите Слави Трифонов езика ............С отрязан език трябва да са цяла червена ужбългария на лъжата и лъжците дето мулешката те баламосват след като е ясно че Маркс и ЦСКА на 5 май са създали македонския език и Т.Н.
40
4
 
12
 
! Отговори
До 46 преди 1 година
Ти наясно ли си какво пишеш,глупост до глупост?Какъв"червен лъжец"?Не знаеш ли за стотици хиляди българи загинали за освобождението на Македония през Балканската и ПСВ,а десетки хиляди офицери и войници от Македония вкл.и Тракия,Западни покрайнини в Тутраканската епопея.Точно македонските българи от ВМРО участват в Илинденско Преображенското въстание, тогава "македонци"няма,2/3 от населението са българи.Цялата работа е на всички българи от ВМРО заличи произхода и превърнат в етнически македонци
39
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станислав Трифунович. Скоро ще му трябва спешно Руско Гражданство.Тук е ненуежен. Направи всичко само да унищожи България.Засрами се анти-Българино.По страшно е да се наричаш фалшиво Българин от това да отричаш,че си Българин.За съжаление има много такива,клети шпиони,продали България на Ердоган и Путин.
38
4
 
8
 
! Отговори
... преди 1 година
Епа ей зарад македонците гуним и беломорска тракия и странжата, че и сакара! до де гледат на там Българите дето се намират по ония земи си остават я в турско я в гръчко! и сега за какво! да ни плюят и да ни трепят! Ай сиктир! На зло куче зла тояга се полага!
37
3
 
8
 
! Отговори
Стига сте ни мразили преди 1 година
Ако омразата продължи какво правиме? Дайте да си отговориме на тоя въпрос! И наистина ли го искаме?
36
16
 
12
 
! Отговори
Славуца преди 1 година
Айде стига с политически глупости. Гоце Делчев, го уважават македонците. За България нищо не е направил. Родил се е и е умрял в Османската империя. Борил се е срещу Османската империя, за да има Македонска не държава, а някакъв вид суверенитет. Гоце Делчев е никой за България и е факт. Престанете с политичиските ви глупости. Гоце Делчев не е искал Македоноя да е част от България.
35
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Северно Македонският език си има точна дата на създаване 5 май Ден рожден на ЦСКА и Карл Маркс............На такива патологични червени лъжци като Слави Трифонов Хан Крум им е режел езиците ама в ужбългария лъжци безброй та се отървава
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОМЕТЕЙ!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СФЕРА
32
8
 
18
 
! Отговори
Мерзост преди 1 година
Такива провокации не са от полза нито за България нито за Македония. Единствено Русия има изгода от цялата гадост. Кога ще се отървем от тази Руска ***???
31
7
 
7
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Всички Българи ЗНАЕХА че Гоце Делчев е Българин . Слави Трифонов ОБЯВИ че Гоце Делчев е Северно Македонец . Славчо , Сине Проклет да си .
30
4
 
15
 
! Отговори
Критик преди 1 година
Поклон пред паметта на Гоце Делчев Нека погледнем в сегашното време което живеем и да се опитаме да запазим и тоя юмрук земя който ни е останал и да сме разумни в делата понеже много се ежиме а всъщност не дай боже да влезем в война с братята ни жалко и горко за тези малко млади хора които са останали и нямаме раждаемост .За това че сме пред изчезване да мислят управляващите а не да плачем и се бием за умрелите .За съжаление никого няма да върнем .Нека почнем една нова история.Сега .
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пришълецът!
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОНТАКТ
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънземното!
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От едно котило сте Славчо с тези от Скопие които не пускат българите. За едната власт сте готови да запалите чергата.