Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната

Тримата вече са екстрадирани в България
5 фев 2023 07:30, Елка Василева
125
Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната
Снимка: архив, БГНЕС

Съдът в Крива паланка е наложил късно снощи по бързата процедура глоба в размер на 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години на тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП "Деве баир", съобщават медиите в Северна Македония.

Още по темата
Тримата са екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала "Инфомакс", предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

По-рано днес от МВР в Северна Македония съобщиха за ареста на трима български граждани - 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били задържани около 12:45 ч., след като "вербално, нагло и неадекватно с най-унизителни думи, а после и физически са се опитали да нападнат извършващите служебни действия полицейски служители".

Според партия "Възраждане" единият от арестуваните е Ангел Георгиев - областен координатор на партията в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на автомобилите на границата излъчва видеото в своя профил във Фейсбук. "В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник", обясняват от „Възраждане“, публикувайки и видеострийма.

На ГКПП "Деве баир" на 4 февруари се натрупа голяма колона от автомобили на български граждани, пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина. Причината според полицията в Северна Македония била токов удар. Според свидетели, но и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче проблемът е бил само в едната посока - тази на влизане в Република Северна Македония, докато в посока излизане от страната колите са преминавали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два ГКПП между България и Република Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът за всичко все си трае-овче търпение,до кога?Даже македонците нече ни се подиграват.При тази спекула в цените на храните,улиците трябваше да са заляти от протести,а всички са си по къщите.Този народ си заслужава съдбата
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
къде е Външно министерство, защо не реагира?????????
51
2
 
17
 
! Отговори
митя преди 1 година
единствено гръцкия сценарии ще ги връзоми имам чуството че с тос инат ще видят Е С след кото си сменят езика с албански
50
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата по-нагли от украинците!
49
3
 
27
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Каква "магария" е направил Ангел Георгиев на границата? Снима задържането на българин, който от своя страна е повишил глас на северомакедонците и е поискал обяснение защо го държат там 5 часа, и не го пускат. Самият Георгиев също държи сметка на граничарите, за което го задържат и удрят. Между другото тези не пускат и екипа на БТВ, който застрашавал националната им сигурност...
48
1
 
12
 
! Отговори
глобен и забранен преди 1 година
На севреномАкедонците и 30 ойро цента няма да платя...........
47
4
 
18
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
македония!Тези са същите украинци!
46
4
 
25
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Е така ще влязат в ЕС след 2 века.
45
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто е-не искат да имат нищо общо с нас манждрамуняците от нещастната град-държава,която и името сама не може да си избере...ДОБРЕ!Прекратяване на ВСЯКАКВИ отношения ,ЗАТВАРЯНЕ на границата и всички манждрануняци -вън от България!И ние не ви искаме НИЩО!
44
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотна новина, сън не ме лови.
43
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53/Там си е обикновен гражданин кактото всички, а не депутат. Макетата си имат стабилно законодателство, а не разграден двор и да правиш магарии, особено на границата.
42
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямо чудо е станало. Смехории..Който нарушава, се глобява. "Възрожденците" си мислят, че могат навсякъде да си разиграват коня, както си искат.
41
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление в Македония хората получават представа за Българите от подобни изчадия Путинисти,каквито са Възраждане,ИТН,ВМРО...Българите не са това,което виждат Македонците.А Македоцните не са това което ни показват по телевизора и медиите.Задържаните не са Българи ,а са хора платени за провокации на Възраждане и ВМРО.
40
4
 
8
 
! Отговори
?!? преди 1 година
За нарушението са им сложили глоба- добре. А забраната за влизане е наложена, за да не мога да се поклонят на гроба на великият българин Гоце Делчев. Това е неаддекватно наказани и показва много за тях.
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрожденци и Вемроовце риват.
38
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждате ли колко сте смешни? Тръгнали да налагат българската криворазбрана цивилизация насила. Само че нямат сила, нямат армия, нито парламент, нито държава. Не виждате ли, че македонците не искат да са загубеняци като вас?Първо си направете нормала държава, пък чак след това я налагайте на други хора.
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинистите *** са опасни навсякъде не само в Македония .
36
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинистите за в затвора.Арогантни , нахални ,анти -Българи.Искаха да ходят в Скопие само да ги дразнят и за конфликти. Имаха директна заповед.
35
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Македонските полицаи.Така трябва с Русоробите твърдо.
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е в пъти по Сърбизирана от Македония.В Пирот нямаше нито един Макеонец на изложението на кобасицата.Ние Българите бяхме повече от Сърбите там.Македония е по скоро в добри отношения със Сърбия.А Ние сме партньори по Путинска линия със Сърбия.