Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната

Тримата вече са екстрадирани в България
5 фев 2023 07:30, Елка Василева
125
Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната
Снимка: архив, БГНЕС

Съдът в Крива паланка е наложил късно снощи по бързата процедура глоба в размер на 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години на тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП "Деве баир", съобщават медиите в Северна Македония.

Още по темата
Тримата са екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала "Инфомакс", предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

По-рано днес от МВР в Северна Македония съобщиха за ареста на трима български граждани - 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били задържани около 12:45 ч., след като "вербално, нагло и неадекватно с най-унизителни думи, а после и физически са се опитали да нападнат извършващите служебни действия полицейски служители".

Според партия "Възраждане" единият от арестуваните е Ангел Георгиев - областен координатор на партията в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на автомобилите на границата излъчва видеото в своя профил във Фейсбук. "В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник", обясняват от „Възраждане“, публикувайки и видеострийма.

На ГКПП "Деве баир" на 4 февруари се натрупа голяма колона от автомобили на български граждани, пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина. Причината според полицията в Северна Македония била токов удар. Според свидетели, но и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче проблемът е бил само в едната посока - тази на влизане в Република Северна Македония, докато в посока излизане от страната колите са преминавали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два ГКПП между България и Република Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не бием и ние черни печати на всички акедонци, отварящи клубове у нас?
32
4
 
15
 
! Отговори
Пак ни биха преди 1 година
Киро Простаков и Риндето Иванов що не дойдоха на гроба на Гоце?Нали тези гъзоливци-американски пуснаха макетата в Европа? Не дойдоха щото щяха да ги бият,това е истината! Веднага трябва да се отговори на македонците или с иютегляне на нашия посланник,или със сила!
31
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са Българи ,а Българи с Руско самосъзнание.Ядосани на Македония че един от най-големите дарители на Украина.И затова се опитват да злепоставят Македония.
30
4
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 година
До Анонимен 29 Чух че сега строили в таен док на Охридското езеро подводница, която ще подаряват на Украйна.
29
7
 
13
 
! Отговори
Истината е преди 1 година
Нормално е да се търси сметка защо държат по 5-6 часа хората на границата и не ги пускат. Затова да те бият и да забранят влизане 3 години е прекалено. Вето за РСМ!
28
6
 
20
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
Преди една година цветята положени от нашата делегация бяха стъпкани и изхвърлени. Киро се лезеше от Скопие и обясняваше как трябва с добро. С тези трябва само с много лошо. Яка тояга и блокаж за едно 30 години минимум докато измрат югославските им кратуни.
27
6
 
13
 
! Отговори
aa1820 преди 1 година
За няколко вербални крясъка 3ма българи ги осъждат за 24 часа, за физическия побой над българина - дори извършителите не са заловени.
26
2
 
22
 
! Отговори
Ти ги преди 1 година
Признаваш за държава,те ти плюят у сурата!Язък,за загиналите!
25
3
 
10
 
! Отговори
Ники преди 1 година
Сърбизирана Македония, да му ....
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това беше постановка а на постановките не трябва да се обръща внимание, те имат точно такава цел да привличат вниманието. Преди време Валери Симеонов дърпаше бабички по границата, това са елементарни постановки.
23
1
 
6
 
! Отговори
Джамбаз преди 1 година
И Паланката им е крива! А наща е права!
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Танковте дарени за Украина от Македония са купени от Украина през 2000-2001г. чисто нови.Не са нашите танкове,които нарязаха за вторични суровини .Това са танкове производство 2000-2001 година. Самолетите също така бяха купенинот Украина през 2000 година също така нови. Другите машини бяха по-нови , а боеприпасите също така годни.Македония има завод за оръжие и над 20% от проозводството отива директно за Украина и няма партия в Македония която да е против това.
21
2
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
В знак на каква признателност си им дал танкове?
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега какво разбираме.В Македония има полиция ,а тук не.От Възраждане тук се подиграваха с полицията не само веднъж и нищо не им направиха. В Македония им показаха ,как се действа с ванадлини анти-държавни хора.Жалко е че само 300 евро са им взели и една малка забрана.
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-близкия народ ама друг път, нямам и не искам да иамам нищо общо с тези хора с промити мозъци, не могат да разчитат на наша подкрепа и не ми е ясно защо я получавата, нека да дружат и се събират със албанците, и така докато изчезнат, точка!
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И макетата какви танкове дариха? Нали ние 1 ви им ги дарихме в знак на признателност? Така, че по-скоро са наши, отколкото техни.
17
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само на мен ли ми се струва или преди бяха същите простотии на Каракачанов, дерижирани от Москва? Ей, хора- нямате ли мозък, с какво мислите, че сте тръгнали да плюете най- близкият ни народ!? Не спряхте да кълвете на руска кука вече век и половина!
16
10
 
16
 
! Отговори
БОЙКОТ преди 1 година
БОЙКОТ НА МАКЕДОНИЯ ЗА ВСИЧКО
15
7
 
7
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Е какво прав съм си цял ден ще се пишат глупости по темата хората сметки неплатени, не могат да си купят храна, последна грижа са македонските селнтаци.
14
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко се прави с една цел.България да излезне от ЕС и НАТО.