Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната

Тримата вече са екстрадирани в България
5 фев 2023 07:30, Елка Василева
125
Задържаните в РСМ българи с наложена глоба и забрана за влизане в страната
Снимка: архив, БГНЕС

Съдът в Крива паланка е наложил късно снощи по бързата процедура глоба в размер на 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години на тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП "Деве баир", съобщават медиите в Северна Македония.

Още по темата
Тримата са екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала "Инфомакс", предаде кореспондентът на БТА Маринела Величкова.

По-рано днес от МВР в Северна Македония съобщиха за ареста на трима български граждани - 35-годишният Г.З., 50-годишният А.Х. и 54-годишният Р.Х., които са били задържани около 12:45 ч., след като "вербално, нагло и неадекватно с най-унизителни думи, а после и физически са се опитали да нападнат извършващите служебни действия полицейски служители".

Според партия "Възраждане" единият от арестуваните е Ангел Георгиев - областен координатор на партията в Пловдив и народен представител в 47-то и 48-то Народно събрание, който снима какво се случва и след петчасовия престой на автомобилите на границата излъчва видеото в своя профил във Фейсбук. "В края на  видеото се вижда как македонските полицаи сграбчват Ангел Георгиев и го вкарват в граничния пункт, защото се опитва да разбере защо е арестуван друг наш сънародник", обясняват от „Възраждане“, публикувайки и видеострийма.

На ГКПП "Деве баир" на 4 февруари се натрупа голяма колона от автомобили на български граждани, пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина. Причината според полицията в Северна Македония била токов удар. Според свидетели, но и по думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обаче проблемът е бил само в едната посока - тази на влизане в Република Северна Македония, докато в посока излизане от страната колите са преминавали безпроблемно. Същият проблем се е появил и на другите два ГКПП между България и Република Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путинисти проклети оставете Македония.
12
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Познайте каква ще бъде коалицията след изборите след като Ви изредих партиите ,които създават напрежение с Македония. БСП,ДПС,ГЕРБ ,БВ и "възраждане".Ще си мамае отново Путинско-Ердоганска коалиция.Много ме е яд ,че не ги вкараха в затвора тези Путинисти..
11
4
 
4
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Да пазим Коцето от подобна провокация, да не ни обезглавят преди изборите!
10
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония дари 31 танка,4 самолета и оше много друга военнна техника и пари за Украина. Пендаровски и Ковачевски оше в първия ден осъдиха Путин за и нарекоха война та като война в Украина.Македония направи първа дарение на Украина.Оше на 25.02.2022 година.Това може да се провери.Тези които създават напрежение в Македония са БГ ВМРО,ГЕРБ,БСП,ИТН и Възраждане с активна подкрепа на Радев и неговото Путинско правителство.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 Сигурно си им бил там на срещата да им светиш, аре бягай с тия глупости.
8
6
 
4
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Пак ще занимават сега с простотии по тая тема хората на никой не го интересува.
7
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се бяха държали в Германия по начина ,които се държаха тези тримата с Македонските полицаии щяха да са в затвора сега и след това добиват забрана за влизане в Германия ,а това означава целия ЕС.Възраждане са Руска партия,както и ВМРО.Те изпълняват чужди заповеди.Каквито изпълнява и Радев и неговото правитеслство.Сърбия,България и Унгария са срещу про-НАТО и про-ЕС правителство в Македония.Имат задача да го свалят заради помощите които направи и прави на Украина.
6
7
 
4
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Хаха много интересна новина като че ли на някой му пука.
5
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко се прави след директна заповед от Русия.Само за няколко дни миналата седмица се срещнаха Путинските лидери на България,Унгария и Сърбия.Сега виждате резултата.Всичко това се прави от Путинистите в България,защото Македония е анти-Путин държава и е при-Европейска и про-САЩ. Македония от 24.02.2022 г.е един от най-големите дарители на Украина и най-големия им подържник и е анти-Путин.Пендаровски и Ковачески активно говорят имдействат срещу Путин.Радев стои зад всичко това,този театър.
4
7
 
9
 
! Отговори
Филипс Македонски преди 1 година
За чудесните отношения между двете страни, основен принос имат дебелия Ал, посланик в Скопие в продължение на десет години, а сега евродепутат от герп/дъпъсъ, както и външната министърка с подпорната стена и каракачанката с бизнеса с бг паспорти за "македонци".
3
11
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 1 година
Само аз мога да се оправя с тия макпедали
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО РСМ И ТЕСНИ МАКЕДОНКИ!
1
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите управници, какво се услушват? Специална военна операция и за ден сме в Скопие. Там назначаваме л, като временно управление Христо Иванов, Соломон Паси и останалите ни видни евроатлантици, които ще ги научат на обноски и толерантност