Мицкоски: Няма да има конституционни промени под българска диктовка

Това ще бъде огромен проблем за всички граждани и за РСМ, смята той
18 мар 2023 17:58, Анисия Иванова
253
Мицкоски: Няма да има конституционни промени под българска диктовка
Снимка: БГНЕС

Няма да има конституционни промени в този състав на парламента под българска диктовка и при тези обстоятелства, закани се в Охрид лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в коментар относно съобщението на правителството за създаване на работни групи по подготовка на текста за конституционните промени.

„Няма да има конституционни промени в този състав на парламента под българска диктовка и при тези обстоятелства. Това, което правителството прави, е процес, който накрая ще се удари в стена, тоест ще завърши неуспешно. Предупредихме, че за това, което те поемат като задължение от името на всички нас, те не само нямат доверие, но и физически не могат да го постигнат”.

Мицкоски посочи, че правителството е обявило, че процесът на конституционни промени ще започне през септември-октомври 2022 г., а когато това не се е случило, обявиха края на годината през декември, след това през февруари, а сега изместват фокуса към май, юни.

„Няма да стане нито през май, нито през юни, защото ние имаме принципна позиция от самото начало. Те създадоха проблем, който не могат да решат, те създадоха проблем, който всички ние имаме и ако продължат да го усложняват, всички ще изпаднат в задънена улица, но за съжаление това ще бъде огромен проблем за всички граждани и за Македония като държава. Но ви обещавам, че ще има отговорност за всичко, което правят, веднага след като новото правителство на ВМРО-ДПМНЕ поеме отговорността на правителството”, заплаши Мицкоски.

След изявленията в Скопие на върховния представител на ЕС и на еврокомисаря по разширяването, че всички македонски политици трябва да помогнат и преговорната рамка не може да бъде предоговаряне в бъдеще, лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски ги помоли да се вслушат в мнението на опозицията.

Според него условието от България е проблем, създаден от СДСМ и ДСИ, а ВМРО-ДПМНЕ е убедена, че след следващите избори ще намери решение за продължаване на европейската интеграция.

Вчера след заседанието на Съвета за стабилизиране и асоцииране Борел и Вархеи заявиха, че включването на българите в македонската конституция няма да застраши македонската идентичност. „В бъдеще е необходимо да изпълните задълженията, които сте поели“, каза Борел в отговор на журналистически въпрос на съвместната пресконференция с Димитър Ковачевски и Оливер Вархеи.

Относно очакванията на правителството Македония да стане пълноправен член на съюза до 2030 г. еврокомисарят по разширяването отговори, че е оптимист, но всичко зависи от напредъка на страната. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
8
 
4
 
! Отговори
Днес бг преди 1 година
Тук един гнусен психично болен сорос-оиден Т Р О Л , постоянно обижда Македония и Русия. За това му плащат, но живота му струва пукната пара.
160
1
 
0
 
! Отговори
аман бе преди 1 година
До Куманин Гагавузот учени като теб ва
159
9
 
5
 
! Отговори
Куманин Гагавуз преди 1 година
Македонци има, българи няма..Българи=Кутригури, Хуногундури, Утугури = няма от 9 век -- 864 година..когато хан Баръш , се пославянчи, и стана кзар Борис .
158
2
 
10
 
! Отговори
Митко USA преди 1 година
Хааа,ще има Мицкоски, ще има !И хоро ще играеш даже!Само гледай да не е голо хоро !ХА ха :)
157
0
 
2
 
! Отговори
Аама преди 1 година
Не бе... не, не, ама.. недеееейте бе... такива неща да правите !
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно собствениците му в Кремъл, му плащат достатъчно, да няма нужда от Европа ... нещо подобно на нашия Копейкин. За тези хора няма нито принципи, нито мопрал ... важното е кинти да падат.
155
3
 
11
 
! Отговори
Божееее преди 1 година
ама гАспадаря му от мАсква му плаща да сее вражди и омраза,децата им и бъдещето им нямат значение за п,утин и тоя пол.ч.век!
154
2
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
тоя се взема за фактор,САЩ и ЕС ще ти позволят да застрашаваш Народите им с слу.и.нажа ти на путин?ще пуснат руски троянски в ЕС?обричаш народа си на позор и мизерия,българите искат толерантност и истината,нищо друго!
153
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
то и предшественика ти работеше да сте руска колония!орбан го скри избяга като мишка,скоро и орбан ще му се наложи да бяга!Война е!няма лични...и его!!!и скоро няма да има къде да бягате...освен мАсква...а след путин?къде...?да мразиш за ...копейки не е ок!!!мъниста са..
152
1
 
8
 
! Отговори
маке история преди 1 година
До татар-шегаджия Македонското ДПМНЕ е пребило турци и бг татари и фашисти и е освободило Македония в 1991 г.. това ще е някаква нова маке история.
151
1
 
10
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 1 година
И АРКАТА е БОЖЕСТВЕНА...гипсова отливка...само Айфеловата кула ми липсва...
150
1
 
13
 
! Отговори
татар-шегаджия преди 1 година
ХА-ха-ха,,,Светът е оцелял защото се е смял...И аз като отида в Диснилед Скопие се смея постоянно...Особено на ПИРАТСКИЯ КОРАБ в гьола...
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че ще има и този на снимката ще ги предвожда като главен инициатор. Той още не знае как работи ЕС. Ще подпише като поп и ще развее новата конституция във въздуха като национален герой.
148
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БЪЛГАРИ-АРТИСТИ__ КОИ СА ТЕЗИ МАКЕДОНЦИ ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА БЪЛГАРИ-АРТИСТИ ?!!...
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До татар-шегаджия__ БЛАГОДАРЯ ЗА УДИВИТЕЛНО СВЕЖИЯТ ХУМОР. НЕ ПОМНЯ ОТКОГА НЕ СЪМ СЕ СМЯЛ С ТАКОВА ИСКРЕНО УДОВОЛСТВИЕ !!!
146
6
 
6
 
! Отговори
# АРЕСТУВАЙ МИЦКОСКИ преди 1 година
ПОМАГАЧА НА ПУТИН....
145
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БЪЛГАРИ-АРТИСТИ Ти първо кажи кои са българите в България??.. черните кучета сега искат да прехвърлят шизофренията си и на македонците.
144
3
 
26
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Ми, сори, Майкъл! Толкова наши хора загинаха заради тази прокълната земя. Никога повече кръв за Македония! Загубиме три войни заради тези чукари, загубихме Беломорието и Централна и Северна Добруджа. Да се пишат прави срби и край! Европата - през крив макарон!
143
1
 
5
 
! Отговори
Не на ДПМНЕ преди 1 година
Мицкоски защо има ВМРО защо не е сръбско или гръцко ВМРО. Защо ВМРО след ПСВ се разделя на българско и югославско, защо са тия чети и защо сърбите вкарват армия и слагат огради. Сигурно ги е страх от ВМРО но нали става македонско и щгославско а не българско и тогава от какво ги е страх. че е било ВМРО бг стига бе
142
0
 
3
 
! Отговори
Скопски историчар преди 1 година
Урунгатната Академия на Неуките съущавъ: След дълбоки и конструктивни разкрития от достоверни македонски исторически личности с по висока от най-високата степен на мостлайкли излизат данни че Нане и Вуте-тайните агенто на Льоша Мъкадоски са отвлекли навремето от Поволжието двамата бесарабски българи братя Кириленко и Методиенко, и га същите искали да публикуват азбуката те ги извели на конски вряг до Скопска Атина, издали им кръщели на името Кире и Мете и пратиле мишан до Една гуляма БГ държава.